CEGLÉD Virtual.huh - Josephin

Central Europe Gigantic LED Virtual Hogy világítsanak a fények. és látszódjon Cegléd – régebben, most, és ezután –, ahogyan még nem láttuk, csak tudjuk, van ilyen arca is.

Friss topikok

  • Cassivs: Engem tanít Lovas Ottó. Szaktársaim véleményét tolmácsolom, ami megegyezik az enyémmel. Zseniális ... (2011.12.05. 11:16) „Nehézlovasság”?
  • Radiusjan: Nem kell szeretni az igazat, a gyógyító, keserű orvosságot, a fájdalmas műtéteket sem,de el kell f... (2011.11.08. 00:27) Genetikus vagy csak átmeneti?
  • hawelka: @Nutella80: 1 év után kinek jut eszébe ...Ha valaki a jóságnak és szeretetnek csak egy morzsáját, ... (2011.10.11. 16:32) Elkezdődött a jövő!
  • Dzsonszi4: Mi volt a 168 órában? :P (2011.04.25. 11:27) Lovas Ottó tényleg sztár lett
  • Meggyvágó Madár: Üdv Mindenkinek! Gondoltam benézek, de halódik itt minden. Már nem is balos, hanem provinciális. O... (2010.11.17. 22:45) Magyar Nemzet kontra Pákozdi Sándor

Linkblog

A mocsárból kiemelkedve

2007.05.25. 00:28 | CEG LED.huh - Josephin | 21 komment

Üdvözöllek Benneteket!

Igazság szerint már nem vágyom másra, mint a puha ágyacskámra, de még néhány gondolatot szeretnék leírni.

(Kökörcsin! Nem értelek teljesen, a kritika és az önkritika is fontos, de nem tudlak követni, hogy most mit is szeretnél. A blog képlékeny, vannak témák, melyekre reflektálnak a hozzászólók, s vannak olyanok, melyekre nem, vagy csak később. Próbálok „hatással lenni” az irányokra, de ez nem mindig sikerül. Szeretném azért tudni, Te most mit szeretnél.)

Egyelőre nem tudunk „szabadulni” az iskolák témájától. s ez érthető is. Most szembesültünk először azzal, hogy az önkormányzat senki véleményével sem törődik, megy a maga feje után, bármi legyen is az ára. Pedig a Várkonyi vagy a Zeneiskola esetéből tanulhattak volna, rossz vezető tönkreteszi az intézményt, legalábbis az évek, évtizedek alatt kiküzdött presztízsét gyorsan elpárologtatja.

Vérnyúl írta, nem hiszi, hogy Réthi Mari agresszív vezető lenne, de ki tudja. Salvadornál olvashattuk, amikor (május 17-én) kijött az ominózus testületi ülésről, ahol megválasztották, odaszólt az ott ácsorgó néhány Táncsicsból érkezett kollégának: „Ma nincs tanítás a Táncsicsban?”. Úgy sejtem, ez a mondat is elég lenne ahhoz, hogy megállapítsuk, ezt a nőt nem szabad iskolaigazgatói székbe ültetni. De ha a blogon megjelent többi információt elolvassa valaki, akkor sejtéseink még egyértelműbbnek tűnhetnek.

A Kereskedelmi esetében nekem nincs információm. Az előző önkormányzat megválasztotta a Szabics Katit az akkori tantestület véleménye ellenére. Én nem tudom megítélni, hogy a mostani vezetőváltás ennek tükrében jó vagy rossz döntés volt, mondjátok el a véleményeteket.

A Bem-ről olyan híreket hallani, hogy botrányos volt a tantestületi értekezlet, ahol a pályázók „előadták a dolgaikat”. A nyugdíjba készülő Jankovics igazgató úr nagyon odamondogatott (és vissza) az erdélyi hölgynek, akinek a pályázata zömében abból állt, hogy a Jankovics munkásságát kritizálta. A Fidesz helyi potentátjai őt támogatják, mert erdélyi. A Megyei Közgyűlés pedig (szintén nem törődve a tantestület véleményével) a helyi Fidesz elképzelését fogadja el. Nincs komment. (Vagy van?)

A Várkonyit és Milusnét egyelőre békénhagyta Földi, de nyilván ez csak az alku miatt történhetett így.

A Györe Anett szavazatait pedig honorálni kell. A történet erről szól. Cegléd gazdag város, ez is belefér. Szó volt már a blogon arról, a ceglédi önkormányzat cégei miféle hasznot (?)hajtanak. Nézzétek meg (vagy derítsétek ki), mennyi „elfekvő munkás” van ezeknél a cégeknél. Meg fogtok lepődni, hogy ki kinek a rokona, ismerőse, boldog őse ebben a szintén komoly szakmai hierarchiában. Most a Fidesz nem tesz mást, csak a saját embereit is be akarja juttatni ezekbe vagy hasonló állásokba. Az ára? Hát ez. A város, illetve a városlakók fizetik már évek óta, s fogják is még fizetni évekig.

Ha jól tudom (s biztosan kijavít valaki, ha nem jól tudom), a Választási Törvény értelmében csak az egyéniben nyertes képviselőiket hívhatják vissza a választópolgárok, ha nem elégedettek a működésükkel. Pártot sajnos nem. De ettől nem kell tartania senkinek, a ceglédi lakosok soha nem lesznek annyira egységesek (bár tévednék), hogy bárkit is visszahívjanak.

Kökörcsin szavaira utalva, a blog kiemelkedett a mocsárból, s kezd tényleg fórummá válni. Ennek nagyon örülök, mert akkor az én szerepem nem lesz elsődleges, s tényleg kialakulhat a virtuális demokrácia, legalábbis nagyon intenzív és előre mutató kommunikáció. Természetesen a továbbiakban sem akarok senkinek megfelelni, ízlése szerint írni, gondolkodni, azon egyszerű oknál fogva, hogy erre képtelen vagyok, így el kell fogadnotok olyannak, amilyen eddig is voltam: szőke, hisztis, s olykor pajzán. De ez legyen a legnagyobb baj.

Holnap folytatjuk, szép álmokat.

Puszi:

Josephin

(Kérlek benneteket, olvassátok el „Valaki” bejegyzését, ő azt mondja, a tantestület támogatta az utóbbi két alkalommal is a Szabics Kati megválasztását. Tessék erre reflektálni, aki ismeri a helyzetet.)

A bejegyzés trackback címe:

https://josephin.blog.hu/api/trackback/id/tr6486799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frosty 2007.05.25. 03:03:36

Hello! Még sosem írtam ide, de az elejétől olvastam a blogot és örülök, hogy tovább él! Csak kicsit furcsa ilyen színnel kommentezni. Olyan, mintha rúzzsal írnék :)
Bye: Bence Ceglédről (frosty.blog.hu/)

Ceglédnek - Ceglédről - SalvadorD 2007.05.25. 09:25:00

Ez van, gyerekek! A könyvtár igazgatója gyenge? És akkor mi van? A beosztottak tudják mit kell csinálni, a képviselők tényleg nem járnak könyvtárba, a Művház meg le van tojva. Ott is tudják a beosztottak, mit kell csinálni. Legfeljebb egy-két kirakodóvásárral több lesz. Ceglédre nem kell kultúra, mert attól csak okosodna a nép, azt az okos emberekkel több a baj. Nem olyan egyszerű az orruknál fogva vezetni őket.
Én csak azon csodálkozom, hogy eddig is működött valahogyan a város. Vagy ez volt a színvonal, a valahogyan?
Az újságban épp valamelyik nap nagyszerű tervekről olvastam, melyeket a testület fog megvalósítani, Cegléden eljön a Kánaán, mert dől ide a sok látogató. Hiszen annyi a látnivaló. Árpádsávos zászló a polg.hiv homlokzatán. Templomok, egyházi iskolák. A könyvtárból kialakított antikvárium, a művházból átalakított zsibvásár, az ipari park területén lévő birkalegelő, az új strandfürdő „heringprgramja” a medencékben... Csupa lehengerlő látványosság. De az üzletek már délután ötkor bezárnak (jól megy a ceglédi vállalkozóknak), ha normális dolgokat akarsz venni, akkor mehetsz Kecskemétre, Szolnokra, vagy Pestre. Ha művelődni akarsz, mehetsz (Kecskemétre, Szolnokra) Pestre.
Szép remények ezek, és nagyszerű tervek. Cegléd földrajzi fekvése, látványosságai, szellemi vonzása pontosan erről szól. Éljen!
Salvador

cen-suras 2007.05.25. 10:04:05

Teljesen kétségbe vagyok esve. Amiben eddig hittem, az összeomlik . Eddig azt gondoltam, minden az előző rendszer bűne, s akik átmentették a vagyonukat, azok dirigálnak most is. Eddig azt hittem, végre a nemzeti érzelmek nyertek, s rendben fognak menni a dolgok. Kétségbe vagyok esve, hogy ez az egész egy mocsokos nagy hazugság, és semmi másról nem szól, mint a pénzről, meg a hatalomról.
Josephin!
Bocsánatot szeretnék kérni Tőled.
Én egy állat barom vagyok.
Cen-si

Amnézia 2007.05.25. 13:00:42

Szia Cen-si!
Jó reggelt!Köszöntlek a"klubban"!Egyébként szerintem jól hiszed,hogy az átmentett hatalomról szól a dolog.:-(.És az újak is,akik épp,hogy megszülettek a"rendszerváltás"környékén,ugyanezt csinálják.:-(.Mi történt Veled??????nem így nyitottál,legalábbis,ha jól emlékszem,de ki tudja?!Tudod:amnéziás vagyok.:-)

cen-suras 2007.05.25. 13:11:48

Szia Amnézia!

Ugye nem amnéziás vagyok? Amikor az ember csak azt hallja meg, amit meg akar hallani, akkor egy idő után süket lesz más hangokra. Most voltam ezekszerint egy alapos fülmosáson, bár egyik barátom szerint ez inkább agymosás volt. A barátnőm erre azt mondja, ez létezhetetlen, mert nincs agyam. Akkor most mit mondjak? Nem tudom milyen csaj leheta Josephin, de egyre szívesebben találkoznék vele. Vagyazért, hogy ott rögtön lelőjem, vagy azért, hogy magamhoz öleljem. De ezt a barátnőmnek ne áruljátok el. Hol vannak már a többiek? Mi ez a lazaság?
Cen-si

Ceglédnek - Ceglédről - SalvadorD 2007.05.25. 13:20:58

Na, mi történt Cen-si(tiv) barátom? Megtértél? Ennek bizony örülök. Ideje volt, mert a bemutatkozásod nem volt épp felemelő. De én megbocsátom (gondolom a többiek is).
Ebédidő van. Ilyenkor üresjárat van a blogon, csak beugranak szerintem ide a látogatók (legalábbis az én blogomon így zajlott), de nem érnek rá.
Vérnyúl tényleg elment néhány napra. Hiányolom, tegnap egészen jól összekapta magát. Még sok ilyen fickó kellene.
Kedves Frosty! Tényleg olyan, mintha rúzzsal írnánk, bár jobb, mintha vérrel kellene. Írjál bátran kislány, minden vélemény fontos! Kapd elő a rúzsodat. Bocs. most nézem, hogy fiú vagy. A neved alapján, de ahogy írtál, az lányos volt. Na, nem bonyolítom tovább. Délután majd nekifogunk. Szerintem Josephin sincs itthon, mert semmi bejegyzés tőle.
Salvador

Frosty 2007.05.25. 13:31:58

Hehe Salvador, még sose hívtak kislánynak.:) Ehhez is ez a blogolás dolog kellett. Mondom, hogy ez a rózsaszín teljesen felerősíti a feminin vonásokat. Jó ötlet ez a szín. Az emberek többsége nem veszi rá magát, hogy ilyen lányos stílus közepette káromkodjon:)
Üdv: frosty.blog.hu

Amnézia 2007.05.25. 16:48:08

Kedves Cen-si!
Ideje volt a fül,-agymosásnak!Nem mennék át bibliai idézetekbe,de valahol olvastam benne:Akinek van füle a hallásra,hallja meg!Örülök,(ha tényleg így van),hogy van füled!:-)))).Én megrögzött baloldaliból lettem jobboldali szimpatizáns.Nem köpönyegforgató!Csak ott véltem látni baloldali értékeket.Aztán úgy pofáraestem,mint a zsíroskenyér..-((.Mostmár csak nézelődök ki a fejemből,és sajna,lassan semmiben sem hiszek.Üdv Neked.Ja,Josephint meg ne próbáld megölni!!!!!Ölelni lehet,ha hagyja magát.:-)))))))))))))))

Valaki 2007.05.25. 18:59:16

"Az előző önkormányzat megválasztotta a Szabics Katit az akkori tantestület véleménye ellenére."

Felhívnám mindenki figyelmét, hogy az fent idézett mondat egyáltalán nem igaz. Az akkori és a mostani tantestület 2/3-a Ságiné Szabics Katalint támogatta, csak sajnos ez senkit nem érdekelt!

princeps 2007.05.25. 20:52:09

Igazat ír Valaki, tavaly tavasszal is Szabics Katié volt a tantestületi többség támogatása. Akkor a megyét uraló szocik buktatták meg, most pedig az aktuálisan uralkodó Fidesz. Most akkor ő melyik oldal embere volt?

értetlenke 2007.05.25. 22:51:28

Hagyjuk már ezt a szocik kontra fidesz nézőpontot! Vegyük már észre, hogy kapcsolatok vannak, üzlet van, érdekek vannak. Pártállástól függetlenül. És írkálhatunk ide amit akarunk, tüntethetünk, morgolódhatunk. látjátok, hogy semmin nem tudunk változtatni.....grrrrr.... mérges vagyok :(
De egy valamire azért mégis jó ez a blog :) Kieresztjük a gőzt, és kisebb az esélyünk a szívinfarktusra :)

Valaki 2007.05.26. 12:52:42

Hogy Ságiné Szabics Kati kinek az embere volt? Ő a KER ISKOLA, a TANULÓK és a DOLGOZÓK embere, nem pedig pártoké!!!!!!!!!!

observer 2007.05.27. 00:11:40

Egyetértek "Valaki "véleményével már ami a Szabics Katit illeti.Kinek az embere volt ? Bizonyára nem azoké, akik aljas módon, igaztalan vádakkal mószerolták az elözö megyei vezetésnél, az I. pályázata előtt. Annak érdekében hogy a Dr. N. G-né üljön az igazgatói székbe. Mivel ez nem sikerült, ( Szabics Kati pályázatát jobbnak értékelték ) akkor jött a maga aljas módszereivel a M. Józsi, akinek nem elég hogy szűkös hazájában keveri a kakaót, megtette ezt a saját munkahelyén a Ker. Iskolában is.Így húzták ki a széket a Szabics Kati alól az új FIDESZ -es vezetéssel együtt.

Kelly 2007.05.30. 16:22:36

Kíváncsi vagyok miféle alkuról beszélsz a Várkonyi Iskola kapcsán. Ki alkudozott és mit, milyen megállapodást kötöttek és kik?
Számos kérdés megfogalmazódott bennem, alkuval lehet elérni, hogy valakit jó igazgatónak tartsanak? Meg kell vesztegetni a város vezetőit? Undorító akármelyik oldalt is nézem, ezek szerint egyik oldal sem jobb a másiknál. Érdekes! Akkor kié az eszmei dicsőség? Hol marad a klasszikus jó és rossz küzdelme? Cegléden ezek szerint csak gerinctelen , gátlástalan, alkudozós, megvesztegethető emberek élnek, akár a város vezetői és akár a lakosok körében? Én nem gondolnám! Várom az infókat erről, mert én nem tudok alkuról!

ingyenélő 2007.12.28. 10:22:20

Na most akkor kedves Valaki, majd fél év után is kellene egy tantestületi szavazást tarratani Szabics Katidról. Vajon most is kijönne a 2/3-ad az ő javára??? Kétlem... Az előzetes tantestületi szavazásnak (nem ismeri a tantestület közelről a másik jelöltet, az opponenst) sok értelme nincs, hiszen abban megmutatkozik az emberek alapvető tulajdonsága: a jelenelegi rossz is jobb, mint a bizonytalan.

Annak meg hogy mindkét politikai oldal leszavazta Ságinét létezik egy olyan olvasata is, hogy egyik oldal sem volt elégedett vele. No comment.:)

Valaki 2008.07.22. 01:07:25

Kedves Ingyenélő! Eltelt egy év. Érdemes lenne egy szavazást tartani, ezt várta-e a 44% Csuti E-től. Lehet, meglepődnél...

Valaki 2008.07.22. 09:34:30

Elfelejtettem az éjjel: a tantestület 71,18%-a szavazott akkoriban Ságiné Katira, ami nem 2/3-ad, hanem jóval több. Könnyen előfordulhat, hogy most több lenne!!!

pax 2008.07.23. 23:29:39

Kedves "Kit tud többet Szabics Katiról-verseny résztvevői"!

A Károlyi- suli legnagyobb problémája a délutáni tanítás volt, amíg én ott dolgoztam. Gondolom még mindig ez a helyzet. Írjátok meg a blogra, ha ez megváltozott.
A második műszakra járó diákok készülését, pihenését, egyáltalán az általános iskolában kialakult napirendjét alaposan megváltoztatta a délutánozás. A bejárós diákoknak külünösen káros volt ez a helyzet. Egyértelmű, hogy a színvonal rovására ment. A tanári kart is alaposan kikészítette ez a fajta munkarend, hiszen szinte mindenkinek egész nap készenlétben kellett lennie. Reggel negyed nyolctól, tizenkét órán keresztül.
Szabics ezt úgy kívánta megváltoztatni állítólag, hogy egy új szárnyat akart az iskolához építtetni. Egy értekezleten elszólta magát, miszerint "ebbe már több milliót feketett az iskola". De csak egy helyre kis makett volt látható a tanári előtt a folyosón.
Na most jön a nem is olyan nagy meglepetés; az akkor még önkormányzati fenntartású iskola új szárnyának tervezője, az akkori szocialista alpolgármester fia, akinek édesapja még tanított is a suliban. (A gyerekek csak álommanónak hívták, ugyanis olyan unalmas órákat tartott.) Írjon, ha lát valaki összefonódást!
Amúgy nekem már akkor is feltűnt, hogy roppant tehetséges lehet a gyerek, hiszen annyi mindent tervezett a városban. Valószínű, hogy nincs is más építész arrafelé. Persze volt, ami fel is épült a terveiből. Ám arra nagyon kíváncsi lennék, hogy gondolta-e valaki is komolyan azt a bizonyos új iskolaszárnyat, hiszen Cegléd városának eladósodásával akkoriban tele volt a sajtó.
Egy volt tanítványom pedig azt mesélte, hogy Gyurcsányos-kiadványt akart az érettségi bizonyítványa mellé rásózni az egykori igazgatónő, és amikor volt diákom azt nem vette át, a diák szavaival élve az igazgatónő "teljesen kiakadt". Na ennyit arról, hogy kiknek is az embere lehetett a régi dirinő.
Üdv: Pax

Valaki 2008.07.24. 14:21:22

Kedves Pax!

A nagy eladósodás mellett a Bem új épülete mégis felépült, így a Károlyié is felépülhetett volna.

princeps 2008.07.24. 20:21:52

A Pax által említett "Gyurcsányos-kiadvány" a magyar alkotmány volt, amit a miniszterelnök ajánlásával kapott meg abban az évben minden ballagó (Viktor is csinált hasonlót annak idején), úgyhogy nem Szabics Kati ötlete volt a dolog. Mint ahogy az sem tőle függött, hogy akkoriban mindent Giba Peti tervezett a városban... És persze továbbra is állítom, hogy a 2006-os első pályázatnál a szocik buktatták meg, és csak a 2. írható a Fidesz számlájára.

pax 2008.07.24. 23:19:21

Tényleg az Alkotmány volt. Most már emlékszem. Na ezt felhasználni propaganda célokra, az már nem semmi. Az új munkahelyemen gusztustalannak is tartottuk, hogy Gy. F. ezzel kampányol. Ízlésesen leraktuk egy asztalra, és ha a diák akarta, akkor vihetett belőle. Az új nemzedék javára legyen mondva, ösztönösen irtóztak tőle, ahogy Gyurcsányt meglátták. Nem lett kapós áru, pedig ingyen volt.
De hát erről már írtam, az idő nem áll meg. A régi rendszer haszonélvezői, ma már tényleg csak a nyugdíjas- és az a felé közelítő nemzedék tagjai között őrzik népszerűségüket. Ideológiájukkal, kitalált hőseikkel ugyanez a helyzet. Ságvári Endre vagy esetleg Károlyi Mihály mint nemzeti hős, nagy történelmi alak 21. századi megközelítésben - abszurd.
Üdv: Pax
süti beállítások módosítása