CEGLÉD Virtual.huh - Josephin

Central Europe Gigantic LED Virtual Hogy világítsanak a fények. és látszódjon Cegléd – régebben, most, és ezután –, ahogyan még nem láttuk, csak tudjuk, van ilyen arca is.

Friss topikok

  • Cassivs: Engem tanít Lovas Ottó. Szaktársaim véleményét tolmácsolom, ami megegyezik az enyémmel. Zseniális ... (2011.12.05. 11:16) „Nehézlovasság”?
  • Radiusjan: Nem kell szeretni az igazat, a gyógyító, keserű orvosságot, a fájdalmas műtéteket sem,de el kell f... (2011.11.08. 00:27) Genetikus vagy csak átmeneti?
  • hawelka: @Nutella80: 1 év után kinek jut eszébe ...Ha valaki a jóságnak és szeretetnek csak egy morzsáját, ... (2011.10.11. 16:32) Elkezdődött a jövő!
  • Dzsonszi4: Mi volt a 168 órában? :P (2011.04.25. 11:27) Lovas Ottó tényleg sztár lett
  • Meggyvágó Madár: Üdv Mindenkinek! Gondoltam benézek, de halódik itt minden. Már nem is balos, hanem provinciális. O... (2010.11.17. 22:45) Magyar Nemzet kontra Pákozdi Sándor

Linkblog

Választások

2010.03.12. 11:20 | CEG LED.huh - Josephin | 18 komment

Füstölt szalonnát, füstölt kolbászt ettünk lilahagymával, tojást főztem, aki akart, még sajtot is majszolhatott hozzá. Jobboldal és baloldal jól megfért az asztal körül. Baráti társaságban így zajlik. Aztán beszélgetni kezdtünk, s jobboldal és baloldal kétségeinek adott hangot. „Itt az idő” – mondja a Fidesz, a baloldal töketlenül csak asszisztál, sem program, sem érv, sem küzdés…

Ez a választás eldőlt, nyilván, Orbán Viktort megkoronázzák, csak az a kérdés, mekkora többséggel. Megállapítottuk, lesz még itt meglepetés, jóval nagyobb, mint bárki is sejtené.

Aztán a helyi eseményekről is szót ejtettünk.

Ez az utóbbi Kürtszó, a helyi Fidesz lapja követi az országos retorikát. Persze Bayer Zsolt, mint vezércikkíró, kicsit túlzás. A Fidesz elkésett azzal, hogy most fordul szembe a Jobbikkal.

A városházáról olyan híreket hallani, hogy a Fideszen belül is hatalmi harc folyik. Sok minden elhangzott, de nem akarom részletezni, ne én tegyem fel a blogra, majd elmondjátok ti.

Ha a polgármester a dolgozóit is kötelezi sok mindenre, akkor nagy baj van. Értelmetlen marhaság, hiszen a Fidesz nyerni fog, csak rossz szájízt ad, hogy ennyire erőszakosak. Ez éppen olyan, mint a városi honlap használata politikai célokra. Kisstílű és felesleges.

Az MSZP kampánya nulla, Nagy Tamás esélytelen, de biztos úgy vannak vele, legalább megismerik az arcát. Ennyi pénzt elkölteni erre felesleges, de hát ilyen a kampány, semmi nem drága.

A Jobbik tarolni fog, talán több szavazót szerez, mint az MSZP, mondják a többiek, de én nem hiszem. Tíz-tizenöt százalék körül fog végezni.

Korondi biztosan ott fog ülni a parlamentben. Listán bejut. Ceglédi regnálása alapján ez nem olyan nagyon jó hír, kissé kiráz a hideg a nagyonmagyaroktól, nagyonkeresztényektől. Isten nevében már sok rossz történt ebben a világban.

Az MDF is esélytelen, Fülöp Hajnalka is, ma értelmes beszéddel nem lehet választást nyerni.

Április után mi lesz? Nem tudni. Magyarország nincs olyan helyzetben, hogy újabb négy év acsarkodást, tolvajlást elviseljen. Csak a baloldalt ócsárolják, nyilván joggal, de a fideszes vezetésű önkormányzatokról nem beszél senki. Ott sem más a helyzet, csak ellenkező előjellel. Ma mindenki pénzt akar, sok pénzt, s ha a politika, a büntetőjog, a felderítés ehhez segédkezik, ímmel-ámmal akarja megszüntetni a korrupciót, továbbra is folytatja az alkalmatlan vezetők kinevezési gyakorlatát, akkor semmit nem fog változni a világ.

Kár is ebben reménykedni. A választók nagyot fognak csalódni, Orbán sem hülye, tudja, muszáj következetes gazdaságpolitikát folytatni, csak hogyan lehet egyensúlyozni a töretlen imázs és a valóság között úgy, hogy ne zuhanjon a mélybe? Ez még szintén sokba fog kerülni. Tényleg itt lenne az idő, hogy észhez térjen mindenki, de én erre nem sok reményt látok. De el kell menni szavazni áprilisban. Bármi történjék is.

Most emlegethetném, amiről már sokszor beszéltünk itt a blogon, a civil szféra gyengeségéről, a kontroll hiányáról, a hazug politikáról, a becstelen politikusokról… De most sokkal nagyobb a tét, hiszen nincs már idő szórakozni. S ha ugyanaz történik, mint az előző Orbán-királyság idején, hogy összeveszünk szomszédainkkal, beszólogatunk az EU-nak, akkor végleg kiírjuk magunkat Európából. A Jobbik EU-ellenességével egyébként is reális esélye van ennek.

Köszönöm, hogy meghallgattatok.

Pá:

Josephin

 

A bejegyzés trackback címe:

https://josephin.blog.hu/api/trackback/id/tr701833437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Steve. 2010.03.12. 19:56:52

Az idő alakul, ha ilyen tavasz elé nézünk, lehet, hogy a Duna jegén koronázási ünnepség lesz a választások után!
Nekem már szinte fizikai fájdalmat okoz az, amit úgy nevezünk, hogy kampány! Borzasztó szélsőséges keretek között történik minden.
A szocialisták kampányára rányomja bélyegét a sok kiderülő sumákság, Cegléden a szervezetükre jellemző a tesze-tosza, semmit mondó komformista viselkedésük, melyben már rég képtelenek magukat meghatározni, nem szalonképesek. Akinek lehetősége volt, az kiharcolta magának a pozíciót, állást, és ennek féltésében sem hatalomban, sem ellenzékben képtelenek normálisan működni.
Nagy Tamás a jövő embere lehet, mert most neki harcolni kellene elkényelmesedett, és praktikusan alkalmazkodó párttársaival, és politikai ellenfeleivel szemben is. Talán nyugdíjba kellene menni a párt régi öregjeinek, és rokonságuknak is. Ezt egy baloldali érzelmű ember írja!
Fülöp Hajnalkát sajnálom, Ő nem jókor született, túl tisztességes ,és becsületes ennek a pártnak, és általában a politikának.
Korondi úr még okozhat meglepetést! Ez a város eléggé jobbos, részben, az értelmisége is. Másrészt ki kell mondani tétova sodródó apolitikus.A polgárok még magukért is képtelenek kiállni, tehát nem politika alakítók, nem akarnak, és képtelenek a szélsőségek ellen valamit is tenni.
Korondi úr ceglédi tevékenysége nem eget verő,van félig sikeres iskola átnevezése, részese a református egyház ceglédi tevékenységének, valamint iskolaigazgatói kinevezésnek. Amúgy Ceglédért semmit sem tett.
Engem nagyon zavar a Fidesz álladó és agresszív bandázása! Zavar a sok csúsztatás, és a mellébeszélés,a városban elért minden siker kisajátítása. Tótin úr ebben felülmúlhatatlan. Példa erre a kistérség pályázati eredményeinek ceglédi sikerként történő bemutatása. Túl sok a panel!
Sokáig hiányoltam az önkormányzat munkájának írásos, és hanganyagának sokszor nagy késéssel történő megjelenítését a város honlapján. Most megkaptam! Érdemes meghallgatni a 02. 18.-i anyag utolsó húsz percét! Jobb mint a Gálvölgyi show!
Miről is van szó?
Hát arról, hogy ki mikor, és miért és mennyiért, vagy mennyiért nem, és hányszor volt testvérvárosban, vagy külföldön az országban az önkormányzat képviseletében.
Én soha nem értettem mi haszna van a kulturális kapcsolatokon kívül ennek! Ma van már 8.-9. testvérvárosunk ahonnan, és ahová vándorolnak a delegációk, már ha van valaki aki elmegy. Ha nincs akkor toboroznak a városházán önkénteseket. Az anyagból kiderült, vannak akik nem emlékeznek rá, hogy hol mikor, miért, és mennyi napidíjért, avagy annak hiányában merre jártak.Van aki járt Kínába, Kaliforniába az Iparkamara támogatásával, ezentúl Svédországban egy játékgyár támogatásával ( halkan kérdezem, a ceglédi játszótereket nem ők szerelték fel)? Elment egy kertész, meg egy borász Sopronba lakóparkot nézni! Univerzális szakemberek! Egy a gond ez mind a város pénzén történik!
Ezek után nyílt vita alakult ki, hogy ki hogyan jutott diplomához! A polgármester kijelentette, hogy Ő nem libáért! Micsoda emelkedett színvonal! Az kérdés aki ilyen mélyre tud emelkedni, az tud-e még fejlődni mint országgyűlési képviselő?
Vajon ez a bohózat mennyi pénzbe kerül, és mi a gazdasági hozadéka! Ajánlom mindenkinek az anyag meghallgatását.
Még valamit: a polgármester hányszor törte össze a város tulajdonát képező szolgálati autóját, és amikor Ő volt a hibás hányszor vállalta fel a javítás költségét!
Kicsit csapongtam de mára ennyit.
Üdv.: Steve!!!!

AishaGord 2010.03.13. 00:23:16

Sziasztok!
Én azt nem értem, hogy Földi Laci mitől alkalmas országgyűlési képviselőnek, mikor mindenki tudja, egy hiteltelen alkoholista, a feleségével egyetemben. Nyilván én sem tudnék a Fidesz részéről mást mondani, de egy bejáratott politikus nem egyenlő egy lejáratottal. Nem véletlen, hogy a helyi Fideszben is ellenzék alakult ki. Kár, hogy nem elég komolyak, nem elég tökösek. Tótin Lórántban én nagyot csalódtam, nagyon nagy baj, hogy ilyen fiatalon is képes a Földi színvonalához tendálni. Kár érte, belőle soha nem lesz komoly politikus, igazán a gerince hiányzok hozzá.
Fülöp Hajnalka? Alkalmatlan a politikára, Bokros és az értelmes beszéd egyébként sem a mai kor divatja. Nem értik az emberek, s a többség nem érteni akar, hanem lobogni.
Ki is van még? Nagy Tamás. A jövő embere lehet. Nem biztos, hogy az, mert már most mutat mai politikusi jegyeket, s ez a jövőben, reméljük, nem lesz elég.
Korondi? Egy balfék. A hirtelen jött hatalmat soha nem fogja tudni jól használni, mert gerincbajai vannak neki is. Példa erre önkormányzati és általam is jól ismert egyházi tevékenysége. Hiába ír a felesége szépelgő verseket, Korondi egy balfék, és az is marad.
Sziasztok:
Aisha

forszázs 2010.03.13. 09:11:09

Üdv!

Némi kis kiegészítés a kampányidőszak hősi tetteiről, a ( ön- ) jelöltekről.
Vegyük sorba: Földi " huggyos " Laci, már szinte minden létező helyen és dologgal lejáratta magát. Valóban megy a frakcióban a balhé, ki is legyen majd a fideszes helyi vezér. Tótin Lóri, a semmire se jó töri tanár (-ka ) még inkább semmire se jó, alamuszi, hazudozós megmondóember, hát ebből ennyire futotta. Ő a második számú jelöltecske, ez azért valóban elszomorító.
Nagy Tamás, aki az esélytelenek nyugalmával készülhet, és maradhat is, ép eszű ember ezekre - remélhetőleg - nem szavaz sehol. Egyébként is ki ez ? Valami tanárféle, aki más ötleteit lopkodja, mond nagyokat, közben azt sem tudja, miről beszél.
Fülöp Hajnalka. Na ez már azért bátor dolog, ha más nem, az legalább tiszteletre méltó, hogy egyáltalán kiállt a porondra. Bár az inkriminált névsort nézve nem is olyan nagy dolog.
Szegényke, azt úgy látszik elfelejtette, hogy mint jogász ( -ocska ) vastagon benne volt a jelenlegi vezetés disznóságaiban. De azért most megmentőt, tisztességeset, hős magyar anyát játszik. Nekem ez hányinger.
Korondi Miklós jobbról, róla semmit ( jóformán ) nem tudni, igaz a jobbikról sem lehetett még két évvel ezelőtt, most meg... Tehát korondi, ami biztos, nemigen hozható össze semmilyen kétes dologgal, nem köthető az elmúlt évek helyi mutyizásaihoz, és persze radikális, szélsőjobbosnak mondott ( államilag támogatott médiában ) párthoz tartozik. Nos, szerintem ebben a mocsokban, ami Cegléden van, és amit a s szocik, majd a fidesz, és megint a szocik hoztak létre , legalább tiszta.
És még egy-két név az igazi önjelöltek közül, akik még csendben vannak. Minden párt jegeli a helyi választásokra a jelöltjeit, bár néhány önbizalom hiányban nem szenvedő már jelezte, hogy Ő aztán, meg igen, és kell....
Itt is van rögtön minden cigányok vajdája, jakab jnai. Ezt különösebben nem is kell kommentálni.
A panorámás lüke gyerek, akit a fidesz támogat ezzel, azzal, na és persze a múlt egyik. ma is egyre jobban kísértő réme, akinek a város egyik külső részének teljes leamortizálását, és persze nem helyi lakosokkal történő betelepítését köszönhetjük, Sós Úr. Gyönyörű ! Na és persze az a legszebb, hogy vannak akik biztatják is.
Elnézést, ha bárkit is kihagytam volna.
Az országgyüllési választásokon is magukat megméretők azért szerepelnek ebben a listában is, mert ha ez nem megy, akkor még itt van a másik lehetőség - nekik. Nekünk meg a ..ar!
Az én véleményem erről az egészről az, hogy olyan politikust én még nem láttam, aki ne hazudott volna - jelöltet se - így most sem várhatunk mást. Igaz már bizonyítottak a kampányköltségek összegének megnevezésével. Földiék a helyi postásokkal hordatják ki a Kürtszó című irományukat, Földi- s naptárakat osztogatnak, Tv, rádió, reklámok, minden helyi esemény lenyúlása, a saját újságjaik csak velük vannak tele, a többinek meg nemigen van semmi. Bár a szocik pénzzel azért még bírják.
Mindenesetre az biztos, áprilisban komoly döntési lehetőség kerül a polgárok kezébe, szerintem azzal élni is kell, nem csak szövegelni. Döntsön mindenki a saját lelkiismerete szerint, mérlegelje mi történt, ki mit csinált, döntse el mit vár a jövőben, mit akar tenni - már csak azért is hogy a gyermekeinknek is maradjon ebből az országból. Ősszel helyben, na az is érdekes lesz, meglátjuk a helyi lobbik milyen erősek. Bár a verebek azt csiripelik, hogy a helyi fideszesek ellen nyomoznak, mert hogy ugye eladták a fél várost , meg maguk felé hajlott kicsit a kezecskéjük. Itt is lesz botrány, ha szocik erre játszanak, az is lehet ( -ne ). Csak egy baj van, ők sem különbek semmivel sem. Ugyanazt csinálták, adtak- vettek, loptak- csaltak, csak kicsit szemérmesebben. A fiúk nem aprózták el, érdemes lenne valós adatokat tudni arról, egyáltalán mi még a város polgáraié, és mi nem az. Sajnos több ami már nem az. Ezt remélhetőleg azért számon kérik majd, ugye ? Bár ha a fiúk maradnak, akkor azért érdekes lesz, hogyan is számoltatnak el, számolnak el - magukkal ? Ugye ? Ha meg más, akkor meg róka fogta csuka, csuka fogta róka. Ha meg esetleg a jobbik - helyben azért erősek - na, akkor mi lesz fiúk ?
Bocs, ha hosszú voltam.

princeps 2010.03.13. 12:37:24

@forszázs:
Azért azt ne hidd el, hogy Korondi az elmúlt években tiszta maradt, miközben vele volt meg a Fidesznek a helyi többsége. Szerinted nem kért érte semmit? Csak nézd meg a Jobbik nyomulását a város szellemi életében! Újpogány hülyeségek a városi ünnepségek részeként: csak egy példa...
Van a Fidesznek még egy helyi (kistérségi) reménysége: Ferenczi Norbert. Őt vajon miért nem nyomják jobban?

Nutella80 2010.03.13. 15:49:51

Nem maradt tiszta. Azt mondta, hogy erős a hite, erős volt hozzá tényleg, hogy részt vegyen a Szegedi Görgy elűzésében, meg Réthi Mari kineveztetésében. Persze csak azért, mert Nagyon ért az irodalomhoz és Wass Alberthez. És Isten nevében a legkönnyebb cselekedni, hiszen ha hülyeséget csinál, majd ő megbocsátja, hisz az a dolga.
Nutella

Lexx5 2010.03.13. 21:03:10

Hello!
Forszázs azt írja,hogy a Korondi legalább tiszta.Hm.Ez jó.
Hogy lehet tiszta az,akit vastagon ellep a barna fos?
Lexx

princeps 2010.03.13. 23:02:38

@Nutella80:
Nagyon katolikus a hozzáállásod! :)
Korondi vallása eleve elrendelős, úgyhogy akármit is csinál mostanában Korondi, az üdvözülése vagy kárhozata már a születése előtt eldőlt!
Isten úgyis tudja róla előre, hogy mit fog csinálni...

Nutella80 2010.03.13. 23:26:50

Kedves Princeps!
Nem tudom, hogy katolikus-e a hozzáállásom, csak van tudomásom néhány ügyről, meg ismerem ezeket az embereket. Azt sem tudom, hogy Isten mit tud, vagy mit tesz, csak azt tudom (sejtem), én mit tennék.
Lexx bejegyzése valamit sejtet arról, hogy mi is az igazság. Persze nem csak az övé, mindenkié. Valahol együtt az igazság.
Nem hiszek az eleve elrendelésben. Nem lenne szép, hogy egy élet alapján jutna üdvözülés vagy kárhozat.
Nutella

princeps 2010.03.14. 09:52:55

@Nutella80:
Az eleve elrendelésnek éppen az a lényege, hogy nem egy élet alapján jut üdvözülés vagy kárhozat az embernek, hanem az életed előtt már eldöntötte Isten, hogy mi lesz a sorsod. Viszont az életeden látszik, hogy mire vagy elrendelve. Amilyen eszméket képvisel Korondi ("barna fos"), gyanítom, hogy őt nem az üdvözülésre rendelte el az Úr! :)
No de ez már református teológia, nem politika!

princeps 2010.03.14. 10:00:06

Amúgy persze arra is kíváncsi lennék, hogy hány templomba járó reformátusnak van fogalma arról, hogy mit jelent az eleve elrendelés (predestináció) az ő életére nézve, pedig ez a vallásuk lényege! De nem akarok igazságtalan lenni: ezzel más vallások hívei is így vannak.

A vicces csak az, hogy 400 éve ilyen teológiai nüanszok miatt még halomra gyilkolták egymást az emberek! Ma meg legfeljebb annyi a különbség Magyarországon, hogy a katolikus egyház a Fideszhez áll közelebb, a református meg a Jobbikhoz. :(

Batávia 2010.03.14. 15:40:01

Üdv!

Érdeklődve olvasom a bejegyzéseiteket főleg így a választások előtt. Talán igazatok van Földivel kapcsolatban, hogy nem a legalkalmasabb - innen nézve - frakció szempontból viszont jó lesz. Én Nagy Tamást rendkívül agresszívnak tartom politikai szempontból - ahogy a városvezetést ostorozza -hisz a város költségvetésének alakulását 90%-ban a központi költségvetés határozza meg + az előző vezetés rossz döntései. Bár a jelenlegi vezetést sem értettem, miért kellett újabb 600 mill. lehívását lehetővé tenni. Egyébként minden "mutyit" hitelt érdemlően bizonyítani kell. Sztem Korondi és a Jobbik megerősödése az elmúlt 8 év következménye, nézzetek meg egy híradót vagy a kék fényt a legjobb kampányfilm. Fülöp Hajnalka hát azt beszélik, hogy ő is kap rendszeresen a Várvagtól szerződéseket, és ha már it le lett írva, hogy katolikusok-Fidesz, reformátusok-Jobbik, akkor hit gyüli-MDF. Ha Földi nem kampányolhat a város honlapján akkor neki miért szabad a város pénzén finanszírozott belső strandon magát reklámoznia, ő feljelentett más nem.
A kínálat lehet nem a legjobb elismerem, de bárki előtt ott van, volt a lehetőség akár függetlenként vagy más kisebb párt színeiben indulni.
Jöttek a rokonok. Hegyet Ceglédnek!

Steve. 2010.03.14. 21:31:34

Kedves Batávia!
Már lehet,hogy túlhaladtunk az eredeti kérdésen, de ez nem baj! részemről örülök, hogy ilyen vita alakult ki.
Szerintem az akarjon politikai hatalmat aki tenni akar, és tud, ne mutogasson éveken át elődjeire, ne ezzel akarja sikertelenségét bizonygatni! Most sajnos ez van! Pillanatnyilag a városnak van 3.4. milliárd kötvény kibocsájtása! Egyesek szerint ez elérheti az év végére a 4. milliárdot. Mondja meg nekem valaki, hogy a kötvények, és hozadékuk mi hasznot hoztak a városnak! Ennek látszani kellene a városon. Azt lehet tenni, hogy a különböző adósságokat törlesszük, de ez nem vezet okos és jó gazdálkodásra! Hat öregasszony sem tudná pillanatnyilag kibogozni, az, hogy hogy áll a város! Ez pénzügyi kérdés, és nem látom, hogy az önkormányzaton belül ezzel ki foglalkozik komolyan hozzáértően! Ez is ki van szervezve! Nos ez ami nekünk nagyon sokba kerül! Minden kiszervezett cégünk hiánnyal küzd! Megengedhetjük magunknak mi, hogy a három legnagyobb vezetőjének, csak a bruttó fizetése, járulék mentesen több mint 100 millió forint legyen évente? Az önkormányzat létszáma ezzel hány fővel csökkent? Hány képviselőnek áll fenn az összeférhetetlensége aki itt dolgozik!
Kérdezem én, az ellenzék kérdezhet szolidan szerényen? Mondjuk úgy mint a Fidesz a parlamentben? Hogy érted, hogy jót tesz a frakciónak Földi úr távozása, mert én is azonos véleményen vagyok. A városnak nem oszt, nem szoroz, illetve, majd megkérdezik, hogyan dönthettünk így? A frakció fegyelmezett, mindent megszavaz, igaz van négy-öt ember aki az elmúlt közel négy évben még nem szólalt meg! Majd a választóiknak elmagyarázzák.
Hát ennyit!

princeps 2010.03.14. 23:25:48

@Batávia:
Vajon mikor jutott be utoljára független képviselő a parlamentbe? És milyen esély van kis párt jelöltjeként győzni (ha nem lép egyik nagy párt se vissza a javára)?
Már csak azt nem tudjuk, kit támogatnak az evangélikusok! :)

Batávia 2010.03.15. 06:01:07

@Steve.: Bocs, Földi jó lesz a frakciónak azt úgy értettem, hogy a Parlamentben és kizárólag párt szempontból - úgy szavaz majd ahogy mondják. Nem a városházára gondoltam. Négy évig nem szólalt meg? a választók akaratából ül ott, nem ért hozzá? mindenki választható.

forszázs 2010.03.15. 08:52:25

@Steve.: Üdv !

Nem igazán válasz az általad felvetettekre, csak némi kiegészítés a nevesített jelöltecskék tevékenységéről, mit tettek a városért, és mit saját magukért.

Vegyük sorra: a hitelfelvételekre, és kötvénykibocsátásokra miért is volt szükség ? Talán onnan eredeztethető a dolog, hogy eladták a város frekventált részein lévő,a város tulajdonában lévő ingatlanait, ismerősöknek, helyi " vállalkozóknak " saját holdudvaruknak, a valós érték töredékéért - mondja a fáma.
Egy része aztán bedőlt, hasznot egyik sem hozott, működni nem működött. Néhány példa: Gerje pálya 90 milla, ebből vagy hatvanat kifizettek, a többit meg sport célra kellett volna felhasználni, már ha kifizették volna. Volt nővérszálló sz egész térrel, mi van ott, ami eddig nem volt ? A Rákóczi úton a mozi meg a rendelőintézet közötti tömb, amin tán még ma is pereskednek, mert két képviselői érdekcsoport két különböző vevőnek is eladta talán ? Mi haszna származott a városnak belőle ? Na és persze a honvédségi ingatlanok ügye. Állítólag - több fórumon is kerülgették már a témát - ott sem tiszta dolgok történtek, az értékük töredékéért adták el egyes részeit, bizony képviselők rokonainak, családtagoknak, ismerősöknek, haveroknak. Aztán ott van a Budai úti strand kérdése, évek óta hiánypótlást kell biztosítani, nem keveset, több százmillióról van már szó, állítólag ezért is kellett újabb kölcsönt felvenni.
Bár az ügyvezető, aki mellesleg az Ökovizet is viszi, igen szép javadalmazást visz haza a két csődközeli cégtől. Úgy hallani, hogy kb. 36 milliós évi fizetést húz. Ja, és persze az Ökovíz. Ahol állítólag a város vezetői kiegyeztek, mentsük ami menthető, vigyük a pénzt kifelé. Off shore, vagy nem, lehet vagy nem ?
Közétkeztetés, még véletlenül sem helyi cég, nehogy már, parkgondozás, nehogy helyi cég, ipari park - holt ügy.

Nagy vonalakban ezt tették a város vezetői ebben a ciklusban, csupán azt kérdezem, ebből a ceglédi polgárnak mi haszna származott, mi haszna származott a városnak, ki ( kik ) a felelősek az eszement " gazdálkodásért " milyen összefonódások vannak a választott vezetők és a lobbizó " vállalkozók " között. Vontak-e valakit is felelősségre azért mert a város vagyonát, a polgárok vagyonát így kezelte ?

Nagyjából erre, ezekre gondoltam, amikor a különböző politikai babérokra pályázó helyi hősökről írtam néhány gondolatot. Ezek akarnak tenni bármit is ? Ezek tisztességes emberek - ők azt állítják magukról ! Ők akarnak bárkit is felelősségre vonni a korrupciós ügyekért ? Orbánnak ha lenne esze, Ceglédet elfelejtené ! Pedig itt a fidesz akar nyerni, nem is kicsit. Ezek az emberek döntöttek a városról, kérdezem, ki volt az a ....om, aki ezekre szavazott ? Ki akar ezekre szavazni ? Bár a pártfegyelem nagy dolog. Azok a jelöltek, akiket a teljesség igénye nélkül felsoroltam, kivétel nélkül részesei voltak ennek a gyalázatos szabad rablásnak. Emberek, tényleg ennyire hülye a ceglédi polgár ? Szerintem azért nem. Bár majd a választások megmutatják. addig is van még idő - gondolkodni ! A magam részéről akkor szeretném látni ezeket az embereket a helyi politikai életben, ne adj isten a város vezetésében, ha majd utolérjük Németország gazdasági fejlődését. Igaz azt én már nem érem meg, de legalább ők sem.

Ennyi.

princeps 2010.03.15. 14:55:09

Revideálnom kell a református egyházzal kapcsolatos álláspontomat:
„A magyar református egyház csak a cionizmus egyik tankja, amely a palesztinok elleni mészárlást támogatja” – támadta ifj. Hegedűs egyháza vezetőit. - index, ma

Lexx5 2010.03.15. 17:56:53

@princeps: Ifj.Hegedűs a zsidók és a református egyházvezetés mellett a KÉSZ-t,a Keresztény Értelmiségi Szövetséget is támadta,Jobbik ellenes állásfoglalásuk miatt.-ugyancsak index,ma.

princeps 2010.03.15. 21:46:19

@Lexx5:
Ja, merthogy újpogánysággal vádolták szegény (szavakban egyébként húdekeresztény) Jobbikot...
süti beállítások módosítása