CEGLÉD Virtual.huh - Josephin

Central Europe Gigantic LED Virtual Hogy világítsanak a fények. és látszódjon Cegléd – régebben, most, és ezután –, ahogyan még nem láttuk, csak tudjuk, van ilyen arca is.

Friss topikok

  • Cassivs: Engem tanít Lovas Ottó. Szaktársaim véleményét tolmácsolom, ami megegyezik az enyémmel. Zseniális ... (2011.12.05. 11:16) „Nehézlovasság”?
  • Radiusjan: Nem kell szeretni az igazat, a gyógyító, keserű orvosságot, a fájdalmas műtéteket sem,de el kell f... (2011.11.08. 00:27) Genetikus vagy csak átmeneti?
  • hawelka: @Nutella80: 1 év után kinek jut eszébe ...Ha valaki a jóságnak és szeretetnek csak egy morzsáját, ... (2011.10.11. 16:32) Elkezdődött a jövő!
  • Dzsonszi4: Mi volt a 168 órában? :P (2011.04.25. 11:27) Lovas Ottó tényleg sztár lett
  • Meggyvágó Madár: Üdv Mindenkinek! Gondoltam benézek, de halódik itt minden. Már nem is balos, hanem provinciális. O... (2010.11.17. 22:45) Magyar Nemzet kontra Pákozdi Sándor

Linkblog

Műveletlenül

2008.04.19. 09:40 | CEG LED.huh - Josephin | 1 komment

Műveletlenségemnek köszönhető, de fogalmam sincs, kitől származnak az idézetek. Kedves Catcher! Világosíts fel. Annyira nagyon nem tetszettek, de ez nem jelent semmit. Sznobizmusom csak a legismertebb költők műveit engedik beférkőzni leszűkült látókörömbe, s csak azokat, amelyekre mások is azt mondják, hogy hű, de jó! (Nem akarok ironizálni, de tényleg nem tudom, kiről van szó!)

A fröcsögésre visszatérve még egy pillanatra, azt hiszem, a viszonylagosság nem lehet mérvadó ebben az esetben. Csak egy példa: Az Apáthi-Tóth és Fehér Ferenc féle médiaszörnyület után úgy tűnik, Bányász Barna gatyába rázta a CTV-t. Az nyilván nem várható, hogy tényfeltáró riportokban a visszásságok is megjelenüljenek, de korrekt tájékoztatást nyújtanak. Jól szerkesztve, jól vágva, amennyire ezt a lehetőségek megengedik. Attól viszont ideggörcsöt kapok, amikor olvasom az online híreket, az előzeteseket, s tévesztések, nyelvtani hibák fordulnak elő a szövegben. Apróság, de nem csak ceglédiek tévednek a televízió honlapjára, bárki bárhol láthatja a világban. Ez csak pici igényességet, pici odafigyelést kívánna meg. Az, hogy én itt a blogon összevissza írok mindenfélét, s tele van hibával, legfeljebb azt mondják rám az emberek, ugyan mit lehetne várni tőlem. Ez a szőkeség azt hiszi magaráól, hogy ... pedig csak frusztrált. Talán így van, de mint írtam tegnap, a frusztráció bizonyos esetekben absztrakcióra kényszeríti az embert. És ez érdekes játék.

Ha Bányász Barna ezt fröcsögésnek ítélné meg, akkor nagyon csodálkoznék. Nyilván azt mondja (s ezt nem kell nyilvánosan megtennie), mert értelmes fiú, igen, ez tényleg így van. Persze az emberek nehezen mondanak ki ilyet, nehezen ismerik el, hogy hibáztak, hogy nem jól végezték a dolgukat, hogy nem olyan szépek és okosak, mint azt szeretnék, mint ahogyan szeretnék elhitetni másokkal...

A rokoni kötelezettségek olykor nehéz terhet rónak az emberre. Tegnap meghívtak a Várkonyi estre, ügyes a gyerek, meg szép is, meg okos is. Vittem csokoládét, virágot, tapsoltam, mosolyogtam. És szenvedtem (mint valamikor a saját gyerekeim hasonló rendezvényein). Amikor a pedagógusok átmennek rendezőbe, koreográfusba, elfojtott, titkos vágyaik az emelkedett művészet labirintusába kergetik őket, hát az nem olyan nagy élmény. Persze a szülők élvezték, hiszen ügyes a gyerek, meg szép is, meg okos is. Jaj!

Most mennem kell. Valami ebédnek is lennie kell ma.

Pá:

Josephin

A bejegyzés trackback címe:

https://josephin.blog.hu/api/trackback/id/tr34432322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cobra 2008.05.02. 19:02:13

Josephin, Josephin!
Kedves Berényi-Egervári-Josephin koma!
Meg Kedves sznob, köldöknéző Lexx koma!
Ti követeltétek!

Az idézetek Zimonyi Zitától származtak.
De most jön a java!

Josephin!
Tudom, nehéz háromgyerekes (álcázott) anyukának lenni, de veled ellentétben én tudok olvasni. Küldök neked két idézetet Zimonyi Zita életrajzából. Megjelent a Sorstársalgások című könyvben. Látod, Josephin, ha te is lennél valaki Cegléden, akkor benne lennél a könyvben. De hát nem vagy benne.

„Ezen a világon mindenki a maga alkalmasságának és igazságának tántoríthatatlan híve. Nehéz ebben a kezdetleges biológiai szerveződésben létezni: Istentől való elmével és akarattal – emberi korlátok közé szorítva – fájdalmas a tehetetlenség érzése! Hatalmas a szakadék a vágyak és a lehetőségek között. Nem tudjuk megváltani a világot, még ha sokan olyannyira szeretnénk is. Nagy a tülekedés az életországúton, ha valaki előre akar jutni, el kell taszigálnia az előtte pöffeszkedőket. Ezért nem mindig a legjobbak, hanem a legerősebbek kerülnek az élbolyba. Úgy tűnik, sokkal fontosabb a törtetés, az önérvényesítési szándék, mint a képesség. Csak reménykedhetünk, hogy az előzőhöz olykor párosul az utóbbi tulajdonság is. Sokáig azt hittem, hogy ha valamiben megfelelő vagyok: felkarolnak, jó jegyet kapok, mint az iskolában. Legyek szerény, okítottak. Micsoda hülyeség, pont az ellenkezője igaz: ha nem nyomulsz, lemaradsz! Kár, hogy erre sok-sok hiú ábránd után kellett rájönnöm. Ma már az amerikai minta alapján menedzserképzőkben tudatosítják a „humanizált arcátlanság” szükségességét a jövő nemzedékben. Tőlem ez idegen, ezért nem választottam a karrierépítést (vagy azért idegen, mert nem építettem karriert)...” Zimonyi Zita

„Nem kell azt hinni, hogy a világ csupa jótét lélekből áll, én meg a kíméletlen szókimondásommal megsebzem az ő önérzetüket… Az emberek „reklámfelületük” önmaguk képességeinek, előtérbe akarnak helyezkedni. Ehhez semmilyen eszközt nem átallnak felhasználni. Ha valaki akadályozni próbálja őket, akkor a legtöbben pulzusszám-növekedés és szemrebbenés nélkül „nekimennek az ellenfélnek”. Ehhez képest én egy riadt gyerek vagyok, többnyire kitérek mindenki elől, és visszahúzódom a magányomba. Udvarias körültekintéssel közelítek mindenkihez. Ha viszont bárdolatlan tunyasággal vagy melldöngető képzetlenséggel találkozom, elismerem, sajnos konfliktuskezelési edzettség nélkül elveszítem a fejem és mindig indulatból emelem fel a hangom.” Zimonyi Zita

Hölgyek, Urak, fiúk, lányok, kutyák!
Van egy színvonal ami alá nem megy az ember, ezért nem nézek én Győzike show-t, Fábry-show-t, és nem olvasom többé a Josephin blogot. Eddig is csak véletlenül keveredtem ide.

Azt hiszem, hogy itt összegyűltek a szexuálisan kielégítetlen, impotens, frigid – mert Freudnak bizony igaza volt, a szexualitás akkor is irányítja az életünket, ha nem is tudunk róla –, munkájukban sikertelen, frusztrált, köldöknéző ceglédi kultúrsznobok, akik jól elvannak a maguk gyártotta dagonyában. Ott fürdenek naphosszat, mint a disznók.

No, további jó dagonyázást.
P.S.
Josephin! Mit nem adnál, ha szerepelnél Zimonyi most készülő könyvében, a 99 férfiban! De ebből is kimaradtál...
Sebaj, majd talán Esterházy beleír valamelyik posztmodern baromságába. Fel a fejjel!

Cobra
süti beállítások módosítása