CEGLÉD Virtual.huh - Josephin

Central Europe Gigantic LED Virtual Hogy világítsanak a fények. és látszódjon Cegléd – régebben, most, és ezután –, ahogyan még nem láttuk, csak tudjuk, van ilyen arca is.

Friss topikok

  • Cassivs: Engem tanít Lovas Ottó. Szaktársaim véleményét tolmácsolom, ami megegyezik az enyémmel. Zseniális ... (2011.12.05. 11:16) „Nehézlovasság”?
  • Radiusjan: Nem kell szeretni az igazat, a gyógyító, keserű orvosságot, a fájdalmas műtéteket sem,de el kell f... (2011.11.08. 00:27) Genetikus vagy csak átmeneti?
  • hawelka: @Nutella80: 1 év után kinek jut eszébe ...Ha valaki a jóságnak és szeretetnek csak egy morzsáját, ... (2011.10.11. 16:32) Elkezdődött a jövő!
  • Dzsonszi4: Mi volt a 168 órában? :P (2011.04.25. 11:27) Lovas Ottó tényleg sztár lett
  • Meggyvágó Madár: Üdv Mindenkinek! Gondoltam benézek, de halódik itt minden. Már nem is balos, hanem provinciális. O... (2010.11.17. 22:45) Magyar Nemzet kontra Pákozdi Sándor

Linkblog

A Jobbik csendőrsége

2009.11.21. 11:20 | CEG LED.huh - Josephin | 31 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://josephin.blog.hu/api/trackback/id/tr701541387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nutella80 2009.11.21. 20:09:07

Lányok! Meg Fiúk!
Érdekeseket írtok. Kaptam Josephintől egy e-mailt, melyben felajánlotta, lehetek én a moderátor, mivel ő egyelőre nem akarja. Rövid gondolkodás után visszautasítottam, mert nem mertem elvállalni. (Természetesen megbeszéltük, hogy én ezt a blogon megírom.) Ugyanis megrémültem, hogy a továbbiakban engem fog mindenki szidni, velem fog vitatkozni, nekem kell megmagyaráznom a szavaimat. Erre én nem vagyok alkalmas. Bocsánat, Josephin.
Biztosan lesz majd valaki, aki bevállalja, és tudja is csinálni.
Mert nekem most bőven elég, hogy leírjam, Hánka Levente tényleg „papból van”, csakhát én azt gondolom, a Biblia nem arra való, hogy kényünk-kedvünk szerint ragadjunk ki belőle idézeteket, pillanatnyi érdekünknek megfelelően.
Ezen az ominózus előadáson én is ott voltam, pusztán a kíváncsiság vitt oda, de nem csalódtam, úgy volt marhaság, ahogy, s nyilván politikai alapokon működik. A magyar történelemről annyi baromságot már rég hallottam, szegény Árpád apánk forog a sírjában.
Persze erre én azt mondom, ha valakinek arra van ideje, hogy ilyen marhaságokat hallgasson, tegye, csak nekem ne kelljen.
Lexx jól rámutatott, hogy nagy bajok vannak itt, amikor a szélsőség szellemi terrort akar, gondolatrendőrséget, kirekesztést, eltörlést.. Ez félelmetes.
Tudom én, hogy nagy baj ez, az előző rendszerben is voltak hasonló törekvések, de ez semmivel sem másabb, semmivel sem jobb. A szélsőjobb nagyon küzdeni akar, nagyon megmutatni, ehhez ellenség kell, akit le lehet köpni, el lehet tiporni (látszólag), mert amikor le ekll ülni a képzelt ellenséggel egy asztalhoz, kérdéseket lehet feltenni, a kérdésekre válaszokat kell adni, fogalmazni, gondolkozni, érvelni kell, akkor megette a fene az egészet.
Stevenek is igaza van sok mindenben, engem viszont nagyon bánt, hogy Meggyvágó elhallgatott. Kulturáltan és hittel beszélt, nekem hiányzik.
Szóval, kedves Meggyvágó Barátom!
Megkövetlek. Bocsáss meg, ha megbántottalak! És térj vissza.
Üdv Mindenkinek!
Nutella

Meggyvágó Madár 2009.11.21. 20:34:09

Sziasztok!
Kedves Nutella!
Eszembe sem jutott, hogy megbántottál volna. Szó nincs róla. Sajnos (szerencsére) vannak időszakok, amikor sok munkám, elfoglaltságom van és képtelen vagyok írni. Pedig olvaslak Benneteket.
Fogok jelentkezni.
Egyébként Nutella, néha volt olyan perverz gondolatom, hogy Te vagy Josephin. De aztán ittam egy páleszt és kijózanodtam.
Üdv.:
MM

Nutella80 2009.11.22. 11:31:24

Kedves Meggyvágó!
Örülök. Megvallom őszintén, Te vagy az egyetlen, aki nyíltan bevállalva jobboldalinak vallod magad, s erről még kulturáltan is tudsz megnyilatkozni.
Az meg, hogy én lennék Josephin, megtisztelő, de sajnos nem igaz. Épp tegnap írtam le, hogy én erre nem vagyok alkalmas, ehhez én kevés vagyok, meg gyáva is. De köszönöm, hogy megtisztelsz ezzel a párhuzammal.
És most, ebédhez, én is bevetem a páleszt, hogy kijózanodjam.
Üdvözlettel:
Nutella

Meggyvágó Madár 2009.11.22. 23:13:56

Kedves Nutella!
Majd jövőre meglátod milyen sok jobboldali lesz! Lesz még olyan is, aki már-már alapító tag volt (lesz) a FIDESZ-ben.
Ma a baloldaliság vállalásához kell bátorság, mert közösséget vállalni nehéz ezzel a társasággal.
Üdv:
MM

princeps 2009.11.23. 19:05:59

Elég baj, hogy még mindig csak bal- meg jobboldalban gondolkodunk! Máshol már olyan témák vannak napirenden, amelyek feloldják ezt a hagyományos kétosztatúságot (pl. a fenntartható fejlődés, a környezetvédelem, a bázisdemokrácia kérdései), mi meg még mindig a XX. század 1. felét játsszuk újra! Igazán kár értünk...
A Fidesz pl. úgy indult 20 éve, hogy meghaladja ezt a megosztottságot, aztán most érdemes megnézni, hogy mennyire sikerült ez neki. Egészen az ötvenes évekig ment vissza az időben: "Aki nincs velünk, az ellenünk van!" Visszaútja során félúton megszólította még az állam emlőjén büfiző "kádári kisembert", de még az ötvenes éveken is túlrobogva felszedte kocsijára az út mellett szalonzsidózó "keresztény-nemzeti" középosztályt is. Szép kis társaság! Most meg az a gondja, hogy egybetartsa még tavaszig ezt a heterogén társaságot, hogy az hatalomba segítse a fiúkat, és 8 év után már nagyon kiéhezett üzletfeleiket. Ez lesz a "szép új világ"! A baloldal meg szóra sem érdemes: a felvilágosult abszolutista modernizációs dumájának (amit apparátcsik-nyelvvel fűszerezett, hogy értéksemlegesnek látszódjon) köze nem volt a társadalmi valósághoz, különben is csak a lenyúlások meg az ügyetlenkedések álcázására szolgált. Siralmas!

Meggyvágó Madár 2009.11.25. 21:59:48

Engem nem zavar ez a jobb és baloldali megosztás. A politikusainkat azért fizetjük, hogy lejátszák azokat a meccseket, amivel megbíztuk őket. Ha anyáznak a parlamentben, akkor anyázzanak.
Nem hiszek ebben a nagy összeborulós dolgokban, meg a lila témákban. Igenis legyen egy olyan társaság akikban bízom és legyen olyan, akikban nem. Én az előbbiektől várok megoldást.
A mindenki tagadása meg nem az én világom.

qwertz13 2009.11.26. 13:32:15

Kedves Mindenki,Jobbikok&ballikok! A párbeszéd jó dolog, a vita is. A vágyakat azonban ne keverjüka valósággal.Nem gondolhatjuk, hogy bármi is változik egy kormányváltással. Tudomásul kellene végre venni, hogy politikusainkat csak a saját érdekük, hasznuk érdekli. A parlament csak arra jó,hogy meg legyen a demokrácia látszata. Kicsiny országunk már-már gyarmati sorban, létbizonytalanságban, közbiztonság mentesen menetel a világuralmat gyakorló cionisták karmai közé. Sajnos ezért igen sokat tesznek a mindenkori politikusaink. Adjon az Isten szép álmokat!

emberentúli 2009.11.26. 16:52:55

@qwertz13:
Rendőrség...testőrség...polgárőrség...településőrség...csendőrség...a cionisták meg csak gyarmatosítanak...a Jobbik az csak tudja!
Ki fizeti a révészt?...az Arab Liga?

princeps 2009.11.26. 17:22:53

@qwertz13:
Valahol olvastam már hasonlókat... Magyarul 1919 meg 1944 körül volt népszerű az ilyen duma, németül meg főleg 1923 meg 1932 környékén. Még mindig nem tanultunk a múltból? (Ja persze, mert azt is elhazudták a zsidók...)

princeps 2009.11.26. 17:28:06

@Meggyvágó Madár:
Szerintem is jó a pluralizmus, és nem jó a nagy összeborulás, az én bajom csak az, hogy ugyanazt a meccset játsszuk 100 éve, miközben a világ már rég nem erről szól! Olvasd Adyt:
"Céljainkat elcélozták,
Életünket már elélték.
Cirkusz-ponyvák
Bohóc-sorsa leng előttünk."

Meggyvágó Madár 2009.11.26. 18:07:56

Lehet, hogy a világ túllépett ezen, de a fejlődési lépcsőket nem tudjuk átlépni. Mi a magunk fejlődését éljük meg és úgy néz ki, hogy lesz....k (1) a művelt nyugatét. Nem is kell azt a példát néznünk, mert bennünket mindíg lesz....k (2)!
Hát, a zsidókhoz nem akarok hozzászólni, de mindenkinek ajánlott olvasmányként javasolt a "Cion bölcseinek jegyzőkönyve". Vagy ezért, vagy azért.
MM
Hiányzó betűk a jobb érthetőségért:
(1)arju
(2)arta

princeps 2009.11.26. 18:56:53

@Meggyvágó Madár:
1/ Az említett jegyzőkönyvet valóban érdemes elolvasnia annak, aki kíváncsi a 100 évvel ezelőtti orosz titkosrendőrség módszereire, de aki a zsidókról akar valamit megtudni, annak én inkább pl. a Bibliát ajánlanám!
2/ A Nyugat és hazánk között nem ez volt a jellemző viszony, ajánlom figyelmedbe pl. Szent Istvánt, III. Bélát, II. Andrást, Anjou-királyainkat, a magyarországi reformációt, a felvilágosodást vagy a reformkort!

Lexx5 2009.11.26. 19:35:10

Nem akar hozzászólni,de azért a "Cion bölcseinek jegyzőkönyvét" mindenkinek ajánlja.Ez jó.És Tiszaeszlár?Az már szart sem ér??
Meggyvágó,Meggyvágó...van valami különbség közted és qwertz között,a Fidesz és a Jobbik között?Szeretném hinni,hogy igen,de eléggé bizonytalanná tettél.

Meggyvágó Madár 2009.11.26. 20:24:48

A "Cion bölcseiből" nem a múlt, hanem a megvalósult jelen a riasztó.
A tényeket kell nézni, nem azon tűnődni, hogy kik között van különbség.
Azért, mert mondanak emberek, pártok faszságot, attól még nem biztos, hogy minden hülyeség amiről beszélnek.
Egyébként a Biblia is és a "Cion..." is és a szabadkőművesség is kerekíti az igazságot. Mint ahogyan a magyarokról a "kalandozások", meg sokminden a Nobel-díjasainkig.
A tények, kollégák!
Csak kár, hogy a tényeket is másként látjuk. De írígylem az utókort!
MM

Lexx5 2009.11.26. 21:11:15

Meggyvágó!Talányos,ámbár érthető amit írtál.Azt gondolom,hogy princepsnek,mint általában , most is igaza van.Lásd fentebb:"keresztény-nemzeti",ha úgy tetszik középosztály/úrinak nem mondanám/.Talán a hallásoddal is baj lehet,ha a tényeket másként látod.A tények,nos igen,kollégák,makacs dolgok.Talán egy iskolai kirándulás diákjaiddal Budapestre a Holocaust Dokumentációs Központba segíthetne a hallásodon és a látásodon,és persze nem csak a tiéden.Láss,ne csak nézz!
Lexx

Steve. 2009.11.27. 00:02:01

Barátaim!
Elgondolkodtató az amiről és amikről irtok!
Megengeditek ,mint talán köztetek a legidősebb életem élményeiről, mint szemtanú, és megélő írjak. Az olvasmányélmények ,a vizuális élmények a múzeumokban teljesen mások, mint megélni dolgokat.
Tudjátok nézzük a tényeket!
Előtte egy ember életéről, ( távoli rokon, aki egy életen át nem tudott dolgozni,/ nem is akart/ ) . Ő baloldali volt, mert hazatérve 1918-ban a háborúból, mivel nem volt munka beállt vöröskatonának. Egyszer jó kótyagosan este belelőtt a levegőbe, és ettől kezdve üldözték egészen 1945-ig, és így tehát nem tudott,és nem is nagyon akart dolgozni.
Ám jött a fölszabadulás,ettől kezdve meg nem kellett a múltjára való tekintettel dolgozni. Kapott mint üldözött és hős veterán különböző megbízatásokat, polgármester, tsz elnök tűzoltó parancsnok. A megbízatásokhoz , viszont ész nem járt.
Nos ,ő így élt le egy életet munka nélkül!
A tényekről: Csak azokról amelyeket megéltem, és nem keverem össze olvasmányélményeimmel .
Lehettem volna Pável Morozov a hős úttörő, aki feljelentette apját, anyját, a fél falut, és ezért a végül a falunépe agyonverte.
Ezért furcsa nekem az, hogy az pofázik a Rákosi korszakról, aki akkor még meg sem született Én éltem benne, ne irigyeljen senki sem nagyon, mert apám kisiparos volt, és nem a rendszer kedvence. Tudom mi volt a beszolgáltatás! Bizony nem lettem!
Lehettem volna 56-os hős hazafi 9. évesen!
Ott voltam a városban, mikor ,mivel hogy a csillagot a szovjet emlékmű tetejéről nem tudták letépni, kiverték a márványtáblát melyen az elesett katonák nevei voltak felírva. Ebből a táblából a mai napig őrzök egy darabot. Csak egy tanú kellene,aki tanúsítaná kölcsönösségi alapon, hogy együtt törtünk-zúztunk, mára hasra esnék a sok kitüntetéstől! Nem lettem!
Lehettem volna munkásőr, mehettem volna külügyi szolgálatra, tanulhattam volna külföldi ösztöndíjjal. Lehettem volna bűnbánó komcsi, aki kiköt a jobboldalon Nem tettem, lehet,hogy dilis vagyok, egy életet a Hazámban becsületesen ledolgoztam, ( sokra nem vittem, pedig nagyon sokat dolgoztam) . Nem okosítottam senkit sem a saját hülyeségeimmel , tiszteletben tartottam minden becsületes ember véleményét, mondom minden " tisztes" ember, Nem győzködtem senkit sem agyament ötletekkel!
Én 14.-éves koromban ettem először narancsot , Nekem nem kell a Tesco helyett Turul bolt, CBA helyett Hangya áruház, elértem egy igényszintet, amit szeretnék tartani! Nekem ne ugassanak az életembe olyan emberek akik életművészek, noha még két szalmaszálat nem tettek keresztbe!
Mint már sokszor írtam, tisztelem azokat az embereket akiknek van töretlen hitük,és világnézetük! Bennem bármikor társra és segítőre találnak a jóért! Mi a jó, hát ez a választóvíz! Ezt kellene már egyszer közösen megbeszélni!
Nem tartom sokra az olyan embereket, akik ugyan tornából felmentettek voltak, az életben csak kudarcok érték, összeállnak és elmennek polgárőrnek gárdistának csendőrnek! Emlékeztek a két csendőrre " Bakterházból" : Őrmester úr szépen libeg
a kakastoll a kalapomon? Ez ami nekem nem hiányzik.
Majd ha történelmet ti is megélitek,és nemcsak hallotok,és olvastok róla másképp látjátok a világot.
Bocs! Nem akartam oktatni senkit, de ez kijött belőlem. Egyébként is szar napom volt. Nagyon sok gőzös hülye emberrel találkoztam!
Ez rátok nem vonatkozik, öröm számomra veletek eszmét cserélni.
Üdv.: Steve!!!!!!!!!

qwertz13 2009.11.27. 13:04:30

Tisztelt Társaság.! Úgy érzem nem írtam hiába.Azt, hogy mikor beszéltek az általam említett témákról ? Amikor lehetett... Örülök továbbá,hogy olvasásra késztetek néhány embert. A zsidók tetteteiről, "elveiről"legtöbbet szent könyvükből a Talmudból lehet megtudni. Úgy gondolom, hogy ez eléggé autentikus...
De előző jelentkezésem, tartalmáról kevés szó esett./Derékpolitikusaink, pártjaink remek munkájáról, az életünk minőségéről,aköznek biztonságáról.

Lexx5 2009.11.27. 15:08:27

Figyelj qwertz!Rossz helyen jársz!Ez itt nem a kurucinfo vagy a barrikád.Húzz el a faszba a náci dumáddal,söpredékkel nincs miről beszélni!!!

Steve. 2009.11.27. 20:08:18

qwertz!
Tanuld szorgalmasan a székelyhimnusz nevű műdalt, vegyél magadnak fehér csődört szerszámostul ( igaz,hogy fehér ló nincs,csak szürke! ), tépd a kakas farka tollát , de a farka alja is jó neked !
Nagyon nagy marhák kívánják a Nagy Magyarországot, meg a revíziót!
Már írtam róla, hogy a legészakibb magyar városnak 1918.-ban, LIptónak , kb. 2% magyar lakosa volt. Erdély nagy városait az ott élő zsidók virágoztatták fel, és őket szedték össze elsőre a keretlegények! Kérdeztem már, de nem válaszolt itt senki, talán te tudsz. Most nekünk hány , már hány "Koszovónk" lett volna? Talán Magyarország lenne akkora, mint Pest-megye!
Öcsém! Cegléden van máshol is könyvesbolt , nemcsak a Teleki utcába! Ha így haladsz, akkor még lehetsz pizzafutár is a " Szép Új Világban" !

Meggyvágó Madár 2009.11.27. 23:37:03

Kedves Lexx5, no meg Steve!
Ne mossatok egybe dolgokat!
Az nagyobb csibészség, mint a hazugság.
Volt holokauszt, de ettől még hátborzongató a "Cion..." megvalósulása.
És ne akarjátok az egyik, vagy másik oldal baromságait összemosni, vagy ami rosszabb, félresöpörni. Ez legalább olyan, mint amikor GyF lehazugozza OV-t. Egy erkölcsi nulla nem mondhat véleményt másokról. Tudom, most aztán jön, hogy OV ezt meg azt mondta, stb, meg lehet majd rettegni a Fidesz győzelemtől. Ha be vagytok szarva, akkor biztosan okotok van rá.
Mindenesetre a stílusotok ragyogó! Gratulálok! Ettől nehéz lejjebb menni.
Steve, te viszont ne legyél olyan büszke arra, hogy tiszteled mások véleményét, mert ez nem derül ki a legutóbbi hozzászólásodból. Azért meg külön bocsika, hogy esetleg fiatalabbak vagyunk nálad. Biztosan nem hallottad még, ezért elmondom, hogy a kor önmagában nem érdem, hanem állapot.
Önéletírásodból az derül ki, hogy még nincs kialakult világlátásod. Hacsak a látens balosságod nem az.
Ebből a bősz vagdalkozásból amit itt véghezvisztek, számomra az derül ki, hogy rettentően féltek. Szerintem nem kell ennyire beszarni, mert ettől az elmúlt nyolc évtől rosszabb nem jöhet. De ha mégis, akkor majd jól másképpen választunk legközelebb. Merthogy ez volna a demokrácia. És nem az, hogy eltiporjuk a turulos, meg nektek nem tetsző nézeteket, véleményeket. Ez az igazi komcsi tempó, amit képviseltek. Ezt a butaságot, hogy melyik városnak hány százaléka volt magyar, ezt el kellene felejteni, mert Magyarország ezer éven keresztül nem attól volt Magyarország, hogy színtiszta magyar volt. Mindíg soknemzetű ország volt. kevered a nemzet és állampolgár, vagy annak megfelelő fogalmakat.
De szerintem fölöslegesen beszélek, mert számotokra aki felveti Trianon aljasságát, az csakis náci, meg "mittudoménmi". Kicsit paranoiás gondolkodás ez.
Üdv.:
MM

Nutella80 2009.11.28. 09:56:07

Már napok óta olvasom, miket is írtok, s csak kapkodom a fejem. Princepsnek igaza van, túl kellene már lépni ezen a jobbos-balos dumán.
Meggyvágó, Te félreérted kicsit a dolgokat, nem az a baj, hogy Trianon aljasságán kesereg valaki, ez teljesen normális dolog, de közben Cion... megvalósulásáról beszélni, ez furcsa. Zsidó pénzügyi és gazdasági kizsákmányolásról beszélni lehet, de én mindig azt kérdem ilyenkor: valaki nevezze már meg azokat a zsidókat itt Magyarországon, akiknek ezt a rettentő nagy nyomorúságunkat köszönhetjük.
Hol voltak azok a nagyon magyar emberek, akik megszavaztak mindenféle törvényt, amely működtette az elmúlt húsz évben az országot? Minden alakulat volt már kormányon, nézzétek meg, hogy melyik javított az egészségügyön, a nyugdíjrendszeren, az oktatáson, a adó- és vámjogszabályokon? Milyenek a bíróságok, ügyészségek, milyen ítéletek születnek? Beszélt-e ez az átok és elátkozott magyar nemzet (vagy legalábbis a vezetőik) az elmúlt húsz évben közös nyelvet? Akartak-e közösen valami jót csinálni? Nem. Közösen soha. Mert az egyik kommunistázott, a másik fasisztázott, a maradék cigányozott meg zsidózott.
Kedves Meggyvágó!
Ki a hiteles ember a ma Magyarországon? Én nem nagyon tudnék a politikából egyet sem mondani. Ha pusztán csak szimpátia alapján választasz, akkor válassz úgy, de nem biztos, hogy igazad lesz. Ezzel nem a baloldalt védtem.
Megint Princepsnek kell igazat adnom, miért nem beszélünk a környezetvédelemről, a kultúráról, az oktatásról, az előre mutató dolgokról?
Nem minden ilyen fekete és fehér. Szidjuk itt sokszor a helyi városvezetést, sokszor jogosan, de nyilván szidtuk volna valamikor az MSZP-seket is, ha akkor már van blog.
Tetszik nekem ez a Turulos elgondolás, meg a Hangya Szövetkezet is, de ahogyan én ismerem ezt az országot, már meg lehetne nevezni azokat, akik nagyon jól fognak ezzel járni. Én azt hiszem, kellene egy mezőgazdasági árutőzsde, meg normális adójogszabályok, meg a pénzvilág rendszabályozása, s akkor talán jobb lenne. Erről a nagy magyarságról csak annyit, a helyi CBA-t megvette egy salgótarjáni valaki. Rögötn legalább húsz százalékkal emelkedtek az árak, a magyar üzletlánc nem olcsóbb, mint a Spar vagy a Tesco. Kár. És ez csak egy példa volt.
Addig, amíg az Arany Zsolt féle emberek Prima Primissima díjat kaphatnak, pusztán mert valaki javasolta, valaki megszavazta, addig ne beszéljetek arról, hogy mitől van itt káosz, vagy milyen rend kellene.
Igaz, a kor csak állapot, nem érdem, de aki élt az előző rendszerben is, tudhatja, milyen, ha a Nagy Testvér mindent lát. Én nem akarom azt ismét, de a tököm tele van a mostani állapotokkal is. Amikor helyi szinten is megszablya a városvezetés intézményeinek, hogy kitől mit is vásárolhat a napi dolgaihoz, akkor milyen magyar érdekvédelemről, milyen piaci tisztességről beszéltek. Amikor a lelkész egy újság oldalain néz hülyének egy várost, mert egy nyilvánvalóan szélsőjobboldali előadást védelmébe vesz, s az a szemét tolvaj, aki ezt szóvá meri tenni, hát, ne beszéljetek nekem többé értékekről, hazafiságról, magyarságról, tisztességről.
Most kijött belőlem. Nem akartalak megbántani benneteket, de igenis tudomásul kell venni mindenkinek, Orbán nem attól nem jó, mert a Gyurcsány kritizálja, s a baloldal nem attól gyenge, mert a jobboldal mindenáron el akarja tiporni. Saját tehetségünkből ennyire futja. Ilyen országot csináltunk magunknak. Nem a zsidók, nem a cigányok, nem a románok, hanem mi, Trianonnal, kommunista diktatúrával, káoszdemokráciával együtt. A mi művünk, s én ma nem hallok egyetlen értelmes mondatot sem arról, hogy mitől lenne ez jobb holnap, vagy holnapután. Aki meg csak a jobb és baloldal szemüvegén bámulja ezt az egészet, megérdemli.
Üdv:
Nutella

Lexx5 2009.11.28. 11:23:49

Kedves Meggyvágó!
Ha itt valaki be van szarva,az csak Te lehetsz,mert kiderült az előitéletességed.A "Cion bölcseivel" előjönni a XXI.században,nos,hogy finoman mondjam,nem való "úri társaságba".Próbálj ettől megszabadulni,talán elolvashatnád Száraz György:Egy előitélet nyomában cimű,ma már klasszikusnak mondható művét,vagy olvass Bibót/tudod,akiről azt a bizonyos kollégiumot elnevezték/esetleg nem ártana néha Márait is,talán még van remény.Volt már rá példa a történelemben,hogy valaki lelkes fajvédőből vált igaz emberré/elég,ha csak Bajcsy-Zsilinszkyre utalok/.Hogy félnék?Hát,lehet,hogy félek,mert az emberi butaság,a tudatlanság riasztó és félelemkeltő is egyben,mert rohamosan növekvő tendenciát mutat az utóbbi időben,és vannak olyan aljas gazemberek,akik ezt meglovagolva más népek,nemzetek,nemzetiségek,vallások ellen gyűlöletre uszítanak.De egyébként nincs mitől félnem,magamat demokratának tartom.Hogy komcsi lennék?Ha szerinted az a komcsi,aki fellép a kirekesztés,az előítéletesség,a rasszizmus,az antiszemitizmus ellen,akkor természetesen vállalom.Másért nincs miért vállalnom és egy gondolat morzsát sem olvashattál tőlem,amiből mást lehetne következtetni.Persze nem szeretnék mosakodni,pláne nagy nyilvánosság előtt,ha komcsinak tartasz,tégy úgy.A stílus.A stílus maga az ember.Vállalom.Gazemberekkel,rasszistákkal,nyilas és náci disznókkal szemben csak úgy lehet beszélni,amit megérdemelnek,ami kijár nekik,hogy mindenki értse,kik is Ők valójában.A hazugságról és az összemosásról,már nem is akarok mondani semmit,mert a hazug embert hamarabb utolérik,mint a sánta kutyát,vagy úgy jár,mint az egyszeri felcsúti gyerek az orosz cár ebédjével.
Elnézést az irodalmi ajánlataimért,ez egy rossz szokásom,valószínűleg már nem változik.
Hát egyelőre ennyi.
Szóval kitartás fajtársak,csá fajtikáim!!

Lexx
Lexx

Steve. 2009.11.28. 19:15:59

Kedves vitatársam, Meggyvágó Madár!
Mi gyakorta vitatkozunk, de most talán alámentél a színvonaladnak!
A mondataimnak csak a felél olvasod, értelmezed! Csúsztatsz! A tanárember a tudását, az objektív valóságot, szubjektumán keresztül adja át tanítványainak, az nagy hiba , ha önmaga képére akarja formázni őket. Ezt nem más mint klónozás! Ezt ne akard velem megtenni!
Írsz erkölcsi nulláról, akit bírálhatsz te! A másikról aki, úgy megint nulla, aki virtuálisan fogott kezet Putyinnal, arról meg " kuss
A beszarás nem most kezdődik,majd a választásokkor!
Én tisztelem mások véleményét,de azt is leírtam az alapértékekben kell valami konszenzus , ha ez nincs meg,akkor nincs miről vitatkozni!
Valóban a kor nem érdem, az egy állapot,de tapasztalatok gyűjteménye. Igaz ez is lehet szubjektív is.
Hidd el van világlátásom, amit leírtam azokkal a tényekkel csak akartam bizonyítani,hogy az adott kor ideológiájának mennyire érdemes megfelelni,hogy jól éljen az ember.Én képes vagyok magam mindig vállalni! Az már pofa kérdése, hogy mindenütt, mindenkor, és mindenkinek praktikusan meg feleljek. Igaz ez visz az anyagi jólét irányába! Nos én ilyen arcbőrt nem viselek!
Szerinted hülyeség a világnézetem, mert más mint a tiéd,sőt talán még káros is! Nekem soha sem volt szemellenzőm!
Azt már külön meg kellene értened, hogy nekem már nincs időm kísérletezni! Koromnál fogva nem tudom négy évekre osztani az életem, mert talán jó ha kétszer négy évem van.
A nemzet sokszínűsége és soknyelvűsége tartalommal tölti be egy nemzet életét, ha nem csörtet a nacionalizmus!
Több dologról kérdeztem már, az Apponyi nyelvtörvényről, Közép-Európa újra felosztásáról,arról ,hogy hány Koszovónk lenne nekünk. Sem véleményt, sem választ nem kaptam.
A komcsizás már nem "trendi" Ez már csak üres "böfögés"!
Nézd meg a város vezetőit,ha nincs érvük, mindjárt komcsiznak Rákosiznak,meg sötét erőznek!
Küldök Neked képeket, arról,hogy kik azok akik a szebb jövőt és új világot garantálnak Neked meg nekem is! Nem tudom kik ők! Sírjak- e vagy nevessek
Befejezem! Azt mondom vitatkozzunk, azért sértőek azok a kifejezések amiket írsz! " Ettől nehéz lejjebb menni" A színvonalat se Te, se én nem állapíthatjuk meg egymásról.
A "tutit ne Te vindikáld! Fogadd el kétkedést, az nem bizonytalanság, és rossz szándék!
Fölöttébb gyanús az az ember aki azt hiszi,hogy életében csak egyszer tévedett,amikor azt hitte, hogy nincs igaza!
A képeket küldöm!
Maradok tisztelettel.: Steve!!!!!!!!!!!!

Meggyvágó Madár 2009.11.29. 22:02:42

Drága jó Steve, meg Lexx5 és Nutella80 (Josephine?)4

Alapokban nem értünk egyet. Ti mindannyian azt a struccos dolgot képviselitek, hogy "minden politikai erő fújj és abcug".
Szerintem pedig ez van, sőt! Eltűnik egy erő és helyébe lép egy másik. Remélem, hogy amelyik lelép, az végleg eltűnik. Majd kialakul helyette egy másik, amelyik valóban azt képviseli, amit hirdet. Ebből a szempontból most van remény egy valódi rendszerváltásra. Tudom, ezzel nem értetek egyett, de nem zavar.
Zavar viszont Steve teljesen érthetetlen jelrendszere, vagyis mondatai. Nehezen tudom értelmezni. Főleg a tanári hasonlatokat. Kicsit összefüggéstelen. Azt sem nagyon értem, hogy mi az amivel alúlmúltam magam, de ez legyen az én problémám.
Lexx szerint előítéletes vagyok. lehet. Ha az előítéletesség, hogy a zsidóság létszámát meghaladó mértékben túlreprezentált a gazdasági szférában és a médiában és ez nekem nekem nem tetszik, akkor valóban előítéletes vagyok. Ha előítéletesség az, hogy a cigányság körében a normálistól eltérő a bűnözők aránya és az ember már nem mer egyedül végigmenni az utcán akkor, ha cigányok lepik el stb., akkor valóban előítéletes vagyok.
Az irodalmi ajánlásokat olvastam, sőt magam is javaslok: Eötvös Károly: A nagy per..., Sándor Iván: A vizsgálat iratai. Sőt a Cion...-t is.
Egyet nem értek. Ti akik a nagy toleranciát hirdetitek, más nézetek elfogadását. Miért buktok ki, ha valakinek a tiétekkel szembenálló véleménnyel találkoztok?
Üdv.:
MM

princeps 2009.11.30. 18:13:33

@Meggyvágó Madár:
1/ A zsidóságot faji vagy vallási alapon tartod nyilván?
2/ Ha a cigányság többségéhez hasonlóan szegény magyarok körében is magas a bűnözési arány, akkor ők magyarbűnözők?
3/ Ha engem részeg fradisták felvonulása és üvöltözése is félelemmel tölt el, akkor jogos a Fradi-szurkolókkal szembeni előítélet?
4/ Mit is bizonyít MA a tiszaeszlári vérvád és a "Cion bölcseinek jegyzőkönyve"?
5/ Lehet tolerálni az uszítást?

Lexx5 2009.11.30. 19:04:25

Kedves MM!
Sajnos azt kell mondanom a fenti bejegyzésed után,utalva az én korábbi bejegyzésemre,hogy reménytelen eset vagy.Ha Te azok után,hogy olvastad azokat a könyveket ,olvastál azoktól az íróktól,amiket és akiket fentebb említettünk,Te is és én is,vagy elolvastad princeps és Nutella ,és bizony Steve bejegyzéseit,és Te mégis azt mondod,hogy de a "Cion...",meg,hogy túlreprezentáltság a gazdaságban,médiában,a börtönlakók többsége roma stb.,nos akkor nincs mit tenni,a hiba nem az én készülékemben van.Azért fogadj el tőlem egy jó tanácsot:a "Cion..."már tényleg nem menő,nem találtam egy szélsőjobbos honlapot sem,ahol ezt ajánlanák,ellenben számos mást igen:Pl.Hitler Mein Kampfját,amelynek egész jó a fülszövege,vagy a köztudomásúlag nem antiszemita Prohászka Ottokár püspök Az Én antiszemitizmusom c.összegyűjtött írásait,vagy,hogy a szépirodalmat se hagyjuk ki:Dövényi Nagy Lajos:Tarnopolból indult el.Szóval ott ezek a divatos írások,a "Cion ..."az már ciki,csakúgy,mint a velizsi vérvád.A tiszaeszlári vérvád még,nem,mert fő helyen hirdetik az ügyész Bary József visszaemlékezéseit.Nos erről ennyit.DE.Azért még egy utolsó kisérletet teszek,hátha így talán sikerül elmulasztanom azt a fránya előítéletességed.Nos.Szereztem egy időgépet,és annak segítségével eljutottam a nem túl távoli jövőbe és megosztom veled az ott látottakat és hallottakat.Íme:
2010 kora tavasza van,javában zajlik a választási kampány.Ceglédet is meglibbentette a hőn óhajtott változás közeli fuvallata,és a lelkes ceglédiek és környékbeliek zsúfolásig megtöltötték a Városi Sportcsarnokot.Választási gyűlés van,a FIDESZ kampánymegnyitója.A csarnok fel van díszitve,mindenütt nemzetiszínű és narancsszínű lobogók,árpádsáv sehol/a szervezők külön kérték,hogy azt mindenki hagyja otthon,ellenben mindenki vigyen magával még egy embert/.Azért a figyelmes szemlélő észreveszi,hogy sokan árpádsávos sálat viselnek,amelyet,hol jól,hol rosszul próbálnak eltüntetni a kabátjuk alatt,vagy előtűnik néha egy árpádsávos karperec,egy két piercing is.A szervezők épp most tessékeltek ki egy kopasz fiatalembert,akinek fekete pólóján egy pár sítalp volt,árpádsávos szárnyakkal/száll a sí/,egy másik viszont bejutott,mert a kabátjával sikerült eltakarni a rendezők szeme elől a pólóját,amelyre az volt nyomtatva:Ma nem zsidózok!Amikor,már a teremben volt,levetette a kabátot,és elégedett mosollyal nyugtázta szomszédai elismerő pillantásait.A csarnok közepén kis emelvény,hasonló,mint a szumósoknál,és minden oldalról körbevéve a lelkes közönséggel.Mint egy rendezőtől megtudom,ez a rendezvény interaktív volta miatt szükséges.Elsötétül a terem,majd kisvártatva éles reflektorfény közepén,az emelvényen ott áll Orbán Viktor saját személyében,kockás ingben,farmerban.Hatalmas ováció,dübörgő taps,zúg a huj,huj hajrá!Majd OV.kézjelére csend lesz,és a résztvevők eléneklik a himnuszt és székelyhimnuszt.Ezt követően nagyívű beszédet tart,de a zsidókról egy szót sem szól,túlreprezentáltságról sem.A cigányokat is csak annyiban érinti,hogy int a jelen lévő Farkas Flóriánnak.A beszéd végén taps,ováció,mint fenn.Ezt követően kezdődik az interaktív rész,lehet kérdezni.Feláll egy fiatalember és azt mondja:MM-nek hívnak,és azt szeretném megkérdezni,hogy hatalomra jutása esetén tervez-e a FIDESZ valamit a zsidók gazdasági és médiabeli tulreprezentáltsága,meg a cigánybűnözés ellen.A teremben,döbbent csönd,elvétve néhány "helyes" úgy van" kiáltás.OV-nak elfelhősödik az arca,és egy ragadozó sas tekintetével néz az első sorban ülő Földi Lacira.Az egy rémült nyúl tekintetével néz vissza,szeméből az olvasható ki,hogy,de főnök,én nem értem hogy történhet ez,én magam sosem zsidózok,sosem cigányozok,ezt mindenki tanusíthatja,nem tehetek erről semmit.Ezt követően OV,magabiztosan,mosolyogva odafordul a kérdezőhöz és nyájasan azt mondja:Kedves MM.Magyarország demokrácia,a FIDESZ demokrata párt,igaz,fiatal.Tiszteljük az alkotmányt,még,ha nem is szeretjükAz alkotmány tiltja az emberek megkülönböztetését akár,faji,vallási,nemzetiségi alapon.Mi sem különböztetünk meg senkit,soha nem vizsgáltuk és nem is fogjuk,ki a zsidó,cigány,román,szlovák stb.Vannak Önnek mon cher MM konkrét ,hiteles adatai,hogy a kérdésében rejtett állítás igaz lenne.Kétlem.És mi nem tervezünk uj numerus clausust,sem egyéb ,embereket pusztán származásuk miatt megkülönböztető törvényeket.Magyarországról nem fog vonat indulni sem Auscwitzba,és nem tervezzük a romák táborokba zárását sem.Azért küzdünk,hogy ilyen megkülönböztetések ne legyenek.Olvassa el a FIDESZ alapdokumentumait,választási programunkat.Szomszédainkban Slota úr azt állítja,hogy náluk túl sok magyar van a gazdaságban és a médiában,túl sok cigány a börtönökben,Funar úr is ugyanezt mondja az Ő országában.MM úr!Ön szerint ezen urak demokraták!Ugye nem?
Nahát!!Illyés Gyulával együtt vallom:Nem az a lényeg,hogy,honnan jöttél,hanem,hogy hová mész?Ezt követően nagy taps,ováció mint fent,de jónéhányan kabátjaikat szedve távoztak a Műv.Házba,a párhuzamosan megtartott Jobbik rendezvényre.Azt nem láttam,hogy MM végig ott maradt-e,vagy átment a Jobbik rendezvényére.A FIDESZ rendezvényén még számos más kérdés is volt OV-hoz,de most csak ezt az egyet emeltem ki.
Na ,üdvözlök mindenkit.Jó lenne azokkal a témákkal foglalkozni,amelyeket princeps és Nutella felvetett,de a kampány már elkezdődött annak minden szennyével és mocskával együtt.Ez van.
Lexx

Nutella80 2009.11.30. 19:05:17

Kedves Meggyvágó!
Én annyira csodálkozom, hogy az csak na. Elmondtuk itt sokan a véleményünket jobboldalról, baloldalról, Jobbikról, de sose mondtuk azt, hogy le velük! Te egyfolytában akarsz szabadulni a kommunistáktól, a zsidóktól, cigányoktól..., s akkor Te mondod nekünk, hogy...
Toleránsak vagyunk, mindenkivel szemben, de nem hülyék. Véleményünk van, s nem rajongásunk. Persze ezért nem ítéllek el Téged, a Te dolgod így látni a világot.
Én már öreg vagyok ahhoz, hogy besoroljak bárhová is. Eddig sem tettem, ezután sem fogom, de nem bánom, ha Te hiszel valakikben, hiszel Orbánban, akárkiben.
Én ettől még szeretem, hogy ilyen harcosan küzdesz. Aztán majd meglátjuk. Tudod.
Baráti üdvözlettel:
Nutella (s nem Josephin)

Meggyvágó Madár 2009.11.30. 22:33:23

Kedves Lexx és Nutella (no jó, nem Josephin)!

Úgy tűnik, hogy én lettem az ország rasszistája. Hát nem vagyok.
Csak bátorkodtam megjegyezni, hogy ezek tények. De ha nem, akkor nem. Ha van gyereketek, unokátok, akkor kérjétek olyan iskolába, ahol cigány gyerekek vannak, olyan osztályba, ahol cigány gyerek mellé ültetik és ne tessék háborogni, amikor cigányok az utcán azt művelik, amit művelnek. Természetesen nem nem nyílt szinen cigányozik itt senki, hanem négy fal között. Én szinte csak olyan emberekkel találkozom, akik nem kedvelik azt a stílust, életvitelt, stb. amit, a cigányok nagy része művel. És bizony, már-már félnek az utcán találkozni velük. Most nem a normális életvitelű cigányokról beszélek. Higgyétek el, nem olyan helyen dolgozom, ahol ez szempont lett volna a felvételnél, hogy ki utálja a cigányokat. És nem úgy választom meg az útvonalaimat, stb, hogy ez szempont lenne.

Más. Ha nekem rajongásom van, akkor azt gondolom nektek komoly fóbiátok van a Fidesz-szel szemben. És ahogyan én megvetem a kommunistákat, ugyanúgy megvetitek ti is a jobboldalt. Nincs ezzel gond a részemről. A különbség, hogy én ezt nem tagadom. Azt gondolom, hogy ma az a terndi, hogy nem vállalunk színt. Hogy minden politikai erőt lesöpredékezünk.

Mi a trendi? Én nem eszerint válogatom az olvasmányaimat, és mivel nem ez tölti ki életemet, nem olvasom az antiszemita irodalmat. Az általam kiemelt két könyvet csak azért írtam oda, hogy jelezzem: nem vagyok antiszemita. A Cion... azért érdekes, mert száz évvel ezelőtt felvázolt valamit, ami mára megvalósulni látszik. Ezt nem lehet tagadni.

Princeps, beülnél a Fradi B-középbe? Nem? Hát ezt az előítéletességet! Vagy ez csak a rossz tapasztalat okán lenne?
Ha egyikőtöknek sincsenek előítéletei senkivel és semmivel szemben akkor jó. De ha mégis, csak egy kicsit... Hát akkor ne tessék az észt osztani és főleg nem kellene erkölcsi magaslatot építeni.
Én mindenesetre nem vagyok ennyire liberális.

Nutella! Azt gondoltam, hogy tárgyilagosabb vagy és nem tulajdonítasz nekem olyan gondolatokat, amilyeneket nem mondtam ki. Honnan veszed azt, hogy én meg akarok szabadulni a zsidóktól, a cigányoktól, meg a kommunistáktól?
Én csak a komministáktól (vagy minek is nevezik magukat) szeretnék megszabadulni!
Azt viszont igenis szeretném, ha nem rasszista alapon utasítanának el embereket munkahelytől, illetve nem a származás lenne az elsőrendű szempont a felvételnél. Oda-vissza.
Bő tíz évvel ezelőtt hallottam azt a mondást (viccet?), hogy ha a médiába szeretnél kerülni, akkor vagy buzinak, vagy zsidónak kell lenned. (Vessétek össze a Cionnal. Tudoooooooooooom! Nem terendi. No, de mégis.)

Barátaim!
Tartsuk tiszteletben mások véleményét, mert az csak vélemény. Azt gondolom, hogy nekem is az van és nem rajongásom. Ilyet csak az mondhat, aki a tuttit birtokolja és osztja. Ezt az összeborulást, amit hirdettek én nem igénylem. Azt viszont igen, hogy legyen egy olyan erő, amelyik kap akkora felhatalmazást, hogy hozzon kétharmados törvényeket. Ekkor nem kell belemenni alkukba, megvalósulhat tisztán az amit csinálni akar. Nem lehet hivatkozni négy év mulva, hogy nem volt lehetőségünk, mert...
Ez a nemzeti megegyezés nem működik. valami hibrid dolgot eredményezne.
No, üdv.:
MM

qwertz13 2009.12.01. 17:49:44

Kedveseim! Sajnálom, hogy ekkora megbotránkozást okoztam. Véleményt nyilvánitani szerintem nem bün. Az, hogy valakinek más véleménye van természetes. Azt illik tiszteletben tartani. Viatatni, róla viatatkozni lehet.Ellenvéleményt elmondani kulturáltan kell.
Az általam leirtak sértőek nem voltak. Ptyu bátyám!! az hogy te már 62 éves vagy nem ok arra, hogy mindenkinek te mondd meg a frankót. Vigyázz az évek során az agy-sejtek gyorsan kopnak, fogynak és ezt tulajdonos veszi észre utoljára Egyébiránt a Székely himnusz már meg van Viszont az internacionálé kellene nekem. Gondolom, neked ez meg van,ha csak a nagy "rendszerváltásban" Kis piroskönyveddel nem dobtad ki a nagy dog gatyábavaló üritése során.
lexx0. Ő valóban:0. Ezt a stilus Fradi B közép sajátja.
Ja, könyvesbolt, van tényleg az Alexandra. Volt másik is Karolával, Terikével. Most mi van ott ..Biztositó. Ez igy helyes ?
Nutella! Arany Zsolt megkapta...
Meggyvágó! Kivánok sok türelmet, a továbbiakban. Nem könnyü dolgot vállalsz. Mindenkinek minden jót arany diót mogyorót
Kérem vélemetek nyillvánitásától eltekinteni sziveskedjetek, mivel ezvolt utolsóbeírásom. sz@sz mindenkinek..

emberentúli 2009.12.01. 19:28:01

Ez a topic már túl hosszú. Szerintem lapozzunk.

Nutella80 2009.12.01. 22:50:30

Igen. Ez a topic túl hosszú. Magam részéről még egy gondolat.
Kedves Meggyvágó!
Igazad van, tartsuk tiszteletben egymás véleményét. Mindenkiét. Nyilván a Te küzdelmedet Te éled. Én nem hinném, hogy nagy összeborulást akarna itt bárki is, de ellenségeket sem akarunk kergetni. Te azt teszed. Bizonyára okod van rá. Valóban mindenki rendet szeretne. Normális életet. Tárgyilagos vagyok, vagy igyekszem annak lenni. Nem vagyok elfogult senkivel sem. Ehhez már öreg vagyok. Naiv hitnek látom részedről, hogy most úgy gondolod, majd Orbán megold mindent. Tudod, Josephinnek tényleg igaza volt. Csak a józansággal és a kommunikációval lehet bárhová is jutni. Ehhez viszont egymás mellé kell állni. Nem összeborulni, hanem átgondolni, együtt dolgozni, együtt gondolkodni. Egyik oldal sem jobb a másiknál, az emberek emberek. Mindenütt. Már minden alakulat volt a kormányrúdnál, s elveszett húsz év. Valóban nem a szélsőségek kellenek. Ha egyszer bármelyik végre a törvényességet akarná betartatni, s nem választókat toborozni, akkor jobb lenne. Valóban nem jó félelemben élni, de szerintem mi ezt nem tudjuk. Tudhatják nagyszüleink, a Rákosi időkből, tudhatják dédszüleink, ha még élnek, a háború előtti időkből. Én az emberségben hiszek, a közös megoldásokban. Hihetnék a Messiásban is, de még nem találkoztam vele, s akik róla beszélnek, a nevében beszélnek, nem tudnak meggyőzni, hogy miért kellene nekem vakon elfogadni mindent. Lehet, hogy bennem van a hiba.
De Te tudod, Barátom. Küzdj. Azt is kívánom Neked, hogy legyen igazad, jöjjön el a Kánaán, a béke. Én is örülnék, de nekem mindegy, ki hozza el. Csak hozza.
Üdvözlettel:
Nutella
süti beállítások módosítása