CEGLÉD Virtual.huh - Josephin

Central Europe Gigantic LED Virtual Hogy világítsanak a fények. és látszódjon Cegléd – régebben, most, és ezután –, ahogyan még nem láttuk, csak tudjuk, van ilyen arca is.

Friss topikok

  • Cassivs: Engem tanít Lovas Ottó. Szaktársaim véleményét tolmácsolom, ami megegyezik az enyémmel. Zseniális ... (2011.12.05. 11:16) „Nehézlovasság”?
  • Radiusjan: Nem kell szeretni az igazat, a gyógyító, keserű orvosságot, a fájdalmas műtéteket sem,de el kell f... (2011.11.08. 00:27) Genetikus vagy csak átmeneti?
  • hawelka: @Nutella80: 1 év után kinek jut eszébe ...Ha valaki a jóságnak és szeretetnek csak egy morzsáját, ... (2011.10.11. 16:32) Elkezdődött a jövő!
  • Dzsonszi4: Mi volt a 168 órában? :P (2011.04.25. 11:27) Lovas Ottó tényleg sztár lett
  • Meggyvágó Madár: Üdv Mindenkinek! Gondoltam benézek, de halódik itt minden. Már nem is balos, hanem provinciális. O... (2010.11.17. 22:45) Magyar Nemzet kontra Pákozdi Sándor

Linkblog

Hatvannégy Vármegye honlapja, Cegléd

2009.12.07. 22:39 | CEG LED.huh - Josephin | 21 komment

„Bátor hazafiak megrongálták Cegléden a Tanácsköztársaságot hirdető szobrot”

A bejegyzés trackback címe:

https://josephin.blog.hu/api/trackback/id/tr981581963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Döglött macska · http://www.pallas70.hu/tb-berugy-tanfolyam.php 2009.12.08. 12:10:54

Szerintem az a hazafi, aki a bankos behajtónak beveri a fejét, mikor a szerencsétlenektől az otolsó filléreket is elszedik, akiknek nincs fűtés a lakásukban és éhesek.
Az hazafi.
A f*szt érdekelnek a jelképek, ha nyomor és szegénység van.

Steve. 2009.12.08. 18:59:15

Barátaim!
Leszögezem ,az az ember aki könyvet éget, festményre lövöldöz, vagy szobrot csonkít meg, festékkel leönt, azt nem " hazafi", az vagy elmebeteg, vagy tudatmódosító hatása alatt áll.
Példák:
1972 Róma ,Michelangelo Pieta.
Egy magyar elmebeteg kalapáccsal megrongálja a szobrot.
Az Antal kormány idején részeg kisgazdák( közöttük az MSZMP belső bomlasztója, az abonyi Skultéti) söréttel lövik a védett képet.
2009. dec. 4. valami béna alkat, gondolom részegen, rálocsol valami festéket az 1919 címet viselő szoborra Cegléden.
De:
Több megy mellé mint rá, a környék úgy néz mint amikor klórmésszel fertőtlenítenek. Valószínű, hogy a " hazafira" is jutott belőle ott tocsoghatott benne.
A kibicek a Szent Korona rádió , Korondi úr, a honlaphoz hozzászólók csalódnak, mert ez csak rövid élményt hozhatott nekik. Mondhatom úgy is, hogy átmenetit.
Ugyanis a "hazafit" vagy nem készítették fel megfelelően, vagy elitta a festék árát, és így valami silány falfestékkel készült el a mű amit a szép csendes eső mosogat le.
Nem értem az egészet, az önkormányzat pályázatot írt ki e szobor helyére, mivel Kölcsey tér, hát Kölcsey szobrát! Mire ez a nagy türelmetlenség urak? Vagy amíg van valami addig kell izmozni?
Kis történelem a fiúknak:
A századfordulón felerősödtek a különböző nőmozgalmak akik egyenjogúságot követeltek maguknak. Ezek mozgalmak résztvevői voltak a " szüfrazsettek" !Ez főleg Franciaországon és Angliában működött jól Egyenlő elbánást,választójogot követeltek. A Tanácsköztársaság programjába vette ezt.
. Ezt a szobrot ha nem Cegléden, és egy olyan talpazaton állítják fel, amire nincs ráírva, hogy 1919, akkor mindenki elfogadja, mert egy olyan nőt ábrázol, akit felszabadítja magát a megkülönböztetésből , hasonló körülmények és jogok illetik meg, mint férfitársait.
Ismerjétek el az elkövetők, ezt jobb helyeken rongálásnak nevezik, teljesen mindegy,hogy mit ,ha szobrot, falat,vagy bármit lefestenek.
Az önkormányzattól elvárható lenne, hogy az ilyen elkövetésest üldözze, és szankcionálja , és az eredeti állapotba való visszaállítást szorgalmazza!
Nos erről ennyit!
Steve!!!!

Nutella80 2009.12.08. 22:38:18

Olvastam ezen a bizonyos honlapon a többi részt is. Ha ez a hazafiság, akkor nagy baj van. Az, hogy Korondi Miklós nem ért a művészethez, az rendben van. Az, hogy az ő pártállásával és nagyon keresztyén fejével a múltat el akarja törölni, még az is hagyján. De az, hogy ez az ember hamarosan az Országgyűlésben fog ücsörögni, az már nagyon nincs rendben.
Nutella

sinus100 2009.12.09. 22:44:34

@Nutella80: egyetértek veled Nutella80!bár én véletlen kerültem a szentkorona oldalára!Hánka Levente írását kerestem amit a Ceglédi Kék Újságba írt!
Bár lassan jobb oldalinak tartom magam,de ilyet,h egy szobrot rongáljak soha nem tudnék elképzelni!Az SzentkoronaRádió oldalán ráadásul attól kaptam frászt,h Czinege képviselő címét kirakták nyilvánosan!Miért jó érzés ez?Ugyanerre plada kurucinfó ahol"csúnya"igazoltató rendőrök nevét és beosztását rakják ki!na mindegy ez is megérne egy vitát!
visszatérve az eredeti témához:)!A Tanácsköztársaság szobrát tényleg épp ideje eltüntetni,de ezt a festék sem fogja meggyorsítani...max a pénz és a munka:)!

Steve. 2009.12.09. 23:33:54

Sinus100!
A ceglédi honlapon megtalálod a Kék Újság számait ott az egész újságot kiolvashatod!
Amúgy,üdvözöllek az oldalon! Jó nevet választottál.
Matematikailag is értelmezhető,jó szándékkal!
Hisz sinus 90.fok=1,de sinus 100 fok=0,9848, illetve ezeknek a fokoknak a sinusa. Mivel alul,fölül korlátos függvény +1és-1 között értelmezendő. Tehát TE a csúcs közelében vagy!
Lehet, hogy nagyon okos akartam lenni, de elnézést érte!
Üdv.: Steve!!!!!!

AishaGord 2009.12.10. 20:57:13

Korondi testvér szépen nyilatkozik a Hatvannégy vármegye honlapján. Bizony szegény Ceglédre tévedő idegenek, rossz lehet nektek!
Aisha

sinus100 2009.12.10. 22:01:05

én nem találtam:(!
tudsz ide linket másolni?
egyébként nem találtam a Kék Újságban Hánka tiszteletes írását!
Lehet a Panorámába írt?Ti nem tudjátok?
Egy polgár kritikájára válaszolt aki azt sérelmezte,h okt.23-án a Gyülekezeti Házba egy az ünnepséghez nem illő előadást tatrtottak!(megjegyzem nekem tetszett:)

Steve. 2009.12.10. 23:28:56

Sinus100!
Ha a ceglédi honlapot megtalálod?, mondjuk valamelyik keresőben, pl. a google-ban, akkor húzd fel a képet amíg megtalálod a KÉK Újságot. Ott keresd a 2009.11.18. alatti számot, és azt végig nézve," Aki farkast kiált" című cikkben megtalálod amit keresel!
Üdv.: Steve!!!!!

emberentúli 2009.12.11. 21:16:42

A jobbikos rendezvényen többszázas tömeg a művházban. A baloldal meg nézi a köldökét. Az MDFnek már két ceglédi szervezete is van, mégis a nullával egyenlők. A fidesz meg a nagy pénzszámolás közben nem vette észre, hogy a Gyurcsány is már rég eltakarodott. Ez a közöny ijesztő. Ijesztőbb, mint maga az újjáéledő fasizmus. Mellesleg, sok jobbikos már kitüntetésnek veszi, ha lefasiztázzák.

Nutella80 2009.12.12. 10:46:18

Sajnos igazad van, kedves Emberentúli!
A szélsőjobb erősödik, s nincs alternatívája a józan gondolkodásban. A Fidesz sem alkalmas erre, ígérethalmazával ámítja ő is a népet, mint mindig. Persze ezeket az ígéreteket majd be is kellene váltani, amire nem fog sor kerülni, mert a szarból ők sem fognak tudni várat csinálni, meg továbbra sem fogják meglépni azt, amit meg kellene lépni. Most a Bajnai rendezi a válság okozta hatásokat, s ennek gyümölcsét megint a Fidesz aratja le, mint Bokros idejében is volt.
A szélsőjobb megerősödése viszont nagy baj, Korondi Miklós gondolkodását jól jelzi, hogy mindenki ellenség, még a Fidesz is, s azt hiszi, a Jobbik lesz annyira erős, hogy mindent elérjen. Kiindulva a ceglédi érdeklődésből, nyilván sokan fognak rájuk szavazni, ami csak azért baj, mert Európa nem díjazza a hőzöngést, a Jobbik meg Orbán együtt már sok lesz.
Olvastam az újságban ezekről a Turul boltokról, meg egyebekről, amiket a Jobbik szeretne. Hát ez úgy marhaság, ahogy van. Legyen sokkal olcsóbb, s legyen jó minőségű, akkor igen, de egyébként hülyeség. Én azt gondolom, akik majd működtetik ezeket, azok is meg akarnak élni, s a magyar lehet, hogy melldöngetős, de nem hülye. A pénz mindenek felett.
Olvastam az MSZP ömlengéseit az újságban. Nem csodálkozom, hogy itt tartanak, bár a Fehér-Giba-Horvátné gondolkodásának köze sincs az országos MSZP gondolkodáshoz. Felettük régen eljárt az idő, régen el kellett volna tűnniük a közéletből, de még mindig ragaszkodnak kis pénzecskéjükhöz. Annyi marhaságot összehordani egy este alatt a kapitalizmusról, meg eszmékről, ehhez már tehetség kell. Az biztos, hogy valamikor Sós János és Giba elvtárs komoly hatással volt a város életére, de erre azért nem kellene olyan nagyon büszkének lenni, mert eredmény nem sok volt, máig isszuk a levét a fürdővel és egyebekkel.
Szóval, készüljünk, jönnek a nagymagyarok, meg a még nagyobbak. Ajaj!
Nutella

Ludas Manyi 2010.01.06. 18:24:08

@Nutella80: és Kedves, a Jobbiktól RETTEGŐ hozzászólók!
Javaslom figyelmükbe a "HÁBORÚ A NEMZET ELLEN" című film figyelmes megnézését. Nem kell félni, senkit sem fog megfertőzni, de a szemeket, füleket garantáltan ki fogja nyitni a benne látható konkrét példákon, "ügyeken" és szereplőik megmutatott arcán keresztül, kik azok, akik ezt a jobb sorsra érdemes országot megpróbálják a saját hasznukra kiárusítani, elorozni saját állampolgárai feje fölül. Érthetővé válik, miért olyan nagy veszedelem a most (és az elmúlt 20 év alatt) hatalmon lévők számára egy a körön kívüli, a sorba be nem állt programmal jelentkező új erő!
"Ha csak a fele igaz..." - szokták mondani! Sajnos úgy tűnik, hogy ebben a józan, gyűlölködéstől, fröcsögéstől mentes, hideg tényeket felsorakoztató filmben nem csak a fele igaz! "HIHETETLEN!" - jól esett volna a film végén ezzel a szóval felállni, és örökre elfelejteni, de nem lehet! EMBEREK! A HAZA SORSA VESZÉLYBE KERÜLT!!!

emberentúli 2010.01.07. 09:52:59

@Ludas Manyi: Igen, a szokásos összeesküvési elméletek. Ezek a piszok zsidók mindennek az okai. A szegény magyar meg.......
Mi magyarok nem tehetünk semmiről. Mi olyan ártatlanok vagyunk és persze olyan okosak és tehetségesek. Mi mindig mindenkinek jót akarunk, soha nem jelentgetjük fel a szomszédainkat, soha nem irigyeljük, ha a másiknak esetleg többet ad az élet, mi mindig a békességre, a jószomszédi viszonyra törekszünk. Mi mindig lelkiismeretesen foglalkozunk a gyerekeinkkel és a jó erkölcsre meg a toleranciára neveljük őket. Mi nem vagyunk pornográfok, netfüggők, alkoholisták, nem csaljuk meg a házastársunkat, nem lopunk soha a gyárból, nem vágjuk át az ügyfelet, nem nyúljuk le a közpénzeket, nem vagyunk okkultak, bálványimádók, egoisták, fasiszták, rasszisták, mi csak tisztességesen szeretnénk tanulni, dolgozni, az utódainkat jóra nevelni......... mi jót akarunk, csak valahogy soha nem úgy sikerül.... igen, ez a balsors....már olyan régen tép! Csak ezek a mocskos zsidók.....!!!!

emberentúli 2010.01.07. 10:21:57

@Ludas Manyi:
Ez mért nem szerepel a Jobbik programjában:
Az igazi magyar mindig igazat mond! vagy
Az igazi magyar soha nem lop! vagy
Az igazi magyar nem csalja meg a férjét/feleségét! vagy
Az igazi magyar mindig eltakarítja a járdájáról a havat! vagy
Az igazi magyar ittasan soha nem vezet! vagy
Az igazi magyar nem száguldozik 150-nel a 4-esen! vagy
Az igazi magyar előre engedi a "terhes" anyukákat a postán! vagy
Az igazi magyar nem tölti el a drága szabadidejét ostoba sorozatok bámulásával, hanem szépirodalmat olvas, nyelvet tanul vagy továbbképezi magát (vagy játszik a gyerekével)!
....
Nem furcsa?
Mégis, mi a baj ezzel a programmal?
Magyarellenes?

emberentúli 2010.01.07. 10:40:10

@Ludas Manyi:
Miről beszélsz Ludas Matyi?
Sorba be nem állt program? Meg körön kívüli?
Ugyanolyan hulladék programmal fog kijönni a Jobbik is, mint a többi párt, csak az egyik még mindig marxista és azt hiszi, hogy a gazdasággal mindent meg lehet oldani, a másik meg nacionalista és azt hiszi, hogy agymosással lehet mindent megoldani.

Nutella80 2010.01.08. 16:15:47

Kedves Ludas Manyi!
Nem rettegek a jobbiktól, és szerintem a többiek sem. Ki fog pukkadni ez a lufi is, mint a többi is, mert ha igazuk is van bizonyos dolgokban, azon a módon, ahogyan ők akarják, az nem megy. Már nem megy, legalábbis én bízom ebben.
Végre bekerültünk vagy visszakerültünk Európába, s mégis úgy viselkedünk, mint egy barbár balkáni nemzet (persze nem megbántva őket sem ezzel a jelzővel). Lehet folyamtosan zsidózni. meg cigányozni, kommunistázni és fasisztázni (KINEK MELYIK TETSZIK), de semmi értelme neki. Ezt a politikusok is tudják, de azt is tudják, normális beszéddel nem lehet választásokat nyerni, a hülyeségre meg sokan fogékonyak.
Orbán nagyvezír is hülyíti a népet, ismét ígérget összevissza. Majd meglátjuk mi lesz.
Te meg kedves Emberentúli, ne izgasd fel ennyire magad. Felesleges. Látod, még választ sem kapsz.
Üdv:
Nutella

Meggyvágó Madár 2010.01.08. 18:40:03

Sziasztok!
Látod Nutella, ez az amit én mondok. Orbán nagyvezírt emlegetsz, de a baloldalhoz, az Istenadta baloldalhoz, meg a hülyeségeihez nincs megjegyzésed.
Ejnye, ejnye! Méghogy nem balos ez a blog?
MM

CEG LED.huh - Josephin 2010.01.08. 23:34:19

Kedves Meggyvágó!
Ez a blog attól, hogy nem jobbos, még nem lesz balos, bár ezt Nutella a maga visszafogott stílusában biztos elmondja. Ha Te annyi kritikát fogalmaztál volna meg valaha is az imádott jobboldalod felé, mint ez a blog a baloldal felé, akkor már közelebb lennének álláspontjaink.
Egyébként én is osztom Nutella nézetét ebben az ügyben, sajnos Orbán fejéről már csak a korona hiányzik, s hamarosan meg is kapja. De ez felesleges vita, csak kihoztál a sodromból, és tényleg feleslegesen.
Majd egy év múlva szeretném itt olvasni a véleményedet.
Üdvözlettel:
Josephin

Meggyvágó Madár 2010.01.09. 11:16:43

Bocsáss meg Apuci, hogy fölbosszantottalak!
Többé nem teszem.
Üdv. Mindenkinek!
MM

CEG LED.huh - Josephin 2010.01.09. 14:04:03

Kedves Meggyvágó!
Kár, hogy így állsz a dolgokhoz, ezzel legkevésbé sem erősíted a jobboldal imázsát. De a Te dolgod. Majd egy év múlva szeretném itt olvasni a véleményedet.
Egyébként... De ezt hagyjuk is, nem akarlak én meggyőzni Téged semmiről, és mást sem.
Üdvözlettel:
Josephin

Nutella80 2010.01.10. 20:42:28

Kedves Meggyvágó!
Ha Te csak tizedannyira lettél volna, lennél kritikus a jobboldallal, mint én a baloldallal, akkor több mindenben közelíthetnének az álláspontjaink. De erre én is azt tudom mondani, mint Josephin, hogy kár. Te tudod.
Sajnos Orbán nagyvezírről kell beszélnem, mert aki azt mondja, hogy a költségvetés egy százalékát kell a magyar sportra fordítani, de nem mondja meg, hogy miből, az csak dumál.
Nem vagyok baloldalhívő, ezt Te is tudod, vagy legalábbis remélem, hogy még emlékszel rá, nagyon sok mindent rosszul csináltak, csinálnak, de most itt a lehetősége az ellenzéknek, hogy megnézze, valóban hogyan is áll az ország, Bajnai felajánlotta, hogy láthassák, mit vesznek át. Utána kíváncsi leszek Orbán véleményére, ha egyáltalán megnézi, ha egyáltalán elmondja.
Én egyébként megmutatnám a jobbikos vezéreknek is, s az ő véleményükre is kíváncsi lennék.
Kedves Meggyvágó!
Kár, hogy ide lyukadtunk, s én sajnálom, hogy ismét nem a témáról beszéltél, hanem leragadtál a baloldalizásnál.
Üdvözlettel:
Nutella
Ezen még egy jó pálinka se segíthet?

Steve. 2010.01.11. 19:01:13

Tisztelt Barátaim!
Egyre inkább inkább érzem magam úgy, hogy egy tudathasadásos ország polgára vagyok.
Én nem titkoltam soha,hogy baloldali érzelmű ember vagyok. Ez azért nem biztos ,hogy bűn. Most egyre inkább, és főleg azoktól kapok kritikát,megrovást akik praktikus okból változtattak világnézetet.
Én jártam Görögországban, és voltam egy kis településen, aminek a neve Metamorfózis.
Én mindig tiszteltem mások nézeteit a világról,de számomra sértő, ha nézetem miatt primitívnek, őskövületnek, vagy kártékonynak nevezzenek.
Ez a blog mindig visszafogott emberi hangvételű volt, még máshol keményen anyáznak!
Azt viszont utálom, ha valakinek csőlátása van, és mindent elfelejt ami számára jó és kedvező volt.
Ez a fórum főleg a pedagógusok fóruma! Nem kellene elgondolkodni azon hogy mára szakmátok felhígult! A legalacsonyabb pontszámokkal lehet felvételt nyerni a felsőoktatásba! Leszerelt katonatisztek tanítanak, akiknek nyűg a munka! Ezzel nem Titeket sértelek, hanem a köztetek lévőket! Teli vagytok flusztrált emberekkel, akik a mélybe rántanak.
A napi politikáról, az ellenzék részéről!:
Egy hét termése.
A svéd nyugdíjrendszer bevezetése ( utána , mégsem)
A közszolgálati hírközlés átalakítása.
Semjén, Navracsics a párt ökle.
Orbán nem áll ki vitázni.
Pénzgyűjtés a FIDESZ-nek.
Pesti: A szocik ellehenítlenítík a FIDESZ_t.
Cser-Palkovics:a legpiszkosabb kampány!
Levelezés Schimt -tel.
Tudjátok,hogy mit, ha egyszer is mondja valaki a mostani ellenzék részéről,hogy azért nem jutunk előbbre, mert tönkre tették a lehetőségeinket ,azokat fájdalmas, de ki fogom röhögni.Ha valaki vállal valamit,és előre tájékozódik, az ne rinyáljon! ( ha hatalomra jutnak)
A mi polgármesterünk is piszkosul büszke rá,hogy a városnak nincs kifizetetlen számlája! Kérdem én,ha a városnak van 3.4. milliárd hitel állománya, vagyis lakosonként közel 88. ezer ft.,mire ez a nagy büszkeség?
A kórház dolgozói nem kapnak pénzt, mint a köztisztviselők.Sikerült olyan formát kialakítani,ami úgy egyeseknek nagyon jó, míg másoknak meg nagyon nem! Persze a városban van sok formáció, mely csak azoknak kedvez,akik irányítják!
A baloldalról is!
Nagyon elégedetlen vagyok, mert csak egy új arc van köztük! A többiek mind a régi szép világ emberei! Vagyis lassan beltenyészet! Mindenki beágyazta magát a hatalomba, családostul. Ami még szebb létezi egy véd és dacszövetség a mindenkori elittel, a biztos pozícióért!
A jobbikról.:
Szobrot festegetünk, hú de büszkék vagyunk magunkra! Iskolát nevezünk át, de csak addig míg más fizet!
Most van egy (belül) Unghváry, kívül egy Károlyi középiskolánk!
Kívül, posztamens Károlyival Horti-féle angyalos címerrel.
Ha valaki megkérdezi hol van az Unghváry középiskola, akkor azt válaszolom, hogy keresse a Károlyi középiskolát, mert azt fellehet ismerni! És az a Unghváry!
Jön, jön a szép világ! Persze nem nekünk!
Alkesz polgármesterünk kijelentette, ha megválasszák országgyűlési képviselőnek akkor is indulna a polgármesterségért! Mondja Ő olyan jó munkatársai vannak,hogy Ők tudják,hogy mi a dolguk!
Akkor minek Ő ide,Ő a bokréta a város kalapján?
Jó lenne már ezen túl lenni,Ne a tetves hatalom motiváljon mindenkit, hanem a tettvágy!
No még a lenyúlásokról, de máskor.
Mindenkit üdvözöl.: Steve!!!!!
süti beállítások módosítása