CEGLÉD Virtual.huh - Josephin

Central Europe Gigantic LED Virtual Hogy világítsanak a fények. és látszódjon Cegléd – régebben, most, és ezután –, ahogyan még nem láttuk, csak tudjuk, van ilyen arca is.

Friss topikok

  • Cassivs: Engem tanít Lovas Ottó. Szaktársaim véleményét tolmácsolom, ami megegyezik az enyémmel. Zseniális ... (2011.12.05. 11:16) „Nehézlovasság”?
  • Radiusjan: Nem kell szeretni az igazat, a gyógyító, keserű orvosságot, a fájdalmas műtéteket sem,de el kell f... (2011.11.08. 00:27) Genetikus vagy csak átmeneti?
  • hawelka: @Nutella80: 1 év után kinek jut eszébe ...Ha valaki a jóságnak és szeretetnek csak egy morzsáját, ... (2011.10.11. 16:32) Elkezdődött a jövő!
  • Dzsonszi4: Mi volt a 168 órában? :P (2011.04.25. 11:27) Lovas Ottó tényleg sztár lett
  • Meggyvágó Madár: Üdv Mindenkinek! Gondoltam benézek, de halódik itt minden. Már nem is balos, hanem provinciális. O... (2010.11.17. 22:45) Magyar Nemzet kontra Pákozdi Sándor

Linkblog

„A hír szent, a vélemény szabad”

2007.06.07. 22:22 | CEG LED.huh - Josephin | 7 komment

Igen! Igen! Igen! Ezt szeretném. Ezt a fajta pezsgést, gondolkodást, ezt a fajta kommunikációt. Sajnos (vagy szerencsére) nem az én szőkeségem a mérvadó sok témában, de én nagyon élvezem ezt a kontrollt, amely kijavít, s ha kell, meg is dorgál, amikor zöldségeket beszélek. Igazság szerint nagyon tetszene az is, ha nekem szinte alig kellene írnom, helyettem a hozzászólások gerjesztenék a kommunikációt, véleményeket, ellenvéleményeket, híreket hoznának, vinnének ezek az eszmecserék, s tényleg egyre többet tudnánk meg városunkról.

Lexx, Neked igazad van, a blog maradjon meg egy kritikus fórumnak (de ugye nem kell száműznöm teljesen az erotikát?), a blog adjon teret mindenkinek, akinek fontos ez a szellemi pezsgés.

Két hónappal ezelőtt nem hittem volna, hogy ennyien „megfordultok” itt, nem gondoltam volna, hogy képes ennyi ember karakteres vélményt megfogalmazni a helyi kiskirályok ténykedéséről, nem hittem volna, hogy lesz hozzá elég merészség, elég kitartás, elég – hogy kissé pátosszal is fogalmazzam – elhivatottság.

A blog engem már rég kinőtt, ti adtok neki életet és szellemiséget, az én szőkeségem már csak arra elég, hogy megszabjam a kereteket, a határokat. Nagyon örülök nektek, nagyon örülök az újabb és újabb hozzászólásoknak, mert abból látom, sokan vagyunk, akiknek fontos Cegléd, fontos a kommunikáció, fontosak a barátságok (mégha ezek virtuális barátságok is egyelőre).

A képviseleti demokrácia megbukott Cegléden, az önkormányzat is kiállította magáról a bizonyítványt, elég hamar. Sajnos a civil kontrollal egyelőre még nem törődnek, bár tudom, ők is rendszeres olvasói a blognak, még az is lehet, hogy közülük is vannak kommentezőink. Ezt nem tudni. Azt viszont tudom, hogy idealista vagyok, s azt szeretném, induljon meg a város lakói és az önkormányzat között a kommunikáció. Sértettséggel nem lehet sehová sem jutni. Tudom, borzasztó kellemetlen beismerni a tévedésünket, de ebbe még senki nem halt bele. Mondjuk azt, igen, rosszul indult a testület, nem mérte fel az erejét, s nem sejtette, hogy ekkora ellenállásba fog ütközni. S ha nem hajlandó ezen az állásponton, ezen a politizáláson, ezen a sértett hallgatáson változtatni, akkor az ellenállás még nagyobb lesz, még erőteljesebb. Mindenki nagyító alatt fogja vizsgálni az összes döntésüket, s mindenki fontosnak fogja érezni, hogy a jegyzőkönyveken kívüli információk is napvilágra kerüljenek, vagy ide, a blogra.

„A hír szent, a vélemény szabad.” Ehhez tartsuk magunkat. (Köszönöm Lexx, ismét, és mindenkinek, aki javít rajtam.)

Puszi:

Josephin

A bejegyzés trackback címe:

https://josephin.blog.hu/api/trackback/id/tr4994659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ceglédnek - Ceglédről - SalvadorD 2007.06.07. 23:06:16

Sziasztok
Mióta ez a „kilőtt hernyótalpas” hallgat, azóta tényleg csönd van a blogon. Mióta kilőtték a Táncsicsot, mióta nem lobog annyira a zászló, azóta nincs téma?
Majd jönnek a bécsiek, s lesz itt pezsgés. Biztos hallottátok , az ipari parkunkat (is) már Ausztriában áruljuk. S büszkék lehetünk, mert még az újságírók is megdicsértek bennünket. Valószínűleg nagyon jól beszélhet németül a Györe Anett, vagy az alpolgármesterünk, Takáts László, hogy így elájultak tőlünk a média képviselői. A szakmai nyelv az aztán nagyon megy nekünk. Czérna Miklós is jól beszélheti a nyelvet, a felszámolt Volán élén volt valamikor főnök, ezután már csak az önkormányzat vagyonával kell jól gazdálkodnia, ha már a Volánéval nem sikerült. Dehát itt nagyobb a tét, nagyobb a felelősség, szükség volt a komoly szakmai tudásra. Bár biztos nem miatta ment majdnem csődbe a város.
A Takáts, meg a Györe Anett! Melyikőjük a hozzáértőbb. S hol maradt a Nyári Tibor, ki leginkább szakértője az ip. parkunknak? Micsoda szervezettlenség ez! Hogy vesznek meg így bennünket az osztrákok?
Salvador

Aisa 2007.06.07. 23:13:28

Nem kell mindig ezerrel pörögni! Jönnek majd újabb hernyótalpasok, csak türelem. Nem bírják ki sokáig csöndben, csak ne fröcsögnének, hanem próbálnának meg normálisan érvelni, vitatkozni. Visszasírom Bont. Komolyan!
A Györe Anett meg a Takáts szép páros. Kíváncsi lettem volna, hogy
hogyan kommunikálnak. Vagy nem is kommunikáltak? Csak egymással?
Láttam valamelyik nap a CKTV-n, hogy a Györe Anettnak milyen vehemenciával igyekeztek valami értelmet és ismeretet verni a fejébe a képviselőtársai a laptop rejtelmeiről. Nem tudom sikerült-e. Ezek a képviselők már tényleg érdemesek arra, hogy ne csak itthon, hanem külföldön is képviseljenek bennünket!
Aisa

Loló 2007.06.07. 23:26:10

A csönd néha jó.Csak figyelünk, hallgatunk, olvasgatunk.Mosolygunk az " egynevesítésen"...(Tudjátok, a tankos ember egybevont minket, párunkat...:))
Jó lenne, ha azok is hajlandóak lennének " politizálni", akik közös érdekeinket, tényleg közös érdekeinket képviselnék!Mindenkiét, vagy nagyon-nagyon sokunkét...Lehet,hogy ez is bekövetkezik, talán nem olyan sokára..

Saxof 2007.06.08. 09:21:28

Kedves Loló!
Te is optimista vagy, mint valahol mindannyian, mert azt gondoljuk, lehetne sokkal jobb is ez a világ.
A blog megmutatta, hogy van igény a demokráciára, a vélemények kifejtésére, a közbeszédre. Már ez is nagyon nagy eredmény, és szerintem ez az igény csak erősödik mindenkiben. Csak Josephin tudja, hogy mennyien is látogatják ezt az oldalt, de én azt hiszem, bármennyien is klikkelnek rá nap mint nap, ez csak azt jelentheti, egyre többen leszünk. Persze a tankos emberek is bejelentkeznek olykor, egy-egy kirohanás erejéig, de én azt szeretném, ha egészséges viták zajlanának itt, ha mindenki képes lenne álláspontokat képviselni, ha érveket sorakoztatna fel. Igaza van a mi szőkeségünknek abban, hogy ennek lenne értelme, ettől fejlődhetne a város közgondolkodása, ettől léphetnénk előre. Az acsarkodás, a szélsőséges politizálás nem vezet sehová. A Korondi féle emberek el fognak tűnni a süllyesztőben, mert nem lehet örökké csak ujjal mutaogatni, miközben valós programot nem tud adni, aki csak az ellenséget keresi és látja a másikban. Azt az értékrendet, gondolkodást, amely a Táncsics igazgatóválasztása körül zajlott, én visszautasítom a magam részéről, mert ilyen szemlélet, ilyen döntéshozatal csak rombolja a meglévő, működő közösségeket. Nem lehet diktátorokat ültetni minden székbe, mert előbb-utóbb fellázadnak az emberek. Elvileg demokrácia van, s ezt nem ártana tudomásul venni az önkormányzatnak és Korondi úrnak is. De a demokrácia nem azt jelenti, hogy a hatalmon lévőnek mindent lehet, hanem hogy közösen, megbeszélve dolgainkat haladunk egyolyan cél felé, amely mindannyiunknak a legjobb.
Saxof

Cen-si 2007.06.08. 09:25:38

Kedves Unkarilainen!
Sokféleképpen lehet a világot látni. Én már tudom. A moögöttes tartalmak sokszor többet ártanak, mint a nyíltan kimondott gondolatok. Senki nem azt mondta, hogy meg kell tagadni Istent, hazát, a demokráciát, hanem hanem ellenségek helyett a barátot kellene már végre megtalálnunk egymásban. Tudod: „itt élned s halnod kell”. S jobb lenne már békességben és egyetértésben. Én ezt nem olyan régen tanultam meg.
Üdvözlettel:
Cen-si

Lexx 2007.06.08. 12:38:55

Kedves Josephin!
Ma Magyarországon nincs demokrácia,mondja és irja Orbán Viktor.Ha Magyarországon nincs,akkor Cegléden sincs,hiszen nem azt mondta O.V.,hogy Magyarországon nincs,kivéve Ceglédet.Persze ez marhaság,én nem értek vele egyet,Magyarországon és természetszerűleg Cegléden is demokrácia van,képviseleti demokrácia.Ami működhet jól,vagy rosszul,de attól még képviselet demokrácia van.Azért jó ez a blog,mert mintegy negyedik hatalmi ágként,a nyilvánosság kontrolljával tud hatni/remélem/a döntéshozókra.Majd meglátjuk.
üdv.Lexx

Angelo 2007.06.09. 23:08:17

Kedves Választópolgár!
Hogy tisztán lásson: A fenti sorok alapjában két egyszerű gondolattal támadják a jelenlegi városvezetést:
1. Táncsics igazgatóválasztása.
2. Bécsi kiállítás. (megjegyzem még a blog olvasók sem biztosan tudnak róla)
Egyenlőre mindkét próbálkozás harmatgyenge. A Táncsics körül mesterségesen felkavart indulatok lassan vissza hullanak az indulatkeltőkre. Az új igazgatónő jól beilleszkedett a régi-új közösségbe és már a hivatalos átadás-átvétel előtt nagyon kedvező hírek jönnek a Táncsics háza tájáról. Drága ellenzékiek, drága Josephin, vége lecsengett, kár a gőzért!
A befektető-keresés pedig minden normális városvezetésre jellemző kellene legyen. Remélem más országokban is folytatódik a keresés és nem ragadnak le az ausztriai Bécsnél. Eddig miért nem volt ilyen?
Sós Jánost egyéniben verő Györe Anetett ilyen blődlivel támadni pedig egyenesen szamárság. Tudom, hogy fogást kellene találni, de ilyen amatőr módon...?
süti beállítások módosítása