CEGLÉD Virtual.huh - Josephin

Central Europe Gigantic LED Virtual Hogy világítsanak a fények. és látszódjon Cegléd – régebben, most, és ezután –, ahogyan még nem láttuk, csak tudjuk, van ilyen arca is.

Friss topikok

  • Cassivs: Engem tanít Lovas Ottó. Szaktársaim véleményét tolmácsolom, ami megegyezik az enyémmel. Zseniális ... (2011.12.05. 11:16) „Nehézlovasság”?
  • Radiusjan: Nem kell szeretni az igazat, a gyógyító, keserű orvosságot, a fájdalmas műtéteket sem,de el kell f... (2011.11.08. 00:27) Genetikus vagy csak átmeneti?
  • hawelka: @Nutella80: 1 év után kinek jut eszébe ...Ha valaki a jóságnak és szeretetnek csak egy morzsáját, ... (2011.10.11. 16:32) Elkezdődött a jövő!
  • Dzsonszi4: Mi volt a 168 órában? :P (2011.04.25. 11:27) Lovas Ottó tényleg sztár lett
  • Meggyvágó Madár: Üdv Mindenkinek! Gondoltam benézek, de halódik itt minden. Már nem is balos, hanem provinciális. O... (2010.11.17. 22:45) Magyar Nemzet kontra Pákozdi Sándor

Linkblog

Huszonhárom ember

2007.05.27. 22:36 | CEG LED.huh - Josephin | 6 komment

Kedves Vérnyúl!

Igyekszem felnőni Hozzád, bár olyan magasra tetted a mércét, amelyet egy szőke már csak alulról tud nézni, „átugrani” aligha. Örülök, hogy pezseg a blog, de jobban örülnék, ha nem egymás ellen irányulnának a szellemi párbajok, hanem előbbre jutnánk közös dolgainkban.

Nagyon szeretném, ha „idekeveredne” egy közigazgatási jogban jártas jogász. Nem azért, mert nem hiszem el, amit Amnézia írt, hanem felvilágosítana bennünket (legalábbis engem), hogy tényleg ennyire katasztrófálisak a mi törvényeink, vagy csak én nem tudom szőke fejemmel összerakni a dolgokat úgy, hogy értsem is. Utóbbi variáció sem kizárt.

Huszonhárom ember. Jelen pillanatban itt tartunk. Huszonhárom általunk választott ember. Pontosítok. Nem mind általunk választott, hiszen a listák felállításába csak a pártok szólhatnak bele. Tehát azért lehet például már hosszú évek óta önkormányzati képviselő Horváthné, mert az MSZP listáján mindig bekerül a testületbe, egyéniben (ha jók az információim), még soha nem nyert.

Tehát itt van huszonhárom ember, aki törvényi felhatalmazással, s a mi közreműködésünkkel tavaly október óta irányítja (s most kissé finoman fogalmaztam) Cegléd város életét. Nehéz örökséggel nyakukban, ezt azért tegyük hozzá, bár sokan ott ülnek most azok közül, akik a nehéz örökség „előállításában” az elmúlt években aktívan (vagy csak bambán bólogatva, melegedve) közreműködtek. Ha megnézitek, elolvassátok a testületi ülések jegyzőkönyveit (s ezt érdemes a könyvtárban megtenni, mielőtt antikvárium lesz belőle), az épp huszonhárom aktuális képviselő közül mindig volt néhány, aki vitte a prímet, aki irányította a többieket, aki mozgatta a szálakat, aki vezérelte a folyamatokat.

Kérdések:

– Hogyan tudott ilyen csönben lepattanni Sós János és Balogh Edit, a volt polgármester és a volt jegyző? (A helyi Fidesz nagyjai gyakran kommentálják az országos politika begyűrűzését önkományzati szintre is – bár ezt nyilván nem tennék, ha Orbán király fején lenne a korona , de arról soha semmiféle információ nem került napvilágra, vajon mi történt az elmúlt négy esztendőben – s most hagyjuk a belsőellenőrzés szakavatott dokumentumait –, amikor ugye szintén képviselő volt a Kovács Gábor is, a Takáts László is, az MSZP-sek, CEFETesek zöme.)

– Mi ez a „kórházat nem adjuk” közfelkiáltás, miközben ugye olvastuk a kommentet a Hospit Medical Kft.-ről. Tehát huszonhárom ember ennyire hülyének néz negyvenezret? Szellemi termék, jogvédelem, meg egyebek, semmiféle versenyhelyzet? Ki lesz a huszonhárom közül, aki ezt elmagyarázza a tudatlan köznépnek, leginkább nekem?

Ivónak igaza van, a Fidesz most fizet. Erre én azt mondom, fizessen, csak ne a mi bukszánkból, ne a mi bőrünkre menjen a vásár, ne hozzanak védhetetlen, megmagyarázhatatlan döntéseket, s ne adósítsák el még jobban a várost.

Szeretnék valaki olyannal kommunikálni itt a blogon, aki végre elmagyarázza nekem, az önkormányzati cégek mitől nem nyereségesek. Ha nem jól dolgoznak, csak veszteséget termelnek, meg kell szüntetni őket, össze kell vonni őket, át kell alakítani őket. Szintén láthatjátok a testületi ülések jegyzőkönyveiben, hogy a teljesen hasztalanul megépített ipari parkot működtető társaság, a Mobilpark Kht. – élén a nagyon kreatív ügyvezetővel, Nyári Tiborral – fő tevékenységi körét munkaerő-közvetítésre módosította az új testület. Egyéb tevékenységi köre természettudományi, műszaki kutatás, fejlesztés, valamint szociális ellátás elhelyezés nélkül. Mi a haszna, mennyi hasznot hajt a társaság. Ezt nem tudjuk. A városnak szerintem semmit. Ilyen erővel én is mehetnék hozzájuk alaklmazásba jó fizetésért természetet, tudományt kutatni. Annyit talán én is értenék hozzá, s annyi hasznot én is hajtanék.

Most nem veszem sorba az összes önkományzati céget, de majd sor kerül rájuk később.

Tehát a huszonhárom ember az önkormányzati cégekbe is bekerült valamikor régebben (most nem tudom, így van-e még), felügyelőbizottsági tagként. Kovács Gábor Sós János helyett most elnöke a szennyvízcsatorna-építést vezénylő Víziközmű Társulásnak (vagy mi a neve, nem is tudom pontosan.) Biztosan társadalmi munkában. Egy négymilliárdos üzletnél ez egy jó beosztás. Nagyon jó.

A kórház sem lesz majd annyira veszteséges, ha a Bobál úrék „szellemi terméke” alapján fogják működtetni, de majd meglátjuk, ha egyáltalán eljutunk addig.

Én is hiszek a csodákban. Lehet, hogy nem szabadna, de még mindig hiszek a csodákban, szeretem a meséket. Csak azt nem szeretem, ha nem én választom ki a mesét, s ha a csoda helyett csak szemfényvesztés történik.

Huszonhárom ember, akiből a többség csak rábólint, megnyomja a gombot, s tartja a markát. Mert a jutalom biztosan nem marad el, bármennyibe is kerül. Bármibe is kerül.

Várom azt a jogászt. Nagyon várom.

Puszi

Josephin

A bejegyzés trackback címe:

https://josephin.blog.hu/api/trackback/id/tr5588024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vérnyúl 2007.05.28. 07:26:00

Szia !

Én nem akarok senkinek sem beszólni. Csak írom a véleményemte.
Írod ezt a 23 embert, meg a kérdéseidet. Teljesen rendben vannak, csak választ kis valószínűséggel fogunk rájuk kapni. Egyszerűen a képviselők nem foglalkoznak az emberek véleményével. A fidesz tömi a zsebét, most kell meggazdagodniuk, nem tudják meddig tehetik meg ezt ilyen szemtelen módon.
A várost valójában a Kovács, Takács duó vezeti. Mindenben az ő elképzeléseik valósulnak meg. A többi képviselő csak rábólint a döntésekre. Mellettük van még a Korondi, így a biztos többség minden szavazáson megvan. Ne feledkezzünk meg a cefetesekről sem. Ők most az új gazdának a fidesznek nyalnak. Így valóban mindent meg lehet csinálni.
Balog Edit megszedte magát Cegléden és egy hatalmas jutalom pénzzel lelépett. Lényegtelen, hogy ezt a mi zsebünkből húzták ki. Adott valaki magyarázatott arra, hogy miért kellett ekkora összeggel jutalmazni? Nem. És nem is fog.
Ezek a képviselők magasról tesznek az emberekre. Úgy gondolják, eljött az ő idejük. Mindent bele, tömjük meg zsebeinket.

Az Ipari Park is hihetetlen történet. Évek óta áll üresen, a lebetonozott területek miatt még legelőnek sem használható. Nyári Tibor pedig ciklusok óta az élén áll a semminek. Ezért a jó munkájáért magas fizetést, szolgálati autót kap. Nyilván tud valamit, ha évek óta vezetője a KHT-nek, és még csak meg sem kérdőjelezik munkáját.

Írják itt a blogon hogy nem hiszik el, hogy nincs mit tenni. Én azt hiszem, hogy valóban nincs erre lehetőségünk. Csak morgolódunk itt össze-vissza, de visszajelzéseket nem kapunk. Lassan már ellenvélemények sincsenek. Nem hajlandó senki beszállni a másik oldalról. Ha olvassa is a blogot, nem szól hozzá. Nehogy már ezek akarják megmondani mit hogyan kell itt csinálni Cegléden. Mi vagyon az okosabbak, mert mivagyunk hatalmon-gondolhatják (Györe Anett, amint dönt a költsévetésről, vizuális típus vagyok, el tudom képzelni)

Szóval a helyzetet, én is kicsit elkeserítőnek tartom. Nemcsak azért, mert szerintem sok rossz néha törvénytelen döntést hoznak, hanem azért is, mert nem hajlandók kommunikálni az emberekkel.

Egyszer már elküldtél, hogy menjek el közmeghallgatásra és tegyem föl ott a kérdéseimet. Nem merem, mert van veszítenivalóm (nunkám), és valóban félek ettől a hatalomtól. Nem bízom bennük. Aki útban van, akinek más véleménye van azt eltávolítják. Van elég abonyi,majd hozunk onnan mást.
(gyávaság- a nevemben ott van a nyúl)

Na most egyelőre ennyi.


cen-suras 2007.05.28. 10:54:19

Vérnyúl, Neked is van igazságod, de ahogyan egyre több minden nyilvánosságra kerül, egyre nagyobb lesz a kényszer az önkományzatnak, hogy a feltett kérdésekre adjon választ. Most még azt gondolják, vihar a biliben, néhány hőzöngő mondja a magáét. 2000 bejelentkezés egy nap, mint írta Josephin, az már sok, s egyre több lesz, egyre több ember akar tudni dolgokról, egyre több ember akar válaszokat, s egyre több ember fog előbb-utóbb belső információkat szállítani. Mert az emberek idealisták, s a látszat ellenére is hisznek abban, lesz itt valami majd.
Ahogyan elnézem a tesület összetételét, nem sok szilárd gerincű ember van, nem sok olyan van, akit nem érdekel, hogy ha végigmegy az utcán, lesújtó pillantások kísérnek.. Egyelőre csak a lelkiismeretükre alapozhatunk, mert én azért azt hiszem, van nekik. A látszat ellenére is. Meg szerintem most kezdenek szembesülni azzal, történik valami a városban, olyan dolog, ami eddig még nem volt, s kiderülhet a simlisség mostmár, mert soha nem tudhatják, ki lesz az a szürke alkalmazottak közül, aki „felnyomja” őket konkrét információkkal. Mert az is el fog jönni, higgyétek el.
Nem feladni!!! Ez most a legfontosabb.
Cen-si

Ceglédnek - Ceglédről - SalvadorD 2007.05.28. 11:11:48

Cen-si!
Te is idealista vagy apafej, de nem baj. Ha csak azon keseregnénk folyamatosan, hogy itt a világvége, akkor nem javulna semmi. De igazad van Cen-si! Én is azt gondolom, ez az útja annak, hogy válaszokat csikarjunk ki. S válaszok kellenek, párbeszéd kell, oda-vissza, nem vádaskodós, köpködős, hanem normális, emberi. Én is hiszem azt, hogy eljön ez egyszer. Türelmetlenek vagyunk, egyből akarunk mi is mindent, s érthető is, mert ahogy telik az idő, visszafordíthatatlanná válnak a folyamatok, vagy nagy károk keletkeznek. Ez teljesen érthető. A Táncsicsban már romlik a helyzet, hogy csak példaként említsem, mert az eddig sem nagyon egységes tantestület még jobban darabokra hullik, a seggnyalók már helyezkednek, a reményvesztettek meg keserűen befelé fordulnak. ogyan lehet így normálisan gyerekeket tanítani? Nem is sejti RM, hogy mire vállalkozik. Egy rossz hangulatú, ellenállásra hajlamos közösséget irányítani nem leányálom, neki meg a képességei se nagyon vannak meg ahhoz, hogy feloldja a halmozódó feszültséget.
De ez csak egy példa. Ha a Fidesz teljes átalakítást akar, akkor mindenütt ez lesz, Cegléd pályázhat a depressziós város címért.
A béke, meg nyugalom, szeretet, meg a hit, amiről kedves polgármesterünk álságos hazugságaiban regél a város honlapján, ezt jelenti nekik. Mi viszont szerintem nem ezt szeretnénk. A valóság, meg a külsőségek nem találkoznak, teljesen másról szólnak. Jönnek majd a válaszok, és gyűlnek majd az információk, igaza van Cen-sinek, csak legyünk türelmesek, s terjesszük a blogot, hogy egyre több ember megtudja, létezik azért Cegléden igazmondás, mégha ez nem is olyan nagyon tetszik a hatalomnak.
Salvador

cen-suras 2007.05.28. 13:55:53

Sziasztok!
Én is ismerem személyesen a polgármestert. Megnyerőnek látszó stílusa ellenére érdekember, s a jópofáskodás mögött elég számító és nem szavatartó.
Dehát ilyen a választási rendszerünk, nem mindig az kerül hatalomra, aki legalkalmasabb. Persze nme tudnék olyan embert most Cegléden mondani, akit én szívesen látnék a polgármesteri székben. Aki értelmes, az messzire elkerüli a politikát, csak a szerencselovagok akarnak helyi nagyságok lenni.
Teljesen látom már, hogy itt szó sincs elhivatotságról, lokálpatriotizmusról, a város szeretetéről, puzstán csak a pénz a motiváció. Nyilván máshol sincs ez másképp, legfeljebb ott jobban kommunkálják (vagy eltakarják) a gányos ügyeket.
Én nagyon nem szeretném, ha Cegléd depressziós város lenne, bár lehet, hogy már az. Ki tudja?
Cen-si

és 2007.05.28. 15:03:26

sziasztok ezt találtam: Cégnév: HOSPIT MEDICAL Egészségügyi Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság Székhely: 2700 Cegléd Berda József utca 25. Cégjegyzékszám: 1309111375 Adószám: 13881009213 Státusz: Hatályos itt találtam: www.cegtalalo.hu/cegdokumentum.asp létrehozók nevei dr-ral kezdődnek (3 db dr.)

observer 2007.05.28. 15:48:33

Kedves " És" hozzászóló!

Figyelmedbe ajánlom a " Jegyzőkönyvek " topikban írt adatokat a Hospit Medical KFT-ről
süti beállítások módosítása