CEGLÉD Virtual.huh - Josephin

Central Europe Gigantic LED Virtual Hogy világítsanak a fények. és látszódjon Cegléd – régebben, most, és ezután –, ahogyan még nem láttuk, csak tudjuk, van ilyen arca is.

Friss topikok

  • Cassivs: Engem tanít Lovas Ottó. Szaktársaim véleményét tolmácsolom, ami megegyezik az enyémmel. Zseniális ... (2011.12.05. 11:16) „Nehézlovasság”?
  • Radiusjan: Nem kell szeretni az igazat, a gyógyító, keserű orvosságot, a fájdalmas műtéteket sem,de el kell f... (2011.11.08. 00:27) Genetikus vagy csak átmeneti?
  • hawelka: @Nutella80: 1 év után kinek jut eszébe ...Ha valaki a jóságnak és szeretetnek csak egy morzsáját, ... (2011.10.11. 16:32) Elkezdődött a jövő!
  • Dzsonszi4: Mi volt a 168 órában? :P (2011.04.25. 11:27) Lovas Ottó tényleg sztár lett
  • Meggyvágó Madár: Üdv Mindenkinek! Gondoltam benézek, de halódik itt minden. Már nem is balos, hanem provinciális. O... (2010.11.17. 22:45) Magyar Nemzet kontra Pákozdi Sándor

Linkblog

Balos banda-jobbos banda-handabanda

2009.10.13. 23:39 | CEG LED.huh - Josephin | 23 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://josephin.blog.hu/api/trackback/id/tr191448774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nutella80 2009.10.14. 20:52:50

Kedves Meggyvágó Barátom! Kedves Steve Barátom!
Én oda lyukadtam ki, mehetne a balos banda is, meg a jobbos banda is a fenébe! NORMÁLIS EMBEREKET AKAROK VÉGRE LÁTNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ez az egy pohár „jégermájszter” a fejembe szállt. De inkább ez, mint a sok baromság, ami árad a közéletből!!!!

Üdv:

Nutella

Steve. 2009.10.14. 21:56:16

Kedves Nutella!
Igazad van. bevele a búfelejtővel! Csak hol találunk hiteles embereket! Talán most ez a legnagyobb gond. Normális embereket már taszít a politika. Anyázni már mindenki tud, de ez kevés a jóléthez. Én már megéltem a jót nekem már jobb nem lesz. Nagyon szeretném, ha az unokáim jólétben élnének.
MM.-nek: a kép elküldve.
Szép álmokat, üdv,:Steve!!!!!!!!!!!!!

princeps 2009.10.15. 20:33:47

Az önkormányzat által küldött ünnepi meghívó szerint október 23-án 4-kor a ref. gyülekezeti házban Herceg Ferenc tart előadást „Ősmúltunk bölcsője a Pilis, avagy az eltitkolt múlt évezredei” címmel. Két kérdésem van:
Vajon azután, hogy a katolikus egyház végre elhatárolódott az ősmagyar újpogányságtól, a reformátusok meddig támogatják még ezt?
Van egy történelemtanár alpolgármesterünk, aki már akkor is hibázott, mikor engedte, hogy kollégája átvegye az Árpád-sávos zászlót, most miért támogat hivatalosan a város egy szélsőjobbos összeesküvés-elméletet, meg a pilisi szívcsakrás baromságot?
És vajon mi köze mindennek ’56-hoz?

Vasszarv 2009.10.16. 17:57:51

Srácok! Nagyon jó munkát végeztek itt. Figyeljük a bejegyzéseket. Csak így tovább... (Néha azért a jót is észrevhetnétek, mert van olyan is a világban -valahol-.)

Nutella80 2009.10.17. 10:34:37

Üdv mindenkinek!
Neked is Vasszarv!
Úgy van, ahogy mondod, van jó is a világban, csak hát arról nem beszélni kell, hanem megélni, de szerintem senkit nem zavarna itt, ha Te leírnád, szerinted mi is a jó Cegléden. Egyébként van, több is, ez igaz, de az ember szívesebben beszél arról, ami rossz, ami bosszantja, mint ami örömmel tölti el. Szerintem. De lehet, hogy tévedek. Majd a többiek is elmondják.
Én is láttam az önkormányzati meghívót, de nekem nem sok mindent mond ennek a Herceg Ferencnek a neve.
Ha Te tudnál többet mondani róla Princeps, kérlek, tedd meg.
Üdvözlettel:
Nutella

Lexx5 2009.10.17. 13:49:23

Üdv bloggerek!
Kedves Nutella,Princeps etc!!
Herceg Ferenc nem Herczeg Ferenc!
Ez,akit ide az önkormányzat meghívott,szimpla klinikai eset.Baromság,bárki meggyőződhet róla,a jobbikos hírportálokon/pl.szentkorona rádió stb./elolvashatjátok,meghallgathatjátok.Azt állítja az illető,hogy a Habsburgok erőltették a magyarságra a finn-ugor származáselméletet 1848 után,noha mindenki tudja,hogy a magyarok szkíta-hun eredetűek/?!!Az egész nyelvujjítás is ennek a származáselméletnek a tagadását szolgálta/szegény Kazinczy/,és minden lényeges dolog valójában a Pilisben történt,nem Székesfehérváron,Budán vagy Esztergomban.
Mindez a Jobbik hivatalos programjában is szerepel,az okatatás szerves részévé kivánják tenni,ha kormányra kerülnek.Így már érthető,hogy miért szerepel Herceg úr a ceglédi programban,Korondy testvér keze messzire elér,a helyi Fidesznek pedig kell a szövetség.
Szóval finn?Vagy ugor?Esetleg szkíta?Netán hun?
Ebben az országban a múlt sem biztos,nemhogy a jövő!

üdv:Lexx

princeps 2009.10.17. 17:07:35

Értem én, hogy ez Korondi testvér bulija, de miért nem szól semmit a töritanár alpolgi, miért nem akarja Cegléden megkülönböztetni magát a Fidesz a szélsőjobbtól, mi a jó ebben a reformátusoknak, és mi köze mindezeknek '56 ünnepéhez?

AishaGord 2009.10.18. 21:57:51

Értem én is a Korondi testvért, bár szerintem már megcsinálta a szerencséjét, biztos, hogy országgyűlési képviselő lesz (mondjuk, legalább nem itt rontja a levegőt!!!), de most választás előtt állunk, s biztos meg kell ragadni minden alkalmat, hogy a hülyeség, a ködösítés terjedjen.
Én a reformátusokon nem csodálkozom, az elvek és a gyakorlat olyan nagyon messze áll egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől. Arany Zsolt törvénytelenül működtet egy iskolát (ugyanis nincs olyan, hogy nulladik évfolyam), kiírták Kőröstetétlenen, hogy „cigánymentes iskola”, aztán gyorsan lekerült a felirat. Ha ez a református egyház, ez a hit, ez a vallás, ez az egyház, akkor én örökre hitetlen akarok maradni.
A Jobbik is keresztény Magyarországról papol, Korondi testvér is aktív részese volt valamikor, hogy Arany Zsolt lett az igazgató (no, de hogyan?), az meg teljesen nonszensz, hogy a város eltűri (mert gyenge és impotens, meg behódoló), hogy az egyházi iskolák nem veszik ki a részüket a problémás tanulók oktatásából, a hátrányos és a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek tanításából. Hogy is van ez? Az állami fejkvóta az kell, a munka nem. Hát menjenek a ...
Most be is fejezem, mert még jobban elragadtatom magam, s azt nem szeretném.
Üdv:
Aisha

princeps 2009.10.18. 23:27:27

A város szerintem nem "gyenge és impotens, meg behódoló", hanem vezetői ideológiai-politikai megfontolásból tudatosan erősítik az egyházi iskolákat az önkormányzatiakkal szemben! Ajánlom figyelmetekbe a Várkonyi és a Táncsics igazgatóválasztásainak tanulmányozását!

Nutella80 2009.10.19. 20:57:51

Állandóan visszakanyarodunk az iskolákhoz, bár értem, miért. Sajnos az oktatás katasztrofális, államilag meghülyített, és államilag alul dotált. Alulfizetett pedagógusokkal, szétpolitizált testületekkel, igazgatókkal, mindenható önkormányzattal (s most az önkormányzati iskolákról beszélek).
Az egyházi iskolákban terror van, templomba járás a diákoknak és a szüleiknek, pedagógusoknak kötelező bibliaóra, az üdülési csekk pofára kiosztása... Ez az Arany Zsolt féle református iskola. A napokban hallottam, hogy a nem tetsző, problémás diákokat egyik-napról a másikra kiakolbólítja az iskolából, valami külön szerződés, vagy felvételi kritérium alapján, de azt nem tudom pontosan, hogy mi is ennek a menete. A szülő meg birka módjára tűri, mint ahogyan a pedagógusok is, mivel féltik az állásukat. Szóval, ez sem nem demokrácia, sem nem etikus egyházi viselkedés, sem nem vallási megfontolás. Persze aki ismeri az igazgató urat még tornatanár korából, nem is csodálkozik olyan nagyon.
A városvezetés ideológiai-politikai megfontolása meg szemétség, mert ők elsősorban a két önkormányzati iskoláért felelősek. Nem tudni mai napig sem, hogy a polgármester miféle paktumot kötött a két egyházi iskolával.
Persze én azt mondom, mind a négy békésen elférne egymás mellett, ha nem lenne ilyen gusztustalan és tisztességtelen a verseny és a harc. De ez is olyan, mint maga a város. Sajnos.
Üdv:
Nutella

Steve. 2009.10.20. 23:54:25

Kedves Levelezőtársaim!
Korondi testvér különös ellenreformációba kezdett , az az "Isten, Haza ,Család," eszme helyi képviselői, támogatói hathatós segítségével.
Az október amúgy a reformáció hónapja,így erről időszerű megemlékezni. A képviselő úr a református egyház vezetőivel, Bölcskei tiszteletessel a Hegedűs családdal Tőkés tiszteletessel alázzák a reformáció eredményét. Talán nem akarják vissza állítani a " búcsú cédulát", amivel megvásárolható a bűnbeesés?
Luther meg gondba van a sírjában, vissza kellene szegezni a wittembergi templom ajtajára a kilencvenöt pontját. A bírálatot én megtehetem, mer a gyülekezet nagykorú tagja vagyok, konfirmáltam, felvettem az Úrvacsorát.
A leépülés itt akkor kezdődött el amikor Lízik tiszteletes privatizálta a karitatív tevékenységet a gyülekezetben. Utána a prezsbiterek egy része is lemondott. Ez adott egy lehetőséget az új gondolkozás létrehozására. Én a vallásomat nem gyakorlom a templomban, mert oda be költözött a politika.
a Bibliában írva van, Jézus kirugdosta a templomból kufárokat, pénzváltókat galambárusokat, mert a templom az imádkozás helye. Kálvin a templomokból még az orgonákat is kivitette, mert az imahelyet így tartotta puritánnak. Most másként van, időnként nemzeti zászlóba, vagy díszkivilágításba öltöztetik Európa legnagyobb református templomát. Hol van itt a tisztelet,és a szerénység? Rendeznek rendszeresen, számomra nem hiteles a mesék világába illő nem tudományos, előadásokat ahol kiderül, hogy Jézus is magyar származású. A művészetek pártolása, az kedvemre való.
Ezt én szóvá tettem Hánka tiszteletesnek,aki közölte, hogy neki a helyi hatalom igényét is figyelembe kell venni. Mikor kap már észbe a mindig későn ébredő értelmiségünk? El kéne már dönteni, hogy a templomba istentiszteletet, vagy párttaggyűlést rendezünk. Miért nem tud kinevelődni egy ceglédi születésű városvezetésünk? Hisz a mostani sem ceglédi gyökerű.
Még egy történet.:
Hánka tiszteletes ünnepélyes kinevezésekor Hegedűs tiszteletes asszony dicső Horti Miklósról énekelt a templomba. Ezt utólag a Kék Újságban kifogásolták. Nem is késett a válasz egyházi körökből, mért baj hisz az MSZP kongresszusán meg az Internacionálét énekelték! Ó mily kicsinyes gondolkodás!
Erre egy régi vicc.:
Amerikai turisták vannak Moszkvában. Meglátogatják a metrót
Idegenvezető: itt öt percenként jönnek a vonatok n. számú megálló van, n, kilométer hosszú a pálya, stb. stb.
Turista: De hölgyem azt mondta, hogy öt percenkét jönnek a vonatok, és ön tizenöt perce beszél és egy vonat sem jött
Idegenvezető: Azt mondta, az mondtam, maguknál meg verik a négereket!
Nos ilyen korrekt válasz adott az egyházfi is!
Kipanaszkodtam magam, mindenkinek jó éjszakát
Tisztelettel.:
Steve!!!!!

princeps 2009.10.22. 18:12:00

Íme a katolikus egyház körlevele az „ősmagyar szinkretizmussal“ kapcsolatban. A jó katolikus polgármesterünk hiányzott a miséről, mikor felolvasták? Az meg hogy a reformátusoknak figyelembe kell venni a helyi politika elvárásait, azt jelenti, hogy a presbiter Korondi mondja meg, mi a református egyház érdeke? Mit szól ehhez pl. Sándor Balázs?

Steve. 2009.10.22. 21:55:34

Princeps!
Azért talán van értelme a mi firkálásainknak, ugyanis a város honlapjáról lekerült, az ünnepi rendezvények sorába felvett " tudományos egyházi rendezvény". Igaz a városban felállított plakátokon még szerepel.
Talán van még füle valakinek az önkormányzatban?

princeps 2009.10.23. 10:48:21

Lehet, hogy inkább a Kék Újság írása miatt!

Nutella80 2009.10.23. 19:17:58

Üdv Nektek!

Kimásoltam egy részt ebből a bizonyos püspöki levélből, Princepsnek hála, de érdemes elolvasnotok az egészet.

„Katolikus hitünk elleni támadás érkezik a szélsőségesen liberális eszmék irányából is, amelyek a relativizmus diktatúráját erőltetik ránk, azt a szemléletet, amely kétségbe vonja magának az igazságnak a létét. Ez az irányzat az élet tisztelete helyett a halál kultúráját terjeszti. Tagadja vagy relativizálja a férfi és a nő különbségét, valamint a házasságot és a családot. Ezzel szemben mi elfogadjuk a teremtő Isten tervét az emberről, a családról, a kultúráról, a nemzetről. A globalizációval szemben a katolicitást valljuk. A katolikus igazság nem nemzetközi, hanem nemzetek feletti, de hogy konkrétan létezhessen, a nemzeti kultúrákban kell megtestesülnie.

Katolikus hitünket kikezdheti az a felfogás is, amelyet így szoktak megfogalmazni: „vallásos vagyok a magam módján“. Csak akkor vagyunk és maradunk katolikusok, ha az Egyház élő hitével összhangban hiszünk, mert egyedül egyházának ígérte meg Jézus Krisztus: „Én veletek vagyok minden nap a világ végezetéig“ (Mt 28,20).”

Hát, ennyi ez, olyan szépen, gusztusosan megfogalmazva, ahogyan a papi retorika megkívánja. Azt én értem, hogy a hülyeség terjed, mint ezzel a Herceg-féle pilisi marhasággal, de az egyház még mindig kezében akarja tartani a dolgokat.
Ma voltam ezen a ceglédi 56-os megemlékezésen. Kíváncsi voltam, vajon ki lesz ott, s ki nem. A három történelmi egyház papja ott volt, még ki is álltak. Persze 56-ról nem sok szó esett. Persze minek is túlbeszélni. Tegnap már volt beszéd is.
De ez a fajta egyházi nyomulás érdekes.
Olvassátok el az idézett szöveget, ez a „relativizmus diktatúrája” a csúcsa a szövegnek, melynek persze ismét a liberalizmus az oka. Azt mondják, terjed az „újpogányság”, ami ugye azt jelenti, már nem mindenki annyira egyházhívő, mint azt az egyház helyeselné. Az egyház egyébként is fontosabbnak tartja már régóta, hogy benne higgyenek, mint magában a vallásban.
Olvastam egyszer egy könyvet a Holt-tengeri tekercsekről, amelyben azt állították, az utólag Szent Pál néven celebbé vált úriember római spion volt. Ezt ugyan a kutya sem tudja bizonyítani, meg ez ellenkezőjét sem, de az biztos, hogy Szent Pál tehet róla, hogy az akkori nagyon szigorú vallási törvények helyébe a hit (és feltétlen engedelmesség) lépett. Ez egyébként nyilván szimpatikusabba mai egyháznak is, hiszen a trövény az fekete-fehér beszéd, míg a hit (és magyarázata, alkalmazása...) sok mindenre lehetőséget ad.
De majd elmondja valaki az igazságot ebben az ügyben, aki nálam sokkal jobban ért hozzá.
Üdv:
Nutella

princeps 2009.10.24. 09:41:40

Nyilván azért kellett kicsit a liberalizmust szidni, hogy meglegyen az egyensúly, ha már egyszer úgy lehordták a szélsőjobb köröknek oly kedves pilisi szívcsakrát. Az meg, hogy a liberalizmus nem tetszik az egyháznak, nem meglepő, hiszen ők hisznek az abszolút igazságban, a liberalizmus meg pont arról szól, hogy a másiknak is lehet igaza, ezért jobb ha nem öljük meg, mert később még az ő igazsága is jól jöhet!

Akármi is volt Szent Pál (olyat is olvastam róla, hogy látens homoszexuális...), szerintem nélküle ma nem lennének keresztény egyházak, hiszen ő csinált a kis zsidó szektából a pogányok számára is befogadható vallást. Persze ehhez kicsit át kellett alakítania Jézus tanait. De hát valamit valamiért!

Vasszarv 2009.10.24. 21:16:50

Sándor Balázs véleményét meghallgathatjátok a témáról hétfőn 19 órától a Stage-ben "A püspökök kiátkoznák a táltosokat?" -címmel tartandó vita fórumon.

Az, ha egyház és politikai erő összefognak, visszájára fordulhat oda-vissza.
Az Albertirsai evangélikus és a Jászberényi katolikus pap most buktak le botrányos ügyekben (pénzügyi visszaélés, homoszexualitás). Szerintem az egyház nem ülhet az isteni tévedhetetlenség piedesztáján. Alázattal inkább az evangélium hiredetésével kéne, hogy törődjön... Emellett egy-egy gyülekezetnek többféle politikai szimpátiával rendelkező tagja lehet.
A Fidesz népszerűsége sem örök, helyi szinten már most is erkölcsi problémák hírei látnak újra és újra napvilágot, ez meg az egyházra hat vissza majd negatívan...
Szerintem az egyháznak, ahogy a bíróságnak, vagy a médiának függetlennek kell lennie a politikától, ellensúlyként kell megjelenni. A társadalomnak szüksége van arra, hogy több lábon álljon, az erők egymást kontrollálják. Ez fájdalmas, de szükséges a biztonság és így a hosszútávú növekedés szempontjából.
Sajnos a hatalom egyre inkább központosul egy kézben, ami hála a mostani elit minősíthetetlen felelőtlenségének, a következő választások nyomán egy kézbe kerül. Ez, ha jó kéz, akár jó is lehet, de sajnos nem így szokott lenni. Lenin után jön egy Sztálin...

Meggyvágó Madár 2009.10.25. 00:42:27

Hát "Barátaim"!
Időnként szégyellem, hogy szoktam írni ezen az oldalon.
Most is ezt érzem, mert annyira ócska és primitív szinten megy ez a mostani diskurzus...
Nem tragédia az, ha valaki ateista, netán liberális. De a butaság az megbocsájthatatlan.
Olyan szinten folyik most a beszélgetés, mint a hülyegyerekek társalgása. No, de ők legalább hülyegyerekek! Ti pedig, állítólag értelmes felnőttek vagytok. Nincs kedvem ebbe a témába belefolyni, csak jelezni akartam abszolút különállásomat.
Ezek után nem hiszem, hogy kifogásolhatjátok - az egyébként visszafogott - balosos, liberálisos és bolsisos kitételeimet.
Üdv.:
MM

Nutella80 2009.10.25. 09:50:36

Kedves Meggyvágó Barátom!

Az egyház sem érinthetetlen. Nem is szabad, hogy az legyen, mégis úgy csinálnak, mintha nem telt volna el már sok idő azóta, hogy a hatalom nem az övéké. Ennek semmi köze az ateizmushoz és a liberalizmushoz. Példaként kellene elöl járniuk mindenben, de ettől nagyon messze vannak sok mindenben.
Megszereztem és elolvastam azt a könyvet, amit egyszer régen még Josephin javasolt, Peter de Rosa: Krisztus helytartói címmel. Olvassátok el.
Azt azért kér lenne tagadnod, kedves Barátom, hogy az egyház az idők folyamán mindig érvényesíteni akarta és érvényesítette is sokszor akaratát, a való világban folyó dolgok viszont nagyon messze voltak Jézus tanításaitól. A baj nem a vallással és a hittel van, hanem az akaratát mindenáron érvényesíteni akaró egyházakkal. A papok is emberek, s ezt bizonyítják is, nagyon normális, emberi dolgokkal is, meg homoszexualitással, ingatlanbiznisszel, zabigyerekekkel... Ezt nem lehet tagadni, és nem is kell. Az egyházaknak is meg kellene újulniuk, de nem nagyon teszik. A ködös titokzatosságba burkolt magyaráztatok még mindig elegendőek ahhoz, hogy az emberek ne tegyenek fel kérdéseket. S ez nem az ateizmus vagy a liberalizmus miatt van, hanem mert az emberek zöme nem mer kimondani dolgokat, mert aki megteszi, az rögtön eretnek lesz, akit ki kell átkozni az anyaszentegyházból.
Tehát, kedves Barátom, én azt gondolom, nem ócska és primitív szinten megy ez a diskurzus, hanem kérdésekre keresünk választ, mint általában.
Baráti üdvözlettel:
Nutella

princeps 2009.11.07. 12:41:02

Szeeegény Korondi testvért bántják az elvtársai, mert nem elég kemény! index.hu/belfold/2009/11/07/mszmp-s_aknak_a_jobbikban/

princeps 2009.11.07. 13:06:46

No és még egy hír: a KÉSZ ceglédi rendezvényén Szabó Márk, a Nézőpont intézet politikai elemzője, Rogán Antal és Semjén Zsolt jelenlétében a következőket mondta: "a Jobbik egy felforgató, neopogány eszméket hirdető párt, amelyik szerinte nem keresztény, de nem is jobboldali, és a magyar érdekeket sem képviseli."

AishaGord 2009.11.07. 14:40:19

Sziasztok!
Én is ott voltam ezen a dicső rendezvényen, elkezdődött a kampány. Hogy ezt hogyan engedhették a polgármesteri hivatalban megrendezni, az más kérdés. Nyilván az is érdekes, hogy a Fidesz miért ódzkodik a Jobbiktól, bár szerintem rájöttek, a farkassal nem érdemes egy akolba bújni. Lesz még bajuk elég, az biztos, mert Vonáék megérezték már a pénz szagát, s ezt nagyon nehéz lesz elfeledtetni velük. Az emberek meg naivak, elhisznek mindenféle nemzeti maszlagot. De ezt már ismerjük a Fidesz időkből.
Üdv:
Aisha
süti beállítások módosítása