CEGLÉD Virtual.huh - Josephin

Central Europe Gigantic LED Virtual Hogy világítsanak a fények. és látszódjon Cegléd – régebben, most, és ezután –, ahogyan még nem láttuk, csak tudjuk, van ilyen arca is.

Friss topikok

  • Cassivs: Engem tanít Lovas Ottó. Szaktársaim véleményét tolmácsolom, ami megegyezik az enyémmel. Zseniális ... (2011.12.05. 11:16) „Nehézlovasság”?
  • Radiusjan: Nem kell szeretni az igazat, a gyógyító, keserű orvosságot, a fájdalmas műtéteket sem,de el kell f... (2011.11.08. 00:27) Genetikus vagy csak átmeneti?
  • hawelka: @Nutella80: 1 év után kinek jut eszébe ...Ha valaki a jóságnak és szeretetnek csak egy morzsáját, ... (2011.10.11. 16:32) Elkezdődött a jövő!
  • Dzsonszi4: Mi volt a 168 órában? :P (2011.04.25. 11:27) Lovas Ottó tényleg sztár lett
  • Meggyvágó Madár: Üdv Mindenkinek! Gondoltam benézek, de halódik itt minden. Már nem is balos, hanem provinciális. O... (2010.11.17. 22:45) Magyar Nemzet kontra Pákozdi Sándor

Linkblog

Hátha

2007.05.28. 22:19 | CEG LED.huh - Josephin | 5 komment

Holnap kedd. Hosszú volt ez a hétvége, család, barátok, csöndes ebédek, szolid vacsorák. csevegés, emberi viszonylatok. A férjem azt mondta, örökké így kellene lennie, megállítani az időt, s kivárni, míg olyan lesz a csillagok állása, mely mindenkinek kedvező.

(De én azt mondom, hagyjuk inkább folyni az időt kicsit. Réthi Mária, Csuti Emese, Fernengel Katalin. Már a helyükön. A szőke szépség is nyert, a jövőben mint Cegléd város jegyzője. Az idő meg folyik tovább, s ez a csönd csak a kételyeket erősíti, a kérdéseket szaporítja. Nem múlik el nap, hogy ne kerüljön szóba, ne legyen téma munkahelyen, egy presszó teraszán, a bolti bevásárláskor, vagy csak az utcán összefutva.)

Hétvégén sokat sétáltunk, kézenfogva, mint a szerelmesek, gyerekek nélkül. Hátha találkozunk valakivel a nagyok közül, hátha beszélhetünk néhány szót (hiszen a férjem sok városi vezetőt ismer, régről és mostanról is), de nem találkoztunk senkivel, csak a gyerekeket ünneplő felnőttekkel, ficánkoló, kipirult gyerekekkel, templomba igyekvőkkel. (Ugye most van mit meggyónni, most szükség van a papok feloldozására, Isten remélt segítségére? A virtuális búcsúcédulák már kiosztva, mindenki vegyen szükséglete szerint, s emelje fel az égre ájtatos, átszellemült tekintetét). Hátha a Jóisten tényleg megbocsát.

(De itt nem ér véget a történet. Biztosan nem, csak most nem folytatódik.)

Josephin

A bejegyzés trackback címe:

https://josephin.blog.hu/api/trackback/id/tr7688482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cen-suras 2007.05.29. 18:30:35

Kedves Josephin!
Látom, nagy a csönd, s én azt hiszem, most olyan témához nyúltál, ami nem tetszik mindenkinek. Mert ilyenek vagyunk. Hiszünk Istenben, s ezt nem szeretjük, ha a szemünkre vetik, bát én tudom, mindezt hogyan gondoltad. Azt is tudom, a gyarlóságainkat ostoroztad ezzel is, van is igazad, de az emberek nem szeretik, ha Isten elé citálják őket. Sajnos ez így van.
Cen-si

Ceglédnek - Ceglédről - SalvadorD 2007.05.29. 18:37:15

Szia Cen-si!
Épp most akartam írni Josephin tegnapi bejegyzéséhez valamit, mert eddig nem volt időm, de te megelőztél. Ne haragudj megtért barátom, de nem értek egyet veled teljesen. Ez a neovallásosság nekem kicsit az agyamra megy, mindenki templomba jár, mitha attól jobb ember lenne. A templomban biztos. Na de amikor onnan kijön, akkor milyen lesz? Én is ismerek sok oylat, aki a rendszerváltozás óta bőszen koptatja a templomi padikat, de egyébként meg olyan féreg, hogy te még hasonlót se láttál. S most ezzel a mondatommal nem általánosítottam, senki ne értsen félre, én tisztelem, ha valaki hisz valamiben, ha hívő ember, de akkor éljen is úgy, mint ahogy a hite, a vallása diktálja. Ha meg a kettő ellentétes egymással, akkor csak dumál, hazudozik, magának is. Pont olyan ez, mint a demokrácia. Csináljuk rendesen, vagy csak dumálunk róla! Na, melyik a jobb barátocskám?
Salvador

Salvador 2007.05.29. 18:44:04

A nagy igyekezetemben meg a lényeg lemaradt. Szóval a doktorkáefté akarja a kórházat, s kizárólagos jelöltként beszélnek róla az önkormányzatnál Földiék.
Én azt gondolom, azonkívül, hogy ez felettébb etikátlan viselkedés, valójában szerintem törvénytelen is, az összeférhetetlenség fennáll, ugyanis a Bobál hogyan szavazhat a testületben arról, ami az övé. Ha kilépne a káeftéből (majd persze bolond lesz másra hagyni a zsíros üzletet), akkor persze már lehetne erről szó, de a jelen állás szerint az se lennet így már tiszta ügy. Meghát mi van a versenyhelyzettel, amiről mindenütt papolnak? (Na, már megint a papok!)
Ébredjetek fel végre!
Salvador

cen-suras 2007.05.29. 19:04:48

Kedves Salvador!
Nem akarok én most vitába bocsájtkozni, de jobban tisztelhetnéd a vallásos emberek érzelmeit, még akkor is, ha azt mondod, s ebben igazad van, nem a vallásosságtól jobb vagy rosszabb ember valaki. Bár lehet, ebben is tévedek, mint eddig már annyi mindenben.
A Hospit Medical Kft.-ről amit az önkormányzat előad, ugyanaz, mint eddig minden másban. A városi emberek megvezetése. Én próbéltam kideríteni a hivatalos városi honlapról, hogy mitől ez a legjobb megoldás a semmiféle másik megoldással szemben, amit nemis kerestek, de semmi lényegi információt sem találtam.
Mint az Ipari Parknál sem. Végigböngésztem a Mobilpark honlapját, de a szépen megcsinált képen kívül a tartalom nulla. Évek óta nem csinálnak semmit a Nyári Tibiék, elég jó pénzért.
Hát erre mondjon valaki valamit!
Cen-si

Loló 2007.05.29. 21:04:22

Kedves Cen-suras!
Imádom ezt a " jobban tisztelhetnéd a vallásos emberek érzelmeit " szöveget!
Mert a nem -vallásos emberek érzelmeit nem kell tisztelni?Vagy jobban?Minél?
Mindenki abban hisz, amiben akar, meg oda jár, ahová szeretne, de éljen úgy , hogy azért tisztelhessem, ne az érzelmeiért, meg azért , hoy vallásos, vagy nem...ugyan már!
süti beállítások módosítása