CEGLÉD Virtual.huh - Josephin

Central Europe Gigantic LED Virtual Hogy világítsanak a fények. és látszódjon Cegléd – régebben, most, és ezután –, ahogyan még nem láttuk, csak tudjuk, van ilyen arca is.

Friss topikok

  • Cassivs: Engem tanít Lovas Ottó. Szaktársaim véleményét tolmácsolom, ami megegyezik az enyémmel. Zseniális ... (2011.12.05. 11:16) „Nehézlovasság”?
  • Radiusjan: Nem kell szeretni az igazat, a gyógyító, keserű orvosságot, a fájdalmas műtéteket sem,de el kell f... (2011.11.08. 00:27) Genetikus vagy csak átmeneti?
  • hawelka: @Nutella80: 1 év után kinek jut eszébe ...Ha valaki a jóságnak és szeretetnek csak egy morzsáját, ... (2011.10.11. 16:32) Elkezdődött a jövő!
  • Dzsonszi4: Mi volt a 168 órában? :P (2011.04.25. 11:27) Lovas Ottó tényleg sztár lett
  • Meggyvágó Madár: Üdv Mindenkinek! Gondoltam benézek, de halódik itt minden. Már nem is balos, hanem provinciális. O... (2010.11.17. 22:45) Magyar Nemzet kontra Pákozdi Sándor

Linkblog

Ez ilyen szőkén nem egyszerű

2007.05.26. 23:54 | CEG LED.huh - Josephin | 19 komment

Ma társadalmi és családi életet éltem. Így, együtt. Ma nem is akarok semmi komolyról írni, már fáradt vagyok hozzá. Ledobáltam a ruháimat, mindjárt indulok tusolni, de előtte azt szeretném, hogy átlássam a dolgokat (ez ilyen szőkén nem lesz egyszerű). Több e-mailt is kaptam, innen is, onnan is.

Oláh István tanár úr. Talán ő el tudna nekünk mondani sok mindent. RM  és DE múltja engem nem nagyon érdekel. A jelene jobban. S amikor Tótin Lóránt azt nyilatkozta, vállalják a felelősséget, én azért megkérdezném: milyen felelősségre gondol? Van-e egyáltalán felelősségük? Mert szerintem nincs. Büntetlenül, felelősség nélkül tehetnek bármit. Mert ma ilyen a képviseleti demokrácia, ilyen a törvény, ilyen a jogállamiság. Tótin Lóránt és más se beszéljen arról, hogy vállalják a felelősséget saját hülyeségükért, saját megátallkodottságukért, saját akaratosságukért. Ezt egyszer már a Várkonyi és Kozma Attila esetében eljátszotta a képviseleti demokrácia, mikor szintén ugyanezt nyilatkozták néhány évvel ezeleőtt, hogy ők aztán tényleg vállalják döntésük felelősségét. Az eredmény közismert. Akkor miról beszél kedves Alpolgármester Úr?

Kinek van itt felelőssége? Önöknek nem. Semmi. Egy bolhapiszoknyi sem. Esetleg van felelőssége Nagygyőr Árpádnak a kollégái előtt. Akik támogatták őt személyében az előző választásnál, s most  csúful elárulta valamennyit. Neki komoly a felelőssége, s egyszer majd el is kell számolni ezzel az aljassággal. Felelőssége Van DE-nek és RM-nek. HA bármit meg akarnak tenni, amit eddig is megtettek máshol, akkor a Táncsics ebek harmincadjára kerül. Még most lenne lehetőség úrinőként felállni, elnézést kérni, s távozni. Ha mégsem, akkor olyan háborúba szállnak be, melynek egyetlen győztese sem lesz. Egyetlen sem.

Tótin Úr? Ki viseli ennek felelősségét? Ön? Az önkormányzat? Nem tudom. A súlyát és következményeit biztosan nem Ön és az önkormányzat fogja hordani, és megfizetni.

Nem a belső informátorok után kellene kutatni (mert több helyről is hallom, ez most fontos kérdés), hanem tükörbe nézni. Lehet-e egy város ellen kardot rántani? Mindig lesznek informátorok, ezt az önkormányzat is tudja. Emberség, tisztesség, vagy a sértettség okán. S az elmúlt néhány hónapban már túl sok embert sértettek meg emberségükben és tisztességükben. Ennek van felelőssége. Nem egy komolytalan, bármikor visszavonható, nyegle, arrogáns önkormányzati döntésnek (vagy többnek). Mert az annyit ér, amennyi benne a rábízott hatalommal való tisztességes viszony.

Soroljuk a Kereskedelmit, a Bemet, a médiát, a kórházat... Mit szeretne a hatalom? Legalább tudjuk. Teljes kisajátítást, diktatúrát, agresszív hatalomgyakorlást? Legalább tudjuk, mert akkor nem beszélünk ezentúl elvekről, értékekről, szakmaiságról, tisztességről és emberségről. Legalább ezt mondják meg, hogy egyikünket sem nézik sem partnernak, sem ellenfélnek, s úgyis azt tesznek,amit akarnak. S akkor mi is tudjuk legalább, hogy mit akarunk. Ennyit megérdemelnénk. S ne beszéljünk már mellé. Felesleges. A képviseleti demokrácia Cegléden megbukott. Mert a hazugság és a politikai alkudozás mesgyéjén működik. Ne nyilatkozzanak többé, mert ilyen nyilatkozatokra a felelősség vállalásáról nincs szükségünk. S eléggé elkeseredettek vagyunk. Mert mi nem ilyen lovat akartunk. Sajnos nem.

Josephin

(Kedves Értetlenke! Amikor a Táncsicsos szavazás volt, akkor napi 1800-2000 bejelentkezés volt. Azóta hullámzik, de folyamatosan növekszik.)

A bejegyzés trackback címe:

https://josephin.blog.hu/api/trackback/id/tr9487626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FelixJager 2007.05.27. 02:12:45

Egyet értek a postoddal mindenben. Most költöztem haza Ceglédre, jó pár év egyetem után, jókat írsz, szeretem amiket írsz.
Amikor egyetemre kezdtem járni, akkor kezdődött az "egész pályás letámadás" országos szinten, most zajlik önkormányzati szinten, mindig remél az ember jobbat mint amit kap.
Aktív postoló leszek, egyébként, mert Ceglédért mindent

h. 2007.05.27. 06:55:26

Mért születtem erre a világra? Mit keresek pont itt, pont ilyen anyagi helyzetben, ilyen fizikai állapotban? Mért pont ezek az emberek vesznek engem körül? Véletlen vagy szándékos baleset? Hatmilliárd másik élethelyzetben élhetnék, és nekem ez jutott! Nem értem! Honnan jövök és hová tartok? A jövõrõl már nem is merlek kérdezni, Hiszen a múltra sem kaptam még választ. Mondjon valaki csak egy értelmes okot, amiért nem kellene feladnom! S a válasz.... De vajon van-e füled arra, hogy meghalld a halk szellõ suhogását? Mit ér az ember, mit a vágy meg az önvád, mit ér törékeny szavam az õrült viharban?? Ne félj, fiam - az a kín, az a vágy, az az önvád téged tisztít örök-kék égbolttá a viharban! Szabó Lõrinc

vérnyúl 2007.05.27. 09:41:43

Szia Cenzi!

Nagyot változtál egy hónap alatt. Csak arra kérlek maradj jobb oldali. Semmi kivetnivalót ne találok abban, ha valakinek van egy értékrendje és ahhoz következetesen ragaszkodik. Nekem semmi bajom a jobb oldaliakkal, azokkal akikkel tényleg lehet beszélgetni, vitatkozni, érvelni. Nem azért van valakinek igaza, mert valamelyik oldalhoz tartozik.
Most értem el oda, hogy Magyarországon nincs igazi jobb oldali párt. A FIDESZ kinyilatkoztat, vitázni egy fideszes-sel nem lehet. Aki nincs velük az ellenük van. Egy kirekesztő diktatórikus párt, és semmi köze a jobb oldalhoz. Nézd meg most a Viki programját: teljes foglalkoztatottság, harc a nagy tőke ellen. Ezek tipikus bal oldali dolgok, Kádár tényleg még mindig köztünk él.
Legyél jobb oldali, de figyelj mindenre, olvasd el, hallgasd meg a másik oldal véleményét is, csak ezután ítélkezz. Igaz ez egy kicsit macerásabb dolog, mert a véleményedet magadnak kell kialakítanod, nem kapod meg senkitől készen. Nem mondom azt, hogy fogadd el a bal oldal véleményét, hiszen a Feri és a szocik is rendeteg baromságot művelnek. Amiben esetleg különböznek, hogy nem kirekesztők (szerintem) Még nem hallottam azt tőlük, hogy aki magyar velünk tart. A másik dolog, hogy ők meg nem bal oldalik, legalábbis a programjuk egyáltalán nem bal oldali.
A FIDESZ engem már többször is sértett azzal, hogy vitatta magyarságomat. Ha nem értettem velük egyet, akkor én már nem is vagyok magyar. Nekik nem kell külön vélemény, akinek pedig a soraikon belül van ilyen azt kizárják a pártból, mert kifelé egységesnek kell mutatkozni.
Szóval nekem igazából a viktoriánus politikával van bajom, nem a jobb oldallal.
Hogy én melyik táborhoz tartozom? Azt hiszem, hogy egyikhez sem. Én független, gondolkodó ember szeretnék továbbra is maradni. Szeretem meghallgatni mások véleményét is, nembiztos hogy ezt mindig elfogadom, de mindig elgondolkozom rajta. Várom a gondolataidat.

Szia J!

Van-e felelőssége az önkormányzatnak? Hát azért szerintem van. Nem tudom, hogy elgondolkoztak-e a hibás döntésükön a Várkonyival kapcsolatban a régiek. Vagy odafigyeltek-e az újak a Várkonyi elmúlt öt-hat évére. Szerintem ők tényleg úgy gondlják most, hogy jól döntöttek.
Beemeltek egy saját embert az iskola élére, hogy mihez kezdenek vele, az még nem tudható. Mivel az iskoláskorúak száma Cegléden is fogy, lehet hogy néhány év múlva nem lesz elég jelentkező az egyházi iskolákba. Az önkormányzat, mint a Táncsics fenntartója utasíthatja az igazgatót arra, hogy a következő évben eggyel kevesebb osztályt indíthat csak. Az igazgató, mint fegyelmezett pártkatona, ezt be is fogja tartani.
Mivel ebben az esetben sem a Táncsicsban, sem a Várkonyiban nem lesz elég hely, maradnak az egyházi iskolák, így ott nem lesz létszámgond. Jó ötlet.
Én azt hiszem, hogy RM-től inkább ezt várják el a képviselők. Lehet, hogy tényleg diktátor lesz? Azt mondjátok, hogy benne van a pakliban. Valóban, ha kevesebb a gyerek létszám, akkor kevesebb pedagógusra is van szükség. Lehet őket bizonytalanságban tartani. Ha pedig valaki ilyen hangulatban van, nem nagyon fog pattogni az igazgató intézkedései ellen. Majd ezen még gondolkodom.

vérnyúl 2007.05.27. 09:47:13

Sziasztok!

Mint korábban írtam, csináltam egy topikot cegled.hu-n, a polgármester válaszol rovatban, ahol föltettem azt a kérdést, hogy a ceglédi iskolákban miért azt a jelentekezőtt támogatják a testületek, akik a tantestülettől a legkisebb támogatást kapják. Na, hát ezt a topikot pár nap alatt törölte a renszergazda, ezért én újra létrehoztam.
Nem baj, ha az e-mail címed megjelenik, meg hogy regisztráltatni kell. Csinálj egy freemailt csak erre a célra és akkor nincs gond.
Lehet, hogy én naív vagyok, de a topikot mindig létre fogom hozni, ha törlik.

vérnyúl 2007.05.27. 09:57:21

Sziasztok!

Most vettem észre, hogy törölték megint a topikomat. Újra létrehoztam. Most az a címe, hogy Kérdés a polgármesterhez (A polgármester válaszol fórumon belül)

cen-suras 2007.05.27. 10:34:49

Kedves Vérnyúl!
Sajnos egyet kell értenem Veled. Egyébként teljes összekuszálódott már a lelkem, s olyan nagyot csalódtam az elmúlt hetekben mindenben, hogy újra dühös vagyok. Ez meg, hogy levették a topikodat a város hivatalos honlapjáról, s ismét le fogják venni, ez meg teljesen kiborít. Ez tömény hazugság, ami itt megy, mindenféle módszerrel, aljas módon!
Az önkormányzta most bukik meg erkölcsileg teljesen. Mert nem szólni a vádakra, nem magyarázkodni, vagy a demokráciát tudatosan sárba tiporni, az két különböző dolog. Nagyon csalódott vagyok, s innentől kezdve minden erőmmel népszerűsíteni fogom Josephin blogját, hogy minél több ember tudja meg, mi is folyik a városban.
Cen-si

Ceglédnek - Ceglédről - SalvadorD 2007.05.27. 10:55:25

Felháborító. Megnéztem a városi hivatalos fórumot, a polgármester válaszol topikot, ahol a polgármester nem válaszol című topikot találtam. 2006-os bejegyzések vannak. S Vérnyúl, ismét le fogják venni a topikodat, mert nem fér bele a hivatalos városképbe.
Az előző önkormányzat is saját tulajdonaként kezelte a várost, de a mostaniak még inkább ezt akarják, ráadásul úgy, hogy mindenki maradjon kussban. Ez a Fidesz-féle demokrácia Cegléden. És igenis felelősség nélkül tehetik, mert négy évig kirobbantani sem lehet őket innen. S a blogon már kiderült, hogy milyen irányba mennek.
Én is ott voltam a Kozma Attila elleni tüntetésen a Szabadság téren valamikor. Semmit nem értünk el. Az árát megfizette a Várkonyi a rossz önkormányzati döntésnek.
Közben „született” egy Josephinünk, s most döbbenünk rá, hogy mennyire szükségünk van a demokráciára, a szókimondásra, az őszinteségre. Nézzétek meg Cen-sit, hogy honnan indult, s hová jutott. Ne mondjátok nekem, hogy ez nem virtuális szellemi forradalom! Végre sok ember akar valami közöset, sok ember elmondja a véleményét, s tiltakozik a hatalom aljassága ellen!
A hatalom most erkölcsileg lenullázta magát. S ez csak a kezdet, mert egyre többen leszünk, s egyre több információ fog napvilágra kerülni, mert mindenki rá fog jönni lassan arra, hogy a Fidesz-féle demokrácia mit is jelent. Gyerünk gyerekek. Ez a mi otthonunk a blogon. S nem fogjuk hagyni, hogy eltöröljenek bennünket!
Salvador

cen-suras 2007.05.27. 11:42:14

Kedves Dreamcatcher2!
Semmi baj. Azt hiszem, megérdemeltem. És már én is szégyellem, ahogyan akkor reagáltam.
Cen-si

Ivó 2007.05.27. 13:15:24

Megkérdeztem ivócimborámat:
Miért törli a város honlapjáról a rendszergazda a kényelmetlen beírásokat?
\\\"- Ja a Tánczos Tibi? Hát ő nem csak a Képes Korzót meg a Fidesz kampányanyagokat szerkesztette, amúgy ő a honlap web-szerkesztője is, (téves rendszergazdának nevezni, az más meló), és a fiktív e-mail címekről érkező üzenetek is küldenek olyan információkat (cookie vagy süti vagy mifene) amit a szakemberek azonosításra tudnak használni. Azért ül ő a költségvetési bizottságban is, tartunk fenn neki irodát a hivatalban, meg még a Kaszinóba is eljár a polgármesterrel, mert a tárgyilagos tájékoztatás ám a dolga (meg sok pénzt is kap érte).
Jut eszembe, az Apáti-Tóth meg azért ül ám az oktatási bizottságban, mert ő nyomtatta ám a fiúknak a Képes Korzót (innen a szakértelem az oktatáshoz). Valamit valamiért, gyerekeim. Itt nem jut Tokaj részvény, a DPMG Rt-t is lenyúlták a fő fideszesek, itt már csak morzsák jutnak az elvbarátainknak. Aki nem nekünk kampányolt, annak meg semmi se.\\\"
Hát ez megint részeg, azért mond ilyeneket!

vérnyúl 2007.05.27. 14:08:14

Sziasztok!

Reggel csináltam egy topikot, de már azt is levették a ceglédi honlapról. Többet nem hozok létre, úgy látom, hogy fölösleges.

Amnézia 2007.05.27. 15:16:34

Vérnyúl!
Minek hülyíted a többieket?!A topikod fent van Cegléd hiv.honlapján,csak nincs hozzászólás,kérdés egy sem.:-(.v.23-án nyitottad.

értetlenke 2007.05.27. 16:53:44

Josephin! Van ezen a blogon valami statisztika? Már csak azért kérdezem, mert kíváncsi lennék, hányan olvassák naponta. Nekem az a gyanúm, nagyon sokan, még ha nem is szólnak hozzá.
Ivó! Elhatároztam, elindulok az alkoholizmus útján. Ha a kocsmában ilyen jól tájékozott embereket lehet találni, ott a helyem. (Hátha akkor nevet is változtathatok :)
Egyébként meg arra várok, hogy az önkormányzatnál valaki ne férjen már oda a húsos fazékhoz, mert akkor majd jól megsértődik, és alaposan kitálal :P Vagy erre is gyávák?

értetlenke 2007.05.27. 17:42:20

Elmentem szétnézni a cegled.hu-n. És ezt találtam a Polgármester \\\\\\\"válaszaként\\\\\\\":

"Kedves Hozzászóló!

Mindenek előtt tájékoztatom, hogy májustól minden hó első hétfőjén lakossági fórumot tartok a Ceglédi Kaszinóban (Felház u. 62.).
A legközelebbi ilyen időpont: 2007. május 7. 18 óra

Az elmút hetekben az alábbi alkalmakkor volt lehetőségem ceglédi lakosokkal találkozni:

március 14-15.
Részt vettem az 1948-as forradalom és szabadságharcra történő ünnepi megemlékezések ceglédi eseményein.

március 24.
Az V. Sport Gálán díjátadásban vettem részt

április 2.
A DUO Galériában a \\\\\\\"Vallás a képzőművészetben\\\\\\\" című kiállítás megnyitóján.

április 4.
- A fogadó napomon 22 ceglédi lakost fogadtam
- A Dentours Utazási Iroda megnyitóján
- A Cegléd Városi Televízióban (CTV) Stúdióbeszélgetésen

április 5.
- Sajtótájékoztatót tartottam a Ceglédi Toly Ferenc jövőjéről
- A Ceglédrádió 88 műsorában szerepeltem szintén kórház ügyben.

április 11.
Részt vettem Antal József miniszterelnök emlékére szervezett ceglédi ünnepségen.

Április 12.
- A CTV \\\\\\\"Közérdekű\\\\\\\" műsorában Bobál István úrral a kórház vezetőjével

Nem tudok hozzászólni :( Ezek után én már nem is akarok kérdezni sem:(

Amnézia 2007.05.27. 19:39:55

Hát bizony a képviselők azt tesznek,amit akarnak.Törvény van rá.Meg lehet nézni a neten."A képviselők kötelezettségének vélt vagy valós elmulasztása nem eredményezheti a képviselők visszahívását,de nyilvánvalóan nem tud hatékonyan működni az a képviselőtestület,amelynek tagjai elvesztették a választók bizalmát.A képviselőknek NINCS beszámolási kötelezettsége a lakosság felé."Bárki megnézheti a Googlen,képviselők jogai és kötelezettségeinél.:-(.Szóval mi nem tudjuk a törvényt.................:-((((((((((

vérnyúl 2007.05.27. 20:05:31

Hi Ami!

A neved a viselkedésed? Nézd már meg a Polgármester válaszol rovatot! Ott már háromszor föltettem egy kérdést, nyitottam új topikot, de néhány óra múlva már nem volt fönn. Az oktatásnál meghagyták, de én pont a polgármestertől szerettem volna választ kapni. Kedves Amnézia, ezt most másold le, mert egy perc múlva már nem emlékeszel rá.

Fél perc

15 másodperc

Hú már megint elfelejtetted. Ugorj az elejére.

Köszi.

Kavinton!!!!!!!!!!!! :))))))))))

Ceglédnek - Ceglédről - SalvadorD 2007.05.27. 20:29:49

Tehát ha jól értem, a képviselők azt tesznek, amit akarnak. Hol vagy Bon? Mit szólsz Te ehhez? Vagy JosephinFunClub? Már nem olyan pergős a nyelved? Ehhez mit szólsz?
Tőlünk nyugatabbra (a politikában is solat emlegetett nyugatabbra) azok a helyi vagy országos képvielők, akik botrányba keverednek, lemondank. Ha csak a gyanú vetül rájuk, akkor is.
Nálunk ez nem divat. A nyilvánosságnak viszont itt is van ereje. Nem mindig sok, de egyre több. S mi is csak ebben bízhatunk, mert mindenkit nem lehet megfenyegetni, mindenkit nem lehet letiltani a város honlapjáról. S örökké nem lehet csöndben maradni sem. Az biztos, mi nem maradunk csöndben, s hangunk talán elér majd Budapestig is. Majd meglátjuk. Nem táncolunk ám teljesen úgy, ahogy a Tánczos kolléga akarja húzni a talpalávalót. Jobb lett volna, ha marad a kaptafánál, mert a talpalávalóból lassan csak az alávaló marad.
Salvador

Amnézia 2007.05.27. 20:47:59

Vérnyúl!
Nehezen tanulok és gyorsan felejtek...de van egy rossz hírem:ettől Te még nem leszel jobb.:-))))

vérnyúl 2007.05.27. 20:53:28

Ami!

Ezt most nem fogom. Mi a bajod?
Mondtam, hogy a Polgármester válaszol fórumban nyitottam háromszor is topikot. De már vadásznak rá. Mit nem értesz? Meg miért kellene nekem jobbnak lennem? Én nem akarok jobb lenni. Én ilyen vagyok.
Kavinton.

vérnyúl 2007.05.27. 20:57:39

Szia Jo!

(Mikor jókat írsz, mindig adok egy betűt, rosszaknál elveszek)
Mit szólsz, milyen pezsgéd van a topikon, már kezdjük egymást is szépen fikázni. Ez nem rossz!

süti beállítások módosítása