CEGLÉD Virtual.huh - Josephin

Central Europe Gigantic LED Virtual Hogy világítsanak a fények. és látszódjon Cegléd – régebben, most, és ezután –, ahogyan még nem láttuk, csak tudjuk, van ilyen arca is.

Friss topikok

  • Cassivs: Engem tanít Lovas Ottó. Szaktársaim véleményét tolmácsolom, ami megegyezik az enyémmel. Zseniális ... (2011.12.05. 11:16) „Nehézlovasság”?
  • Radiusjan: Nem kell szeretni az igazat, a gyógyító, keserű orvosságot, a fájdalmas műtéteket sem,de el kell f... (2011.11.08. 00:27) Genetikus vagy csak átmeneti?
  • hawelka: @Nutella80: 1 év után kinek jut eszébe ...Ha valaki a jóságnak és szeretetnek csak egy morzsáját, ... (2011.10.11. 16:32) Elkezdődött a jövő!
  • Dzsonszi4: Mi volt a 168 órában? :P (2011.04.25. 11:27) Lovas Ottó tényleg sztár lett
  • Meggyvágó Madár: Üdv Mindenkinek! Gondoltam benézek, de halódik itt minden. Már nem is balos, hanem provinciális. O... (2010.11.17. 22:45) Magyar Nemzet kontra Pákozdi Sándor

Linkblog

Jegyzőkönyvek

2007.05.25. 19:13 | CEG LED.huh - Josephin | 13 komment

Ma nehéz napom volt. Nem egyszerű az életem, s ha még belegondolok abba, hogy a mosógépet el kellene indítanom, sírva tudnék fakadni. Feminista élharcos leszek előbb vagy utóbb. Felkötöttem a hajamat, mert pokoli meleg volt ma. Kiszálltam az autóból, s rögtön azt éreztem, itt a világvége, leég rólam a ruha. Pedig annyira nem voltam túlöltözött sem. De most ne erről beszéljünk.

Amikor ma volt némi időm, elővettem táskámból néhány kinyomtatott lapot, amelyeket már legalább három napja hurcolok magammal. Beleolvastam, s nem lettem sokkal okosabb, sőt, egyáltalán nem lettem okosabb, de ezt nyilván csak szőkeségemnek tudhatom be. Az eddigi testületi ülések jegyzőkönyveiből nyomtattam ki számomra érdekesnek látszó részeket, de rájöttem, nem érdekesek egyáltalán. Vagy mégis?

Azt hallottam, az önkományzat intézményeiben a meleg étkezési utalvány összegét lecsökkentették nyolcról hatezer forintra. Mert a főleg pedagógusokat érintő intézkedés az új egészségügyi prevenciós program egyik alappillére. A pedagógusok ne egyenek annyit, ha már az önkormányzat nehéz anyagi helyzetbe keveredett, meg egyébként is illene vigyázni a vonalaikra. Ez, mint hírlik, a polgármesteri hivatalra nem vonatkozik, mert ott nyolcról tízezerre emelték az összeget. Jó lenne, ha valaki cáfolná vagy megerősítené ezt az információt.

Aztán találtam a jegyzőkönyveket böngészve egy érdekes napirendi pontot. Határozatlan idejű (!!!!) szerződést kötött Cegléd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Médiaszolgálat Kommunikációs Kft-vel a Ceglédi Hírmondó szerkesztésére és előállítására. Állítólag a gyáli cég adta a legjobb ajánlatot. Mire  is? Azt nem tudjuk, de teljesen egyértelmű, tehetségtelen ceglédi szerkesztők és pénzéhes nyomdászok nem alkalmasak a feladat elvégzésére. Sőt, teljesen alkalmatlanok. Ez már majdnem belefér a mai divatos kistérségi társulás projektbe, hiszen, nem ragaszkodva túlzottan a merev kistérségi földrajzi határokhoz, Gyál itt van tőlünk egy köpésre. Földi László azt mondja az ügyben, hogy: „Írásban kértek ajánlatot, és a Médiaszolgálat Kft.-től kaptunk olyan ajánlatot, ami teljesen elfogadható. Voltak más ajánlatok is, sokkal drágábban.” Tehát (és segítsetek ki, ha nem jól érteném), nem meghirdették ezt a munkát, hanem írogattak cégeknek, hogy ugyan ki vállalná el, ki lenne hajlandó szerkeszteni, kinyomtatni a Ceglédi Hírmondót, mert nálunk bizony a kies határban sincs olyan, aki ezt jól meg tudná csinálni. (Persze gyanítom, nem vaktában írogattak, de majd kiderül ez is.)

Megtaláltam a Városi Könyvtár átszervezésével kapcsolatos beszélgetést is. (19 igen, egy tartózkodással simán átment a két dolgozó elzavarása). Tótin Lóránt alpolgármester emlékeztette a testület tagjait: „ebben a témában, a Könvtár átszervezésével kapcsolatban, már hoztak határozatot. Gyakorlatilag csak jóvá kell ezt hagyniuk.” Hát, nem kerestem meg, hogy hol, mikor beszélték ezt. Elég nehéz is megtalálni, bár nem véletlen, nehogy már a ceglédi polgár véletlenül megtalálja azt, amit keres. De elhisszük Tótin Lárántnak, hogy ezt már előzetesen megbeszélték, most viszont tessék akkor gyorsan igennel szavazni. Ez a képviseleti demokrácia, Cegléd módra.

Találtam egy szintén érdekes napirendi pontot: Beszámoló az Önkormányzat 2006. évi belső ellenőrzéséről. Dr. Fülöp Hajnalka képviselőasszony megkérdezte, milyen hatékonysággal működik a belső ellenőrzés?

Steiger Rita (valószínűleg az egyik belsőellenőr) válaszolt  a kérdésre. Mint mondta, „saját munkájuk hatékonyságát csakúgy tudják mérni, hogy évente végrehajtják évről évre azt a tervet, amit a képviselő-testület jóváhagy. Felsőbb értékelést az Állami Számvevőszék végez. 2003-ban volt ilyen jellegű ellenőrzés.” Tehát a hivatal alkalmazásában lévő belsőellenőrök kemények, következetesek, és mindent kiderítenek. Az önkormányzat jóváhagyásával.

A kórház átalakításával már nem fárasztalak benneteket. Akinek van kedve, nézze meg ezeket az ominózus jegyzőkönyveket, de készüljön fel, nem fog nagyon nevetgélni. Üdítő kivételektől eltekintve a vezérlő Fidesz szinte mindent át tud vinni. A szavazattöbbsége miatt is, de ha elolvassátok az ellenzéki ellenvetéseket, akkor meglátjátok, nem huszonhárom normális, Ceglédet szerető ember ül ott időközönként a városházán, hanem néhányan tudják miről van szó, a többi meg automatikusan bólogat, vagy az ellenzékiség látszatát igyekszik nagyon gyenge színvonalon őrizni. Amikor egy ekkora városnak a Pénzügyi Ellenőrzési Bizottságának elnöke Fehér István, a Költségvetési Bizottságnak meg alelnöke, talán már nem is kellene többet kérdezni.

Lassan oda lyukadok, hogy nem akadok fel semmin. A Geosaurus, mint ceglédi útépítő cég építette a fürdőt. Katasztrófális minőségben. A szennyvízcsatorna-építéshez máshonnan jöttek kivitelezők. A Ceglédi Hírmondót Gyálon készítik. A „készülő” kórházi kht-be kizárólagosan a Hospit Medical nevű, számomra teljesen ismeretlen Kft-t engedik csak be. Legalábbis ilyen szelek fújdogálnak a városháza környékén.

Úgy látszik, a Réthi Mari ügy itt már nem is kérdés. De az egészpályás letámadásba még az is befér. Azért mondjatok ti is valamit. Ez Cegléd? Vagy rossz weblapon jártam az interneten?

Puszi:

Josephin

(Kérlek benneteket, olvassátok el „Valaki” bejegyzését, ő azt mondja, a tantestület támogatta az utóbbi két alkalommal is a Szabics Kati megválasztását. Tessék erre reflektálni, aki ismeri a helyzetet.)

A bejegyzés trackback címe:

https://josephin.blog.hu/api/trackback/id/tr3987120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ivó 2007.05.25. 21:07:33

Rosszindulatú kocsmai ismerősöm mondja: „Volt Cegléden egy nagyon szorgalmas villanyszerelő, Németh László. Minden munkát megcsinált, még Szabolcsba is hajlandó volt elmenni, ha a cége elküldte. Mindenütt körülnézett, mi mire használható, hozott és vitt ezt-azt, üzletelt. Szabolcsból pl. pálinkát, és azt itthon többért eladta. Nagyon szorgalmas volt, és amikor az Antall kormány idején a privatizáció címén szétverték a vállalatokat, ő vett a Csavarárugyárból leszerelt csavargyártó gépeket. Szépen felfejlesztette a Germán Rt-t, az ország 100 legjobban prosperáló cége közé. 1997-ben a város díszpolgárává választották ezért, a Gubody parkba általa készíttetett díszkútért, a sok pénzért amit a városi sport önzetlen támogatására fordított. Az már történelem, hogy amit gyártott és kiexportálta Csehországba, arra felvette az exporttámogatást, ami hasonló terméket behozott, arra valamilyen fejlesztési szubvenciót. Egy idő után ugyanaz a termék járt ki, majd be, hiszen csak a papírokat nézték, pecsételtek és már járt is az állami pénz. Egy idő után már a terméknek sem kellett utaznia, csak a papírnak, az volt ám az igazán tejelő.
Egyszer akart egy új, nagyon nagy csarnokot építeni, de az nem felelt meg az építési előírásoknak, az önkormányzat nem adhatta ki rá az építési engedélyt. Ezen úgy megharagudott, hogy minden támogatást megvont a várostól (azóta spanyolországi üdülőre, luxusautókra költ) és megfogadta: rengeteg pénzt megér neki megbuktatni az addigi jó komát, a Sóst. Ekkor megtalálta az ügyvédet és társait, sok pénzt beleölt a „nem kell nekünk más szemete” kampányba, de ez gyenge volt. Három év múlva kihívta a gyárába az akkori Fideszes elitet (Takáts, Kovács, Ferenczi, Volter, Kürti stb.) ott volt Tánczos Tibor a nyugatról hazatért vendéglátós zenész, Hortobágyi Zoltán stb. Ismét elmondta: rengeteg pénzt megér neki megbuktatni a Sóst. Erre hozták létre a Ceglédi Korzót. Hatalmas pénzért fikázta a lap az addigi önkormányzatot, Hortobágyi pár hónapig keverte a sz.rt nagyon jól keresett, majd eltűnt ismét a városból. A Tánczos, a Volter, a Dohnál Tünde sokat dolgozott. A fikázás sikeres volt, a Fidesz hatalomra került, és megkezdte a katonái munkáját kifizetni. Egy sor állás, tisztség, bizottsági és felügyelő-bizottsági tagság jutott nekik (műv. biz: Apáti-Tóth, költségvetési biz(!): Tánczos, stb) a vállalkozóknak munka, megrendelés. Majd fontos a jó piármunka alapon már nem a vállalkozó pénzén, hanem a város (tehát a városlakók) pénzén jön a propaganda a Ceglédi Hírmondóban, a nyertes Médiaszolgálat Kommunikációs Kft (lehet, hogy a Hortobágyi Zoli, vagy más fideszes fiú cége) felvett egy helyi kommunikációs munkatársat, aki ezt pénzért csinálja itt a városházán, egy Tánczos Tibor nevű volt zenészt. Azt nem értem, hogy ez miatt, meg az iskolaigazgató választások miatt miért nem megy ki a 4-es útra tüntetni a Dohnál?”
Hát ilyeneket hordott nekem össze az én alkalmi ivócimborám, de én nem hiszek neki.

princeps 2007.05.25. 22:31:12

Azért mindez az országos politika hátszele nélkül nem sikerülhetett volna a helyi Fideszeseknek...

Ceglédnek - Ceglédről - SalvadorD 2007.05.25. 22:35:12

Ez a folyamat régen tart. komoly össznépi társasjáték volt ez folyamatosan. Én egyébként azt hiszem, nem a Hortobágyi meg a Németh Laci bácsi buktatta meg a Sósékat, hanem önmaguk, a hazudozásaik. Én emlékszem még a Kék Újságnak arra az időszakára, amikor megírtak néhány dolgot. Egyszer a Kovács Gábor vette fel a kesztyűt valamilyen témában (azt hiszem szennyvíz-szállítás vagy ilyesmi), de a Berényi úgy lesöpörte a válaszában, hogy utána soha meg sem próbáltak válaszolni semmire. Nem mertek, mert tudták, hogy nem mindenki hülye a városban. Most a Kék Újság nulla lett, Koltói elfolyik a semmiben, elengedták az egész csapatot világgá, így nem is írnak meg semmit. Asszisztálnak egykis segélyért a mostani önkormányzatnak is. De ezt még majd folytatom, csak most nem érek rá.
Salvador

Old Shatterhand 2007.05.25. 23:00:48

Nem értem miért baj,hogy a Fehér Pista két,pénzügyekkel foglalkozó bizottságban is benne van.Az nem ciki,hogy Földi a polgármester,vagy a Korondi egyáltalán bejutott a képviselőtestületbe?A Fehér esete az előbbiekhez képest smafu.Különben is ért hozzá,kell,hogy értsen,hiszen a Párt küldte oda.A nagy orosz klasszikus L.I.Brezsnyev irta maradandó eposzában/Kisföld/,hogy A Kazah Talajtani Kutatóintézet főigazgatójává nem azért nevezték ki Umirbeke Uszpanovics Uszpanovot,mert traktoros,hanem azért,mert a párt belé helyezte a bizalmát.Na ugye,érted már Josephin?Igy aztán ne csodálkozzunk,hogy hozzáértő emberek fognak dönteni arról,hogy 3 milliárd forint értékű kötvényt fog a város kibocsátani,magyarán ilyen értékű hitelhez fog Cegléd hozzájutni,amit még dédunokáink is nyögni fognak.De hát ez egy sikeres modell,Debrecenből jön,a Kósáék már évek óta csinálják,és most már kötelező a Fidesz többségű/Új Többség/önkormányzatokban.Ha ez bejön,akkor aztán lesz prosperálás,lehet Wass Albertnak húszméteres szobrot állitani a református templom elé,árpádsávos zászlóval a kezében,Lizik atya és Korondi testvér óriásposzteren a háttérben,a Táncsics Iskola kórusának kisérete mellet,hogy aszongya \"Édes Erdély itt vagyunk...\"Na befejezem,bár még eszembe jutott,hogy az előbb emlitett kazah Uszpanovnak volt egy gyakran ismételgetett mondása:Az a fontos,hogy szilárd talajon álljunk!

cen-suras 2007.05.25. 23:11:56

Lányok és Fiúk!
Tudom, én rosszul kezdtem pályafutásomat itt a blogon, de bármennyire is erőlködünk, nem tudjuk elválasztani a politikát a gazdaságtól. Lassan tényleg megvilágosodom (harminc körül már illenék), engem és benneteket is hülyének néz mindenki. Apámék az előző rendszerben legalább tudták, kuss van fiam, mert beverek egyet, ha nagyon ugrálsz. Most meg ugrálhatsz, amennyire csak bírsz, de a kutya nem törődik veled. Ha épp betörörd a kirakatot, akkor eldádáznak, vagy kifizettetik veled, de az is lehet, hogy még azt sem. Én is ott voltam Pesten a MTV-nél, messziről néztem,ami ott történt, de eszembe sem jutott, hogy közelebb menjek, köveket dobáljak, pedig nagyon nemzetinek, meg tökös dolognak láttam akkor azt, ami ott zajlott.
Hárommilliárd adósság az unokáknak. Szép remény. Nem hiszek benne, hogy bejön. Kizárt dolog. Persze mit érdekli ez a Kovács Gábort meg a Fehér Pistát, meg a Korondit. Akkormár rég nem lesznek önkormányzati képviselők. Na, de addig is élni kell valamiből! Értetlenke. Ne mérgelődj.
Cen-si

Old Shatterhand 2007.05.25. 23:37:15

Még egy dolog,amit az előbb kihagytam.Hékások!Nem tűnik fel senkinek,hogy az abonyiak meghóditják Cegléldet?A Földi Laca abonyi,az uj jegyzőnő Dr.Diósgyőri Gitta abonyi,a Tánczos Tibor abonyi.Ugy hallottam,hogy már melegít Király B.Izabella is/Van aki e nevet nem ismeri?/Ahogy Umirbeke Uszpanovics Uszpanov mondta gyakran:a gyapot sem virágzik,ha a sztyeppei szél nem fujja!

értetlenke 2007.05.25. 23:47:50

Cen-si!
De mérgelődöm! :-I Jogom van hozzá. Meg is teszem. Ezzel legalább elérek valamit. (Mondjuk azt, hogy a körülöttem lévőket jól felbosszantom :) Na, ugye, hogy megéri? :P

Ceglédnek - Ceglédről - SalvadorD 2007.05.26. 00:05:25

Bűbájos vagy Értetlenke! Mondtam én!
Salvador

princeps 2007.05.26. 10:29:04

Mérgelődünk, mérgelődünk itt két választás között, aztán persze mikor eljön a nagy pillanat, beállunk valamelyik oldal mögé, nehogy a Gonosz (aki persze a mindig a másik oldalon áll...) győzzön. Ezt tudják a nagy pártok, és amíg ez a logika működik, így fog menni a pozíciók és a pénzek leosztása 4 évenként. Van más választásunk, mint végül mégis beállni a szocik vagy a fityisz mögé?

Ceglédnek - Ceglédről - SalvadorD 2007.05.26. 11:47:50

Mérgelődünk, persze, mert fogalmunk sincs, hogyan lehetne elejét venni az újabb és újabb leosztásoknak. A pártok felosztják a hatalmat és a lóvét egymás között, ez csak show a népnek, hogy ütik egymást.
A Táncsicsra még visszatérve: RM és Böbike már a héten egyesével behvatta az embereket. Megindult a tisztogatás. Nagygyőr meg mindent enged, elmenekül, elbujdokol, szemen köpi a kollégáit. De mit keres még RM. az iskolában, hiszen augusztus 1-től ő a főnök ott. Tehát már a látszatot se kell őrizni. Old Shatterhandnek van igaza, Abony megtámadta Ceglédet, Tirpákia lenyomja a Gerje partját.s mi csak nézzük. Igen, a pártok, az egyéni érdekek. Gyereknap van ma, illetve holnap. Legalább nekik legyen felhőtlen minden. De megtudunk mindent, mostmár csak ez lehet a megoldás, hogy miféle összefonódások vannak, milyen cégek keverednek ide, ki kinek tejel. Ha az önlományzat intézheti az ühgyeket ilyen pofátlan módon, mi is felvesszük a kesztyűt, s pofátlanok leszünk, s mindent nyilvánosságra hozunk. Mindent. S ez rosszabb lesz, mint az irányított belsőellenőrzés. Éljen a demokrácia! Akkor is!
Salvador

observer 2007.05.27. 16:18:14

JEGYZŐKÖNYVEK ÍRÁSHOZ:
"A „készülő” kórházi kht-be kizárólagosan a Hospit Medical nevű, számomra teljesen ismeretlen Kft-t engedik csak be."

Nos, amit a Hospit Medical-ról tudni lehet:
HOSPIT MEDICAL Egészségügyi Szolgáltató Kft.
Székhely: 2700 Cegléd, Berda József u. 25.
Tagok: Bobál István önálló
dr. Endrődi Tamás önálló
dr. Pusztai Dezső önálló

Van még valakinek kérdése?

Csak még egyetlen megjegyzés: Etikátlan, sőt talán még törvénytelen is, hogy a Kórház Főigazgatója, aki egyben az Egészségügyi Bizottság Elnöke, a saját cégét ajánlja a képviselő testület elé, mint egyetlen "alkalmas" cég, a feladat megoldására.
Mint látjuk, jelenleg KFT, de majd csinálnak belőle KHT -t.

steven 2007.10.19. 16:48:07

Ki az a Tánczos? Talán ő az aki moderálja a hozzászólásokat?
Akkor érthető a hozzáértése.

steven 2007.10.19. 17:14:14

MIÉRT TÜNT EL AZ UTOLSÓ HOZZÁSZÓLÁSOM?
TÁNCZOS tudsz-e róla????
süti beállítások módosítása