CEGLÉD Virtual.huh - Josephin

Central Europe Gigantic LED Virtual Hogy világítsanak a fények. és látszódjon Cegléd – régebben, most, és ezután –, ahogyan még nem láttuk, csak tudjuk, van ilyen arca is.

Friss topikok

  • Cassivs: Engem tanít Lovas Ottó. Szaktársaim véleményét tolmácsolom, ami megegyezik az enyémmel. Zseniális ... (2011.12.05. 11:16) „Nehézlovasság”?
  • Radiusjan: Nem kell szeretni az igazat, a gyógyító, keserű orvosságot, a fájdalmas műtéteket sem,de el kell f... (2011.11.08. 00:27) Genetikus vagy csak átmeneti?
  • hawelka: @Nutella80: 1 év után kinek jut eszébe ...Ha valaki a jóságnak és szeretetnek csak egy morzsáját, ... (2011.10.11. 16:32) Elkezdődött a jövő!
  • Dzsonszi4: Mi volt a 168 órában? :P (2011.04.25. 11:27) Lovas Ottó tényleg sztár lett
  • Meggyvágó Madár: Üdv Mindenkinek! Gondoltam benézek, de halódik itt minden. Már nem is balos, hanem provinciális. O... (2010.11.17. 22:45) Magyar Nemzet kontra Pákozdi Sándor

Linkblog

„Nehézlovasság”?

2007.08.26. 10:50 | CEG LED.huh - Josephin | 9 komment

Megnéztem az origo internetes hírportálon a Magyar Gárda avatását, s valóban megtaláltam a fotót. Lovas Ottó is ott feszít a képen, az új egyenruhában. Elszomorodtam, ha mondhatom így, mondhatom ezt. Mi visz rá egy ötven körüli értelmes férfit arra, hogy belépjen a Magyar Gárdába? Nem tudom, s talán nem is fogom soha megtudni. Kezembe vettem a tegnap megkapott Gerjemente legutolsó számát, s ismét átolvastam. Sokkal nem lettem okosabb, legfeljebb arra jöttem rá, ez is bizonyos látásmódja a világnak, legalábbis a világ egy részének, amelyet elkeseredett düh mozgat, hazaszeretetbe, magyarságtudatba burkolt gyűlölet vezérel. A vélt ellenséget le kell vadászni, el kell pusztítani!

Rendet akarnak, de csak az a rend jó, amelyet ők elképzelnek, más nem fér bele. Ha kell, akkor akár katonásdit is játszanak, lőtérre járnak gyakorolni, ha úgy gondolják, felfegyverkeznek, s lőnek majd. Az általuk ellenségnek tartott emberekre. Értem az indokaikat, melyeket felsorolnak? Igen, talán. Az ország nyomorúságáért valakit okolni kell, valamit tenni kell. Igen. De így? Ez a jó út?

Lovas Ottó, aki egyébként mentőtisztként, naponta életeket ment, ha oda kerül a sor, gárdistaként meghúzza a ravaszt? Aztán megmenti a lelőtt áldozatot hivatalból, hivatástudatból?

Haragszom Orbán Viktorra, haragszom Sólyom Lászlóra, mert itt tartunk. Haragszom Gyurcsány Ferencre, mert itt tartunk. Haragszom az engedélyező szervekre, az ügyészségre, haragszom mindenkire, aki ma Magyarországon fegyverrel akar igazságot szerezni, miközben látjuk, itt Cegléden is, hogy a legapróbb dolgokban sem vagyunk képesek egyetérteni, mert azt nézzük, azt akarjuk látni, ki „milyen színű”, s onnantól kezdve nem számít, hogy rendes ember vagy sem.

Most jön a jobboldal nehézlovassága. Mi lesz ebből?

Josephin

A bejegyzés trackback címe:

https://josephin.blog.hu/api/trackback/id/tr98149184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lexx 2007.08.26. 14:35:17

Hogy mi lesz ebből?Csak találgatni lehet.Egy azonban tény:valami
bűzlik,és biztos,hogy nem Dániában.Azért nem hinném,hogy ezek a szimpla kis szalonnácik lennének a jobboldal nehézlovassága.Ócska trükk az övék,azt gondolják,most aztán mindenki betojik tőlük.Ezektől?Menjenek a fenébe!De Cegléden biztos erős bázisuk lesz,már látom,hogy az önkormányzati ünnepségeken ez a söpredék "biztosítja a rendet",menetelnek,énekelnek,"hazafias"foglalkozásokat tartanak az ifjúságnak mondjuk a Táncsicsban meg a Refiben,etc.Szép jövő?
Szebb jövő?

CEG LED.huh - Josephin 2007.08.26. 15:54:20

Nem hinném, hogy be kellene tojni tőlük, bár az, hogy szalonnácik, ezt sem hinném. Naiv módon hiszek a demokráciában, s bízom abban, az első baljós jelre feloszlatják őket.
Szeretném végre már, hogy a futballhuliganizmus, az utcakő dobálása, a gyűlöletbeszéd törvényi szinten is a helyére kerülne, s mindazokat, akik a többséggel agresszív módon mennek szembe, akik az alapvető emberi normákat sem tartják be, azok kerüljenek börtönbe.
Sajnos leginkább az országgyűlési- és helyi képviselők tehetnek arról, hogy nincs megbékélés az országban, nincs együttműködés, s nem közösen, vállvetve akarjuk megoldani az ország, a város bajait. Egyszerűbb politikai lózungokkal etetni a népet, egyszerűbb káoszt teremteni, mint nyíltan kimondani dolgokat. A Magyar Gárda a jobboldal agyszüleménye. A baloldal meg nem tud mit kezdeni vele.

CEG LED.huh - Josephin 2007.08.26. 17:10:04

Szeretnék már egy normális országot, egy normális várost!
Josephin

ivó 2007.08.26. 21:29:05


A magyargárdista Lovas Ottó nem csak mentőstiszt és az 1990-94-es önkormányzat MDF-es képviselője, de ha jól tudom ő a ceglédi mentőállomás vezetője, talán oktató a Török János szakközépiskolában (ebben a kettőben nem vagyok biztos, cáfoljatok meg) és ami biztos: a ceglédi önkormányzat Egészségügyi és Szociális bizottságának külsős tagja. A kérdésem az, hogy melyik párt delegálta oda? Az MDF, a Fidesz vagy a Jobbik Magyarországért?
Jó lenne tudni, és jó lenne ha valamelyik felvállalná: mi delegáltuk oda, és vállaljuk a tetteiért a felelősséget!
Az árpádzászlós Takáts alpolgármester urat mikor avatja a Magyar Gárda?

Nem véletlenül írtam korábban, hogy a történelemben és a politikában nincs egyértelműen fekete és fehér. Ráadásul túl hosszú bonyodalmas a múlt, aki nem tanulta eléggé, az végképp nem tud igazán eligazodni benne. Ráadásul, ha hasonló félművelt embertől hall valami áligazságot, azt el is hiszi sőt tovább is adja. Hallottunk mi már Attiláról a legelső magyar királyról – Tápiószentmárton, Attila domb – (nem magyar inkább hun, nem király inkább fejedelem, nem mondták Attilának, csak ma már így ejtjük ezt a nevet), nem vagyunk a finn-ugor nyelvcsalád tagja, van magyar törzs Afrikában, újabban már az amerikai indiánok közt is, és még sorolhatnám a sok ostobaságot amit manapság szittya magyarkodók összehordanak. Más táltosaik meg akarják mondani, hogy (szerintük) ki az igaz magyar, nyilván aki nem áll be a hordájukba az nem az, tehát nyugodtan agyon lehet verniük. Ez azért már félelmetes, ilyen elveket már vallottak Magyarországon, sőt Cegléden is! Csak akkor még nyilasoknak nevezték magukat. Ha valakiben buzog a hazaszeretet, a magyarságtudat, az összetartozás érzésének növelése, a korábbi történelmi sérelmeknek a fájdalma, a korábbi dicsőségek feletti nosztalgiázás, hát tegye mert alighanem mindannyian így vagyunk ezzel, mindannyian magyarok vagyunk akik itt élünk. De a meggondolatlan kijelentések, a meggondolatlan cselekedetek, a meggondolatlan gárdaállítások vajon a magyarság békés életét segítik, vagy hihetetlenül sok bajt zúdítanak-e újra ránk?
Kedves Lovas Ottó! A spanyol-amerikai filozófus, Georges Santaya (1863-1952) vetette papírra: „Akik nem ismerik a múltat, arra ítéltetnek, hogy újra átéljék azt!”

Hová tette az eszét a tudós ember, valamikori honvédelmi miniszter Für Lajos? Mit szó ehhez a veje Deutsch-Für Tamás?

princeps 2007.08.27. 13:04:02

Ajánlok megint a témához egy kis olvasnivalót: index.hu/politika/belfold/garda2503/
A Santayana-idézet nekem is az egyik kedvencem, a másik meg valakitől az, hogy "nincs semmi változóbb, mint a változatlan múlt"!
Üdv: princeps

Hawkeye 2007.10.09. 14:06:36

Josephin, te nem vagy normális.

Lovas Ottó egy kiváló ember, ha te ezer évig élsz, akkor se léphetsz a nyomába.

Ráadásul az eltelt idő alatt bebizonyosodott, hogy a Magyar Gárdától nincs félnivalója egyetlen tisztességes embernek sem.

Persze, az olyanok, mint pl. a névrokonod, az Orosz Josephin, más tészta.

De miért akarsz rá hasonlítani???

Úgyhogy ne írj ilyen hülyeségeket! Akitől félni kell, az a Gyurcsány és rablóbandája. Akiknek, ha lenne törvény előtti egyenlőség Magyarországon, nem a bársonyszékekben, hanem a börtönben lenne a helyük.

Jó egészséget kívánok neked!

Dzsonszi4 2011.04.25. 11:26:05

Kedves Ivó és Josephin!
Ismeri bármelyikőtök Lovas Ottót személyesen? Mert ha nem, akkor nem kellene őt a neten, név és arc nélkül ócsárolni. Bárcsak minden ember legalább fele annyira ismerné a múltat ő.
Hawkeyeval teljesen egyet értek. A Gárdától az fél, akinek tényleg van félni valója. Én például nem félek tőlük, mert sem én, sem a családom nem gyilkol passzíóból, nem várjuk a segílyt a 9 iskolába nem járó, senkit nem tisztelő gyerekkel, és nem rabolunk ki senkit, csak azért, mert mi megtehetjük.

Nem normális 2011.05.31. 13:51:14

Kedves Dzsoni
Mélyen egyetértek veled.
Olvasva itt a bejegyzéseket olyantól kellene rettegnünk amit nem is ismerünk, s szerintem nincs is.Miféle szélsőjobbos támadástól kell tartanunk? Csak azért mert akadt pár ember aki azt mondta hogy ELÉG A CIGÁNY BŰNÖZÉSBŐL?Vegyétek már észre hogy azok a nyugati országok is hazazavarták a Zámolyi cigányokat akik olyan nagyon ajnározták őket. Mit is mondott az amerikai nagykövet a Gyöngyöspatai cigányoknak akik menedék jogot akartak kérni?... KÖZELRŐL FIGYELJÜK AZ ESEMÉNYEKET.... nesze neked menedékjog. S nálunk még nevén sem lehet nevezni a cigányt.mert ugye az ROMA nevetséges. Ha bemegyek az étterembe akkor majd "roma pecsenyét " kell kérnem amihez ugye "roma zenét" kell hallgatnom, és ha ízlett akkor örömembe majd "roma kereket" fogok hányni.Nevetséges. De mi már csak ilyenek vagyunk. Félünk attól aki rendet akar ,elítéljük azokat aki meg akarnak bennünket védeni.
Ne egymást akarjuk már eltaposni!.
Tanuljatok! A cigányok ereje pont abban van hogy összetartonak,lásd mentőautó esete a Láp utcában,de elég ha csak megnézitek ahogy a városba vonulgatnak..(ez ugye nem riaszt meg senkit ?!)Ha így haladunk akkor már fekete ruhát sem lehet felvenni mert ugye szegény cigányokban riadalmat kelt
Nagyon jó lenne ha végre már összefognánk mi magyarok is és nem az lenne ránk a jellemző hogy:" ...dögöljön meg a szomszéd tehene is..."
Nem barátaim nem vagyok jobbikos,nem vagyok a gárda tagja, csak egyszerűen már kikívánkozott belőlem az hogy mi folyik ebben a városban és országban

Cassivs 2011.12.05. 11:16:51

Engem tanít Lovas Ottó. Szaktársaim véleményét tolmácsolom, ami megegyezik az enyémmel. Zseniális oktató, remek szakember, fantasztikus ember, olyan, akitől többet tanulhatsz, mint bárki mástól. Az pedig, hogy milyen nézeteket vall mindenkinek a saját dolga. Egyébként elég nagy ferdítés azt hinni, hogy sérülést okoz valakinek ("Aztán megmenti a lelőtt áldozatot hivatalból, hivatástudatból?"), ugyanis ahogy az orvosoknak, úgy a mentőtiszteknek és minden egészségügyi dolgozónak is van a Hippokratészi eskühöz hasonló eskütételük. Az ilyeneknek kéne tdatában lenni, mielőtt megírsz egy hamis cikket. A hivatástudat pedig nem az, hogy odamész valakihez, aki rosszul van, hanem az, hogy ezt azért csinálod, mert szereted a munkád, szerelmes vagy abba!!
süti beállítások módosítása